Jump to content
Annons

Origin-One

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Origin-One

  • Födelsedag 1976-10-27

Om mig

Socialt

  • Skype
    kenth@hagstrom.st
  1. Det finns ingen likhet mellan dessa två. Ejay är ett fristående program som bygger på en princip med färdiga lego-klossar. Nexus däremot är en vst-synth som spelar upp ljud efter de midi-signaler som skickas till den. De fungerar över huvud taget inte på samma sätt på något vis mer än att det blir ljud i slutändan. Att Nexus är plastig, ja, kanske, men det beror kanske på HUR man använder den!?
  2. 😐😲😮 Är du seriös? Vad är det för fel på Nexus egentligen? Skitgrym ROMpler med grymt bra ljud.. Som man kan fippla till lite så det får en rätt personlig prägel.. Visst det är inte en VA-synth och man har inte jättestora möjligheter att ändra grundljuden men det finns grymt mycket olika ljud att leta mellan.. Och stänger man av de inbyggda effekterna och lägger till egna inserteffekter så tror jag inte att du hör nån skillnad mellan Nexus jämfört med ett "detunat" sawlead-ljud från Vanguard eller nån annan synth med massa rattar.. Det är inte Nexus det är fel på.. Ljuden i sig är klockrena, man lär bara använda dem på rätt sätt.. Ta en potatis t.ex. För de flesta är det bara en potatis, man kokar den = tråkig Men ta samma potatis, skär den i klyftor och stek den i ugnen med lite olivolja, timjan, vitlök, salt och peppar.. Då har samma grund blivit nåt helt annat.. Det som skiljer mästerkockar från vanliga dödliga i köket är att mästerkockarna vågar experimentera och göra en vanligtvis tråkig rätt, egen och spännande.. Så att säga att Nexus inte kan vara personlig är som att säga att potatis enbart kan kokas... typ... 😛 Jag håller faktiskt inte med dig. De flesta använder sig av ungefär samma presets i Nexus. De som är typiska för genren. I och med det låter allt likadant. Alltså, om man smaksätter potatisen med timjan, då smakar det ju timjan! Använder man förinställda presets så är det ju ganska självklart att det låter snarlikt. Det är ju därför man kan krydda med något annat för att få det att låta mer personligt. Man måste ju skapa sin egen kryddblandning liksom.
  3. Det finns ju http://www.labeltune.com/ också! 😉
  4. Vill tipsa om en ytterligare en aktör som gör det möjligt att sälja sin musik på itunes. Bra priser också! 😉 http://www.labeltune.com/
  5. Läste i ett annat forum att det kan hjälpa att kryssa i “Use System Timestamp” i inställningarna, men jag har ingen aning om det löser ditt problem, kan ju vara värt att prova i alla fall.
  6. Origin-One

    Tunecore

    Någon som använt sig av Tunecore? I så fall undrar jag om det är prisvärt? Fördelar nackdelar? Konstiga paragrafer i deras avtal? Någon som har erfarenhet av dom?
  7. Nu fick jag en ny fråga angående EAN-koden. Om man föreställer sig att man har skivbolag, cd-presseri, distrubutör osv. Vem i kedjan tar hand om och fixar EAN-koden i vanliga fall?
  8. Klart att det går, men man måste kanske räkna med riktigt mycket jobb innan man kan leva på det.
  9. Jodå - visst ansöker man om ISRC-kod - eller egentligen tillverkarkoden som ingår i ISRC-koden. När man väl har sin tillverkarkod, så skapar man den kompletta ISRC-koden själv, utan några nya ansökningar. EAN-kod är betydligt dyrare och kostar dessutom en årlig avgift... Den första EAN-koden du köper från Grammotex kostar 500:- och dom efterföljande 200:- och vid köp av minst 10 koder vid samma tillfälle så ges 10% rabatt.
  10. Origin-One

    UC-33e

    Det finns väl olika presets på UC33:an som man kan välja beroende på vilken enhet i Reason du använder? Eller är jag helt ute och cyklar nu?
  11. Tjena! Jag har köpt mig en iMac nyligen, så sparpengarna gick åt. Nu letar jag efter en alternativ sequencer tills dess jag lyckats skrapa ihop mer pengar till licensen på Logic Pro. Några bra tips? Finns det någon halvbra freeware till macosx kanske som man kan köra tills vidare?
  12. bra samplad kick i botten, på med compressor, eq och maximizer, funkar för mig
  13. Origin-One

    R.I.P

    Fan vad det suger när en av ens närmaste vänner går bort. En av mina barndomskamrater gick bort igår, bara 30 år gammal. Det är helt obegripligt. Så fruktansvärt svårt att förstå att det verkligen har hänt på riktigt. Hoppas att han är på en bättre plats nu i denna grymma värld.
×
×
  • Skapa ny...