Jump to content
Annons

musikfantast

Medlem
  • Antal inlägg

    70
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av musikfantast

  1. Tack för hjälpen 😄
  2. Hjälp skulle verkligen uppskattas. Det är mycket begärt men jag skulle få så mycket klarhet i grunderna ifall någon kunde rätta texten. Och kanske själv repetera sin kunskap 🙂
  3. Det skulle vara roligt att börja lära mig musikteori ordentligt och då är det tråkigt ifall jag direkt lär mig fel saker. Jag förstår att det är jobbigt att gå igenom hela den texten men ifall den stämmer till fullo så kan jag lära mig mycket där. Frågan är ifall den gör det?
  4. musikfantast

    musikjälpen

    Hej Först så. Jag vill gärna veta ifall det här stämmer. Det skulle hjälpa mig mycket i att försöka förstå mig på musikteori och hur det används i sång. Läs artikeln på demolatar.se Jag vill bara vara källkritisk men det går sådär med dåliga kunskaper i detta specifika ämne musikteori.
  5. Jag har letat runt på andra forum och hittade en fråga som passar mig perfekt. Nu så läste jag igenom tråden men man kom inte fram till något speciellt, så jag har gjort om frågan lite och postar den frågan här då jag har ungefär samma fråga. "Det jag undrar är hur man vet när man sätter rätt ton när man sjunger. Sjunger bra men tänker att det kan bli bättre. Måste man kunna spela piano för att veta när man sätter rätt ton?, Om inte hur ska man göra. Som jag uppfattat det så spelar man en ton på pianot och försöker sjunga den lika lågt/högt,... men hur vet man hur rätt man sjunger den. .Och hur anpassar man det till en låt sedan. Ska man sjunga varje ord i en låt med en viss ton... Hoppas ni förstår vad jag menar självklart vet jag vad en ton innebär, jag tänker mer såhär. Man trycker på en tagent och hör en ton spelas, jag hör ju ungefär hur högt jag ska sjunga tonen.Jag hör om den är lägre eller högre/mörkare ljusare etc.Men tänk så sjunger jag tonen som är snäppet under eller över tonen som jag är menad att sjunga. Jag vill ju inte göra om samma misstag hela tiden(om man nu skulle göra det)....Jag antar att man inte alltid kan vara säker på ifall man sätter rätt ton till en början. De flesta tränade sångare har väl ett omfång på ca tre oktaver.Sammanlagt blir det en del olika toner man kan sätta,och har man varit hos en sångpedagog kan den väl säga -Nää du sätter inte tonen riktigt" Då finns det väl nåt program el liknande man kan koppla mikrofonen till som kan hjälpa en att se hur exakt man sätter en ton? Nu kanske jag gjorde saken onödigt överkomplicerad." Och vad händer när man sjunger en "key" tonart lägre eller högre på en låt?
  6. Härligt med boktipset.Nu undrar jag dock om sidan jag länkade till säger sanningen. 🙂
  7. Okej så jag hittade den här sidan,den verkar korrekt när det kommer till musikteorin eller håller ni med? http://globalmusix.com
  8. Någon har väl nån bra sida.Eller andra tips? Vill veta tips på nån bra bok som tar musikteori från grunden och uppåt någon som vet?
  9. Här kommer ännu en rookie fråga som jag nästan skäms för att fråga då jag spelat ett tag. Kan man beställa vilka nylonsträngar som helst till akustiisk nylonsträngad gitarr? Och hur sätter man dit nya utan att man har en del av strängen som hänger utanför.
  10. Ska jag läsa så mycket som du hänvisade till wikipedia vill jag ha en pålitligare källa eftersom vem somhelst kan ändra informationen där? Är det bättre om jag köper någon bok om musikteori.Har ni tips på någon ni tycker är bra`? Främst gitarrteori då
  11. Okej, då kan vi vara överens om att informationen brister.Har ni tips på andra sidor med korrekt information som tar upp musikteori. Vill nämligen gräva djupare i teoribiten och då vill jag vara säker på grunderna först.
