Jump to content
Annons

MattLeaf

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag förstår. Läste precis på om Cubase 7 och ASIO Guard. Verkar kunna vara något för dom som har liknande problem som mig. Tack för svaret!
  2. Ledsen för sen replik: Som jag förstår detta så borde alltså de VST-samplers jag använder utnyttja RAM istället? Kör en hel del kanalpluggar också, hur jobbar dom, mot RAM eller CPU?
  3. Jag kör mest samplers, till exempel Battery, Nexus, Kontakt. Det jag tycker är konstigt är att det ger ungefär samma utslag nu när jag kör 64-bitars versionen som tidigare med 32-bitars. Borde inte minnet räcka längre då jag kör 8 GB och mest samplers?
  4. Hallå! Jag kör en iMac med 8 GB RAM. Har tidigare lirat med Cubase Studio 5 (i 32-bitarsläge). VST Performance började då bråka någonstans kring 4-5 VST-syntar. Har nu uppgraderat till Cubase 6.5 (och kör i 64-bitarsläge), men bråket börjar ungefär vid samma mängd VST igång samtidigt. Visst borde 8 GB i 64-bitarsläge motsvara åtminstone 4 gånger så mycket minne mot att köra 32-bitarsläge (Max 2GB)? Eller tänker jag fel nu? Hjälp!
  5. Där satt den: under Setup på nedre halvan av Battery så finns "Humanize". Precis som du säger, påslagen, om man har laddat in ett kit. även om man bytt ut enskilda celler. Funkade inte bra på syntpop! Tack för hjälpen.
  6. Tack! Det var nog det jag behövde höra 🙂
  7. Testade ladda in vst-pluggen igen. I och för sig inte provat flytta midifilerna till ny midikanal, men provade att lira in kicken igen. Och testade säkert 10 andra kickar, men samma tendens. Låter verkligen som att ljudet inte "tar". Slutade med att jag plockade en kick från annan vst. Funkade bra. Så det borde inte vara någon buffring eller liknande från Cubase. Verkar centrerat kring Battery 3.
  8. Helt sant. Inga problem att betala lite extra för en programvara man gillar bättre, men 4 gånger blir nog svårt att motivera för Steinberg...
  9. Hallå! Skumt problem med Battery 3 (VST): Maxad velocity. Inga dubletter. Samma slaglängd. MEN volymen åker upp och ner. Har testat sola kanalen utan pluggar på. Finns det någon buffert eller "humanizer" funktion som kan ställa till det? Låter precis som en riktig trummis som missar trycket då och då.... Tacksam för hjälp!
  10. Visst kan det vara så. Men brukar inte Apple släppa något nytt först och i samma veva sänka priset på de tidigare? Tänker du att 10:an kommer kosta mer?
  11. Alright. En klassisk upgrade för 199 EUR är ju väl saftigt när Logic ligger på 199USD - för hela programmet. Nu vet vi ju inte om vad en upgrade kommer att kosta när Logic 10 kommer, men det vore ju konstigt att ta ut alltför mycket när det är så pass billigt att köpa nytt.
  12. Självklart 🙂 Kör själv Mac och Cubase Studio 5 och skulle väldigt gärna fortsätta köra Cubase. MEN om det i fortsättningen kommer skilja så mycket vid upgraderingar så är det osäkert. Jag kan ju knappast rekommendera någon annan heller att köpa Cubase för 5500 kr när det finns ett likvärdigt för 1400 kr. Helt upp till Steinberg att tänka till!
  13. Alright. Hittade inget om det på deras webb. Men det är säkerligen så. Så de 1300 kr för en "vanlig" updatering från Cubase 5 till 6 blir alltså dyrare än så? Då kommer det bli än mer svårt för Steinberg att motivera varför man ska lägga så mycket mer för deras produkt. Missförstå mig inte, jag föredrar Cubase alla gånger. Men inte om det finns något som fungerar lika bra och till ett väsentligt bättre pris... EDIT: Hittade alltså inget erbjudande för Cubase Studio 5 till Cubase 6.
  14. Fullversionen av Cubase är som sagt nästan 4 gånger priset Logic Pro på App Store. Så det är ju frågan om de kan fortsätta hålla den nivån. Själva updateringen för 1299 kr (4sound) låter inte omöjligt, med tanke på tusingen som kom upp som förslag i denna tråd. Sen en upgrade som jag behöver så blir det ju en slant till. Men för en förstagångsköpare så vill det till mycket om Steinberg ska kunna locka kunder när det finns Logic för 1400 kr. Så tänker jag! EDIT: Med tanke på tusingen som kom upp som förslag på nästa Logic.
  15. Alright, då är jag med. Då blir det svårt att bara köra genom App Store. Tack för infot! Vi får se hur det hela utvecklas!
×
×
  • Skapa ny...