Jump to content
Annons

Elinanoun

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! När är man "tvungen" att starta eget företag när det gäller ens eget musicerande, och när gäller det att börja skatta för pengarna man tjänar på sin musik? Jag tänker mest, om man blir uppringd och folk vill att man ska sjunga och spela på ex. bröllop, dop, begravningar etc. Nu försörjer jag mig ju inte på musik, utan sysslar med musik som hobby, och studerar musik på folkhögskola Om jag skapar en hemsida, och där jag anger kontaktuppgifter för bokning, är det dags att starta eget då? Vore tacksam om någon ville ta sig tid att svara på detta, då jag inte är särskilt insatt när det gäller ekonomi osv. Har inte hittat någon vettig sida på nätet heller, där jag kan läsa om sånt här. Tack på förhand!
  2. Jag har planerat att köpa en TANGLEWOOD TW73WN, men eftersom den inte finns på någon musikaffär där jag bor så måste jag kanske beställa den och hoppas på det bästa. Eftersom jag lirar folkmusik och visor så känns en lite mindre gitarr bra och dessutom har jag hört mig för och folk säger att Tanglewood är bra för mycket plock. Ska nog beställa den från Thomann.
  3. Jag har försökt leta runt lite men vet inte om jag egentligen har kommit fram någonstans i mitt letande efter en första akustisk stålsträngad gitarr...
  4. Jag har funderat en del på någon Simon & Patrick, då jag hört att de ska funka bra. Någon sa dock att dessa gitarrer är svårspelade, eller tungspelade. Stämmer detta? Hade tittat på en "Spruce" eller "Folk". De ligger ju runt 5000:- Någon som har erfarenhet av Simon & Patrick?
  5. Hej! Efter många år med min gamla nybörjar-nylonsträngade gitarr så har jag bestämt mig för att investera i en stålsträngad gitarr. Jag studerar folkmusik, och vill använda gitarren till att ackompanjera mig själv då jag sjunger. Jag har aldrig ägt en stålsträngad gitarr förut och skulle behöva tips och råd av andra som spelar stålsträngade gitarrer om vad jag skulle kunna tänkas välja för någon. Det jag är ute efter är en stålsträngad gitarr som är: - Lättspelad (hur man nu avgör detta men eftersom jag inte är van med stålsträngade gitarrer är det kanske bäst med en lättspelad till att börja med) - Gärna ha inbyggd mick (eller är det bättre att införskaffa en ljudhålsmick till en gitarr istället? - Ligga i en prisklass runt 5000:- En ganska enkel gitarr, men som ändå ska låta hyfsat bra. Jag vore väldigt tacksam för råd, som ska komma att hjälpa mig i frågan! Tack på förhand!
  6. Ajdå... Fasen vad tråkigt. Jag som sett fram emot en bättre mick än den inbyggda som är på min macbook. Hur ska jag kunna hitta en usb mick som inte piper och som fungerar att spela in musik med på macbook?
  7. Jag köpte en usb mick, för att göra lite enkla inspelningar i Garageband. Men i bakgrunden så liksom "piper/tjuter" det. Vet inte hur jag ska få bort det. Har inte på medhörning och har provat dra ner inspelningsvolym etc etc. Det är så sjukt irriterande och jag vet inte hur jag ska få bort det. Hjälp tages tacksamt emot!!!
  8. Hej! Jag skulle behöva hjälp! Det är så att jag behöver köpa mig en mikrofon till min macbook, för att kunna spela in min musik med bättre ljudkvalitet än den som den inbyggda micken på datorn ger. Så, kan någoni kanhända hjälpa mig med detta? Vad behövs? Vad jag hört behöver man någon extra "förstärkare" till mikrofonen för att den ska fungera på macbooken, då det inte går att bara plugga in en mick i mikrofonuttaget. Jag är student, och har alltså inte så jättemycket pengar att röra mig med. Men vore ändå tacksam för råd och tips på olika mikrofoner och tillbehör, och hur man går tillväga, för jag har ingen vidare kunskap egentligen. mvh Elina http://www.youtube.com/elolinona
  9. Okej, jag är inte säker på att jag förstår helt och hållet...men lite. Så, om jag leker fram ackord så högt upp på halsen, hur vet jag vad det är för ackord jag tar egentligen? Det finns ingen slags "tabell" med sådana ackord man kan lära sig eller så?
  10. Ja, det var genom filmen "Once" jag upptäckte Glen Hansard och hans fantastiska låtar! Men...till exempel låten "leave", eller "say it to me now". Tusen tack för din hjälp...!
  11. Vet någon vad Glen Hansard använder för typ av ackord i sina låtar? Det klingar så snyggt, och skulle gärna vilja lära mig! Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...