  12. Okej,när jag läste tex detta så lät det fel. " Om vi skall spela en C-dur skala så måste vi använda oss av tonen C (grundton). Därefter har vi sex toner kvar att välja och elva toner att välja mellan (Dess, D, Ess, E, F, Gess, G, Ass, A, Bess och B)." Det finns väl bara tolv toner i västerländsk musik? Är inte superinsatt men även jag ser att en del information verkar vara felaktig.Blir dock förvånad då Studiefrämjandet hänvisar till sidan. Tips på andra sidor som tar upp samma frågor?
  13. Jag undrar om någon kunnig kan skumma igenom denna sida för och se om det som står där stämmer? http://musikakuten.se/grupp/toner/index.html
  14. Någon som ens tycker att det är ett alternativ med se reflexion filter och absorenter bakom ryggen. Som jag får fram det ska det vara en bra lösning. Mina föregående frågor kvarstår dock.... Ska i vilket fall gå och läsa vidare nu 😉
  15. ne kör med en se x1. Blir det mer verklighetstroget sound om jag gör något åt akustiken eller är det främst för att man ska få ett torrare ljud att arbeta med i mixningen?
  16. Jo,har laborerat med reverb och andra effekter och fått bra resultat. Dock tycker jag fortfarande att gitarr&sångljudet låter lite "för mycket" annorlunda när jag lyssnar på det i mitt DAW. Kanske är det nånting jag missar..? Men jag tror fortfarande det skulle bli bättre om jag gör något åt akustiken,som (förslag jag nämnde i första inlägget). Kom igen, vet att det finns ännu fler kunniga på detta forum som har synpunkter att komma med för att hjälpa en på traven 🙂
  17. Tjena, har frågat runt innan lite om detta ämne på forumet, och nu är det dags att på riktigt slå slag i saken. Jag har läst och kommer fortsätta att läs runt om detta ämne i blandannat Claes artikel..Hoppas jag inte är helt ute o cyklar . Jag har ett rum på 3,2*2,5 kvadrat. Pga det lilla utrymmet ser jag inte så många möjligheter än att köpa/bygga ett reflexion filter och för att fånga upp ljudvågorna bakom mig sätter jag upp några porösa absorbenter i form av mineralull. 1.Det jag spelar in främst är sång och gitarr, även keyboard. Är detta en godkänd lösning? 2.Det jag inte greppar är hur mycket jag annars ska akustikbehandla.Vad man eftersträvar och till vilken grad? När vet man att det låter bra? Jag har fått in ljudet hyffsat i datorn när jag spelat in både sång och instrument, men vill få in det bättre, då det känns torrt och jag hör att det kan låta mycket bättre. 3.Är det alltid nödvändigt att behandla akustiken på nåt sätt? Om jag spelar in gitarr, hur mycket ska absorberas om man säger,,. Kan jag bygga ett eget reflexion filter och isåfall hur?. Grejen är att jag känner mig lost i detta ämne och skulle behöva lite vägledning, någon som kan svara på mina frågor. Alla tips och tankar välkomnas.
  18. okej,men hur stor skillnad är det på ett par lurar/monitorer för 1000 o andra för 3000 kr. Varför nämnde ingen det i början när jag frågade,då sa alla bara mic&ljudkort 😉 .Aja ska titta runt nu.
  19. Lånar tråden lite...Är relativt ny på inspelningetc,,har kommit in på mixning nu. Har läst runt och hittat flera svar där man påstår att monitorer under 3000 kr är inget att ha/: Det jag undrar är om jag kan mixa i mina slutna hörlurar för 300 kr? Har annars ett par vanliga datorhögtalare som visst inte ska vara bra att mixa i? Vad ska jag tänka på om jag mixar i det jag har?.
  20. Vad är det för ljud man strävar efter när man akustikbehandlar? Är det olika för olika instrument?
  21. Så det finns ingen som vet,,behöver verklkigen tips
  22. Någon som vet ifall det finns en mer "uptodate" version av digital ljudinspelning iett nötskal" Av jeff strong. Har kollat igenom boken noga och kände att informationen var föråldrad och att tekniken antagligen har gått fram mycket. Detvar ju snart 10 år sedan den kom ut 😉
  23. 😉 Insåg att jag skrev samma sak som i mitt första inlägg
×
×
  • Skapa ny...