Jump to content
Annons

Jooiie

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Som sagt innan så tillverkas den i Kina, och för det priset har jag hört att den ska vara riktigt bra! 🙂
  2. Visst är det 57/62 mickar, det är faktiskt exakt den modellen, jag har bara i den andra färgen Shoreline Gold. Ang. stärkare så har jag ingen ordentlig ännu, ska köpa en efter jul hade jag tänkt. Har planerat att köpa en Vox AC15 eller en Bllues Junior 3, vad tycker du? Just nu spelar jag (tyvärr) på en Vox modellingförstärkare.. Och du har rätt, det är min första strata!
  3. Nilsson: Dom stratorna lät riktigt fint, speciellt på rock! Jag som precis köpt strata pungade ut lite mer och slog till på en Classic Player 50s, fast Fender då. Närmare bestämt en sådan här: http://www.thomann.d...strat_mn_sg.htm . Jag har tydligen vad som kallas "3x American vintage Strat single coil staggered pickups" på min, och när ordet American är med i något av fenders produkter måste det vara bra, right? Men jämför man dom stratorna vs. min på rockklippet, låter inte min dassigare? Eller är det bara jag som tycker det? Kan väl iofs bero lite på vem som spelar och hur dom har spelat in, eller? Vad tycker du? Johan Edit: Jag menar inte att jag är missnöjd, snarare tvärtom, skitgo att spela på, och jag tycker den låter gött, men man blir ju lite ledsen om en Squier för halva priset sopar mattan med den.
  4. Jooiie

    Lämna in gitarr

    God kväll! Som rubrik lyder, är jag lite sugen på att lämna in min akustiska gitarr, vilket är en Cort MR 730FX. Tänkte bara kolla här först om ni har något tips om var jag kan lämna in den, gärna så nära Gislaved som möjligt (ca. 8 mil från "storstaden" Jönköping! 🙂 ) Tänkte även kolla om det är något simpelt man kan göra själv, då det inte har med intonering, stränghöjd etc. etc. Problemet som lyder är att om jag stämmer upp gitarren, så stämmer jag ju tex. A-strängen till 440 hz. Efter en stund, om den står en stund eller om jag spelar för den delen med, så har den blivit överstämd istället. Vad kan detta bero på? Jag har en teori, som kanske inte är helt dum? Jag tror nämligen att det skulle kunna vara så att strängarna biter fast i sadeln, så om jag stämmer upp A-strängen då till 440 igen, så vill delen bakom sadeln fortfarande dra i strängen mer så att säga, fast det är för mycket friktion, eller för smalt, eller något. Och då efter en stunds spelande så har den dragit till sig lite, så den har stämt upp sig. Låter den som något som skulle kunna vara möjligt? Om det är så, är det något man skulle kunna fixa själv? Kan ju även tillägga att om den väl lämnas in så kommer dom få kolla intonering och gud vet allt vad det heter också, då jag inte har gjort det efter att jag köpte den på musikbörsen. Men det kanske inte är nödvändigt? Hoppas ni förstår vad jag menar i mitt natt-dravel! God natt! Johan
  5. Om du tex. lirar med en multieffektpedal framför (ex. HD500) så är jag ganska säker på att man kan routa så man kan ha två förstärkar-simuleringar, och då kan man lägga dom i varsin "kanal", dvs. left och right. EDIT: sen kan man även köra in två instrument eller stärkare i en låda, för att ex. spara plats eller så på scen.
  6. Vet inte hur aktiv tråden är nu, men jag måstes slå ett slag för Cort! Jag äger själv en, och jag blev supernöjd. Jag gick precis som dig, över från en nybörjar-nylon acke, och det är enorm skillnad! Cort MR730FX heter den, och den har både solid topp och baksida. Jag tycker den låter väldigt fint, men jag har inget bra musiköra, eller vad man ska säga. Däremot har jag ett litet problem med min, men jag tror det är lätt åtgärdat, och inte alls på alla Cort gitarrer, utan att jag har fått ett måndagsexemplar. Min har en tendens att överstämma sig, och min teori är att strängarna "biter" fast i sadeln, och när jag väl har stämt upp strängen, så vill den glida lite till efter en stund, eller hur det ska förklaras. Men detta ska man tydligen kunna åtgärda lätt, och är även bara min teori. Om någon läser detta och har ett mer kvalificerat svar så får det gärna postas 🙂 Den är inte fasligt dyr heller, finns för 3999:- på Musikbörsen. (LÄNK) Att tillägga är att den har varit nersatt i snart 1,5 år tror jag, och att den gigbagen dom lovar kan man se sig i stjärnorna om. Däremot såg jag den på thomann under en månad för ett tag sen, och dom ville ha runt 5000, om jag inte minns fel. /Johan EDIT: Fel ordval. 🙂
  7. Okej, jag ska kolla upp dem! Tack för alla svar än så länge, men fortsätt gärna! 🙂
  8. Kan du förklara dig lite? På vilket sätt lät den bedrövligt? Fender Hot Rod Deluxe lät lite intressant, eller är det samma ljud som i blues junior? Ska inte säga att jag inte gillade ljudet, men jag har hört mer iöronfallande! Edit: Här är begagnatköp av förstärkare? Vad ska man leta efter när man tex. provspelar en? Om den har blivit "slutspelad", hur låter ljudet då? Tänker att garantier kan vara skönt att ha kanske..
  9. Skrev lite om det, lite Bruce feeling eller vad man ska säga. Men jag ska vara tydligare, förlåt!
  10. Tjena! Jag är på jakt efter en stärkare till min Fender Telecaster Baja, men behöver lite råd! Har spanat ut ev. tre stycken, som ni gärna får diskutera och säga era åsikter om! Givetvis får ni även komma med andra förslag också! 🙂 Först ut: VOX AC15C1 Därefter: Bugera V55HD (Ge även förslag på låda, pris så det blir lika mycket som VOX:en) Och sist men inte minst: Fender Blues Junior Som ni ser, har jag lagt ribban i 5000-kronors klassen. Fördelen jag ser med VOX:en, är att den har inbyggt tremelo, som jag gillar, och att jag har hört mycket gott om. Bugeran däremot, har effect loop som jag känner kan vara skönt att ha, men kanske inte nödvändigt? Sen har jag lyssnat på en youtube video, och jag gillade ljudet. Två kanaler kan ju vara skönt att ha med. Fendern har jag inte kollat upp så mycket, men en bekant rekommenderade den. Jag spelar en ganska blandad musikstil, allt från någon bluesdänga, till funk till rock! Ganska varierad, men ingen hårdrock för min del. Bruce Springsteen står nära hjärtat. Nu är det upp till er att berätta vad ni tycker, hur dom reagerar på pedaler, som kommer införskaffas senare och annat viktigt! MVH, Johan Edit: Glömde säga att jag kommer att använda förstärkaren till att spela hemma, i en replokal och på mindre gig!
×
×
  • Skapa ny...