Jump to content
Annons

Dissector

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har en Epiphone Les Paul Special II. Kan inte rekommendera den till någon som "maingitarr". Jag själv använder den mest för att experimentera lite med olika stämningar och sådär (min förstagitarr har floyde-stall 😉 ), och köpte den enbart för att jag behövde något riktigt billigt, väldigt snabbt när min Jackson var trasig. Den påminner väldigt mycket om såna gitarrer som brukar komma med billiga gitarrpaket.
  2. Mycket intressant att följa sånt här =) Är också nyfiken angående själva företaget. Det ska bli en kommersiell studio alltså? Hur finansierar ni, och hur kommer ni driva studion? Vid sidan av era vanliga jobb, eller kommer studion vara en del av ett annat företag? Eller är den helt fristående? Anledningen till att jag frågar är främst för att jag själv hoppas på att kunna genomföra något sådant en vacker dag, och då är det ju alltid intressant att veta hur andra finansierar sina projekt, och får det att gå runt och så vidare 😛
  3. Dissector

    USA!

    Det stämmer att gitarrerna är riktigt billiga i USA, jämfört med i Sverige. En Les Paul Standard jag tittade på när jag var där i somras kostade i runda slängor 11 000, mot ungefär 16-17 000 här hemma. Men när man lägger på 25% moms och, som någon sa, 3,7% tullavgift så börjar priserna närma sig varandra, även om det fortfarande finns skillnader. Vad man isåfall skulle göra är att köpa en om eller när man åker till USA, och sedan hoppas på att inte dra ögon till sig vid tullen. Killarna i musikaffärerna rekommenderade att ta gitarren i ett case med lite klistermärken på och grejer. Beror kanske på mellan vilka flygplatser man reser också, och hur tur man har med tillfälligheter. När vi landade på Kastrup fanns inga tullare så långt ögat kunde nå, vilket gjorde att jag verkligen ångrade att jag inte köpte någon. Men som sagt, beställer man hem får man nog med största sannolikhet betala moms och tullavgift. Så kolla gitarrpriserna hos amerikanska butiker, och lägg på 25% moms och 3,7% tullavgift. Sedan eventuellt en del frakt o.s.v.
  4. Om det är så som du säger i slutet så är nog ME-50n den som passar mig bäst. En GT-8 brukar väl ändå ligga på en 3000 begagnad, medans en ME-50 ligger på 2500 ny, och det kanske är så att det GT-8:an kan ge för den extra femhundringen kanske är överflödigt för mig. Jag är också väldigt nyfiken på Zoom g7. Jag har inte kommit över några seriösa tester av den på internet, utan mest halvkassa youtube-videos och användarrecensioner, och såna är ibland lite svåra att lita på. Zoom g7 kostar ungefär lika mycket som Boss ME-50, vilket gör att jag gärna vill väga just dom två mot varandra. Ska hålla ögonen öppna efter de du nämner i början av inlägget. Har hört mycket gott om dom, och hittar jag någon pålitlig filur som jag kan handla en av så kanske det blir att jag slår till på någon av dom.
