Jump to content
Annons

soundleaf

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Tockenhäringa: http://www.somersetmusic.com.au/products/Fender-FSR-American-Special-Stratocaster-%252d-Hand-Stained-Honeyburst.html Bra pris. Vacker gitarr.
  2. soundleaf

    Beats By Dr. Dre

    Märken är ointressant i mångt och mycket. Enskilda produkter måste bedömas i sig själva. Märken är mest intressant om du behöver vända dig till deras kundtjänst. I övrigt är det produkt för produkt som du bör fokusera på. Och om DU gillar ljudet och DU gillar designen så är det väl mer än ointressant om någon random snubbe på ett forum tycker att märket suger. Sannolikt har den snubben som bäst läst något eller hört något från en polare för att döma ut hela märket. I det här fallet kan det räcka att snubben tyckte att Dr Dre var en tönt i Yo MTV Raps för 20 år sedan.
  3. Låter som en snabb "tape stop"-effekt. Parallellt med den effekten är det en långsam "tape start"-effekt på synten som kommer in. Effectrix-pluggen kan göra liknande effekter. Annars kan du testa Glitch som är gratis: http://illformed.org/plugins/glitch/ Går inte att få så långsam "tape start" vad jag vet i den pluggen tyvärr. Beroende på DAW kan du eventuellt automatisera tempot på spåret och pitchen för att simulera effekten. Reaper som jag använder kan inte automatisera tempot, men en del andra kan. Goolgla "tape start effect" + din DAW så kan du kanske hitta något.
  4. Är det effekten som illustreras i början av följande video? Se i så fall hela videon och del två 🙂
  5. Håller mig till det som händer i Dirty South-låten efter 3:48... Först och främst var det en slask-transkribering jag gjorde igår för att illustrera poängen - den är säkert inte felfri. För det andra är jag på intet sätt någon mästare utan beskriver bara vad jag hör 🙂 . Låten verkar i alla fall hålla sig runt 125 bpm så det är en ren psykologisk effekt. Det jag tycker mig höra som bidrar till schwunget är: Stadigt dunkande kick MEN som avbryts sista slaget innan "refrängen" börjar om av en snare som liksom markerar att "nu fan kör vi igen". Pulserande syntar med traditionsenligt sidechainad kompressor styrd av kicken. Basen är en inte bara utklickad på en pianorulle utan det förekommer variationer i ljudstyrkan. Basen vandrar ju in i nästa ackords grundton (typ). Vandringen är accentuerad genom att vara lite starkare. Accentueringen kan även förstärkas av någon automatisering som gör att karaktären blir lite tydligare just när de vandrar in i nästa ackord. Leta upp Cruncharns film om trumprogrammering också - det är lika viktigt vilket instrument man än programmerar att variera styrka. Spelar man på riktigt löser din inneboende musikalitet accentueringar på ett annat sätt. Några av syntarna tar en liten paus just när basen vandrar in i nästa ackord för att ytterligare få en sugeffekt... ehrm... alltså man sugs in i nästa ackord. Det ligger dessutom ett slags publikambienceljud (vetefan vad jag ska kalla det) i mixen som liksom ger den där extra live-känslan. Nå sånt 😳
  6. Kan och kan vetefan... gammal nog att haft rytmik i skolan 😲 Galopprytm är ju likson ta-tatteta-tatteta-tatteta (med extrem risk att du inte har en susning vad jag menar). Effekten i senaste låten är samma, men här skulle jag säga att basen kör en galopp som ytterligare förstärks av synthar som spelar sextondelar rakt över (alltså inga "hål" som det är i basgången jag illustrerade ovan), men som man sidechainat en kompressor på som jobbar hårt och gör den första sextondelen ohörbar, den andra svag och de två sista normala. Kicken och det hörbara i syntarna förstärker galoppeffekten ytterligare.
  7. Meloditema: Basgång: Ungefär något åt det hållet... Och så en fet thump thump thump och sidechainade syntar på det 😱
  8. Är det typ det soundet du är ute efter? Hade svårt att se mer en en sekund av introt innan jag fick hjärtklappning 🙁 Det lät som ett klassiskt Strata-sound: hals-pickup och nästan valfri Fender-stärkare.
  9. http://www.cyberfret.com/styles/metal/greg-x/heavy-metal-gallop-rhythm/index.php Försök strunta i att sidan handlar om hårdrock. Stycket "The metal gallop rythm" beskriver i noter det jag antar att du är ute efter.
  10. Kan du förtydliga lite vad du är ute efter? Basen som i stort följer meloditemat eller den mer "gallop"-liknande basen när låten börjar pumpa ordentligt?
  11. Min strategi för att hitta de ljud jag hör i huvudet är att lära mig ett fåtal verktyg hyffsat bra. Har försökt bli vän med Kompletes syntar men Inte lyckats. Sylenth1 däremot var extremt lättjobbad med bra grundljud. Tycker mig få ljud som är tillräckligt bra ganska snabbt. Den går att testa gratis. Trumljud jag gillar sätter jag ihop till kits i Battery. Slipper jag leta varje gång. Vad gäller effekter så försöker jag också lära mig några få plug-ins, men lära mig dem väl. Än en gång handlar det om att hitta verktyg man trivs med. Hör du musik i huvudet är det bra att träna på att ta ut låtar och träna gehöret. Sedan är ju Youtube, Google och forum som gäller 🙂
  12. Propellerhead Balance ljudinterface ca 3800:- Novation Impulse 25 ca 2200:- KRK RP5 Rokit G2 ca 1400:- Shure SM58 ca 1000:- Med ljudinterfacet får du budgetversion av Reason och med keyboarden kommer Ableton Live Lite. Så har du mer än 1000:- över till ett par schyssta hörlurar. Hepp!
  13. Enligt STIM själva kan du "fritt" använda musiken på det sätt du vill: "När skolan spelar musik eller har tv i korridorer, uppehållsrum, kafeteria, matsal eller liknande, så täcks detta av det avtal Stim har med varje kommun. Samma sak gäller när skolan anordnar disco, konserter, elevföreställningar eller liknande (med eller utan entré) för allmänhet eller föräldrar. Här finns kommunavtalet." STIM: Kommunala skolor
×
×
  • Skapa ny...