  5. Har du funderat något på vikt? Jag var inne i en gitarraffär i USA som hade ett rejält sortiment av Gibson-gitarrer. Provspelade en hel del, bland annat två LP standard med 60's hals, där enda skillnaden var att den ena hade chambered body (jag vet verkligen inget bra svenskt ord för detta, så det får stå så), och den andra var solid. Det var en vansinnig skillnad att spela på de båda. Personligen tyckte jag den förstnämnda var helt klart bekvämast, medan den andra hela tiden drog bakåt, vilket för mig gjorde den mer svårspelad. Detta enbart när man satt ner med gitarren givetvis. Jag vet inte vilka årsmodeller som har chambered, respektive solid kropp, så någon får gärna fylla i där. Är själv väldigt nyfiken också.
  6. Tjenare och god kväll! Jag har tröttnat på att köra min gitarr raka vägen in i stärkaren (Peavey Bandit 112). Jag bestämt mig för att det är lite effekter jag behöver, samt lite fler möjligheter att laborera med soundet. Istället för att köpa en miljon små stompboxes så tänkte jag att en multieffekt kanske skulle göra susen. Jag behöver helt enkelt kunna experimentera med olika sound, samt kunna slänga in lite delay, wah-wah, gärna någon rolig harmonizer-effekt med mera, och eftersom jag inte är ute efter något helt specifikt, så känns det smidigare med en multieffekt än enstaka effektpedaler sammankopplade. I huvudsak spelar jag hårdrock och death/black metal, men gillar även att spela en hel del gammal rock. Jag sitter också ofta och shreddar, leker och experimenterar för mig själv, och då kan alla möjliga sortes effekter vara roliga. Tänkte redogöra för vad jag har funderat på hittills, och se om ni har några förslag! Bra dist/overdrive är eftertraktat! En expressionpedal är också nästan ett måste, eftersom min wah-wah jag har nu är helt hopplös (skriker, tjuter och gör missljud, en 400-kronorsgrej). Exempel Boss ME50 - Verkade först kanon. Helt lagom "storlek", sett till mängd effekter och möjligheter. Tappade dock intresset lite när jag läste att många klagade på dålig overdrive. Zoom G7.1ut - Verkar riktigt fin. Mycket möjligheter, kanske mer än jag behöver, men med tanke på det relativt låga priset kanske det kan löna sig i längden. Har dock inte hört mycket i recensionsväg om denna. Någon som har lust att lägga fram några ord? Budget: Ungefär 2500-3000 kronor är jag beredd att lägga ut. Kan tillägga att min lokala musikaffär verkar ha ett ganska litet utbud av multieffekter. Annars hade jag naturligtvis suttit där och provat i första hand 😉 Vad jag efterfrågar är alltså kommentarer på nämnda pedaler, samt tips om pedaler jag kan kolla upp noggrannare. Vågar nog inte köpa utan att lyssna själv först oavsett vad. Tack på förhand!
  7. Dissector

    "Lagg" i Guitar Pro

    Hej! Jag har fått problem med mitt Guitar Pro sedan jag installerade mitt Audiophile 24/96. La tråden under "övriga program" ändå, eftersom uppspelning av MIDI-ljud fungerar utmärkt överallt annars, utom i just Guitar pro, och jag antar därför att problemet ligger just där. Det är helt enkelt så att när jag spelar upp ljud i Guitar Pro, oavsett om det är en fil jag gjort själv, eller en fil jag laddat ner så "hackar" ljudet ordentligt. Tänk musiker som inte klarar hålla takten ungefär. Samma gäller även när jag bara låter metronomen gå ensam i ett tomt spår. Jag använder Guitar Pro 5. Har letat lite i inställningarna, men jag är lite novis på sånt här och kan inte klura ut vad som är fel.
  8. Ja det är sant såklart, men om det är enda anledningen så är det ju lika bra att koppla in både Left och right ändå. jag har trots allt två mikrofoner som jag gärna kör ihop ibland men det är ju en annan historia. Tänkte bara kolla om det var av någon annan anledning 🙂 Well well. Ja. Vi får se om jag får nån fason på det här, eller om nån annan har någon idé! Tack ska du ha för hjälpen 🙂 [EDIT] Det har minsann löst sig nu! Det enda jag gjorde var att koppla enligt Lavrell, fast kopplade in "stereo" från Main out så att säga, istället för mono. Nu verkar allt fungera precis som det ska 🙂 Tack så jättemycket, alla som skrivit i tråden!
  9. Men om jag kör via Main out, varför mono och inte stereo då? Det är ju en stereo-utgång. Nåja. Har kopplat som du skrev, men problemet med den extremt låga in-signalen kvarstår. Tack för tipset dock. Jag trivs bättre med denna kopplingen, den känns mer "riktig" på något sätt 🙂 Som sagt. In-ljudet är fortfarande extremt lågt. Tycker jag har skruvat på det mesta nu. Drivrutinerna är tankade direkt från M-Audios webbsida så dom bör väl vara up-to-date.
  10. Jag gjorde en bild av samtliga flikar i kontrollpanelen (utom "About" men där finns inget av intresse), med nuvarande inställningar. Någon som ser något galet?
  11. Visste jag väl 🙂 (tack) Mitt första problem kvarstår dock. Jag har klickat runt en del i ljudkortets egna kontrollpanel och kan inte hitta något som hjälper.
  12. [EDIT] Det har minsann löst sig nu! Det enda jag gjorde var att koppla enligt Lavrell, fast kopplade in "stereo" från Main out så att säga, istället för mono. Nu verkar allt fungera precis som det ska 😎 Tack så jättemycket, alla som skrivit i tråden! Hejsan. Sedan jag installerade mitt Audiophile 24/96-kort har jag lite problem med inspelningen. In-ljudet till datorn blir extremt lågt. Först trodde jag att det var 0, men märkte sedan att Cubase gav små små utslag när jag fläskade på utav bara fan. Ljudet når alltså datorn, men väldigt väldigt svagt. Såhär är min utrustning kopplad: Ljudkort(UT) -> Stereo Aux på mixern (Behringer UB802) | CTRL Room out på mixern-> Monitorer FX Send på mixern -> Ljudkortets LEFT-ingång (mono). FX-ratten på mikrofonkanalen är uppdragen till max. (Anledningen till att jag använder denna kopplingen är för att datorns ut-ljud inte ska komma med i inspelningen) Alla relevanta rattar (Gain, Level, Main mix o.s.v) är uppvridna ganska ordentligt. In-ljudet hade rätt volym på mitt gamla SB Live!-kort så mikrofonen är det inget fel på. Har dessutom testat med två stycken. Problem 2 Den lilla insignalen jag får ligger helt åt vänster. Om man skickar enbart till LEFT från en mono-kanal, borde den inte komma in som en mono-signal då? Hur skickar jag en riktig mono-signal till datorn från FX send, snarare än en "halv" stereo?
  13. Jo det går nog visserligen. Åtminstone tills vidare. Hade varit roligt med en lite snyggare variant bara. Men det är klart, det kan ju vara en lösning 😄
  14. Tjenare! Jag spelar in på hobbynivå, inte jätteseriöst alltså. Jag är inte så förtjust i rummet jag har, rent akustikmässigt, och har heller inte råd att akustikbehandla hela rummet. Min tanke var då att bygga en liten enkel "skärm" som är klädd i något dämpande material, framför stärkaren. Exempelvis två träskivor (klädda i något lämpligt material) som ställs vinklade framför stärkaren, och bildar en triangel med framsidan på stärkaren som bas, och sedan eventuellt något ovanpå. Skulle det kunna göra någon nytta? Tanken är helt enkelt att bygga ett litet litet bås och ställa framför stärkaren. Utformningen av båset behöver ju inte vara som i mitt exempel, men ni förstår antagligen vad jag menar. Ja, jag mickar alltså stärkaren som de flesta antagligen räknat ut nu. Jag är inte intresserad av att köpa en Linepod, V-amp eller liknande, dels för att de kostar en del (och gör mina billiga mikrofoner överflödiga 😄 ), och dels för att jag har någon slags förkärlek till det här med att micka upp saker. Vet inte varför det är så, men så är det iallafall =) Jag är alltså inte ute efter tips på bättre inspelningsprylar att köpa eller liknande. Är mest nyfiken på om ett sådant "bås" skulle kunna göra nytta. Kan ju vara bra att veta till framöver också möjligtvis. Nå, vad tror ni?
  15. Där var den ju 😱 Tack så hemskt mycket, båda två! Hur som helst hade jag ju snurrat till antalet forum-sidor ganska rejält, men det var väl tråden på Gearslutz som var så lång då 🙂 Åter igen, tack ska ni ha 🙂
×
×
  • Skapa ny...