Jump to content
Annons

musikfantast

Medlem
  • Antal inlägg

    70
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Tack för hjälpen 😄
  2. Hjälp skulle verkligen uppskattas. Det är mycket begärt men jag skulle få så mycket klarhet i grunderna ifall någon kunde rätta texten. Och kanske själv repetera sin kunskap 🙂
  3. Det skulle vara roligt att börja lära mig musikteori ordentligt och då är det tråkigt ifall jag direkt lär mig fel saker. Jag förstår att det är jobbigt att gå igenom hela den texten men ifall den stämmer till fullo så kan jag lära mig mycket där. Frågan är ifall den gör det?
  4. musikfantast

    musikjälpen

    Hej Först så. Jag vill gärna veta ifall det här stämmer. Det skulle hjälpa mig mycket i att försöka förstå mig på musikteori och hur det används i sång. Läs artikeln på demolatar.se Jag vill bara vara källkritisk men det går sådär med dåliga kunskaper i detta specifika ämne musikteori.
  5. Jag har letat runt på andra forum och hittade en fråga som passar mig perfekt. Nu så läste jag igenom tråden men man kom inte fram till något speciellt, så jag har gjort om frågan lite och postar den frågan här då jag har ungefär samma fråga. "Det jag undrar är hur man vet när man sätter rätt ton när man sjunger. Sjunger bra men tänker att det kan bli bättre. Måste man kunna spela piano för att veta när man sätter rätt ton?, Om inte hur ska man göra. Som jag uppfattat det så spelar man en ton på pianot och försöker sjunga den lika lågt/högt,... men hur vet man hur rätt man sjunger den. .Och hur anpassar man det till en låt sedan. Ska man sjunga varje ord i en låt med en viss ton... Hoppas ni förstår vad jag menar självklart vet jag vad en ton innebär, jag tänker mer såhär. Man trycker på en tagent och hör en ton spelas, jag hör ju ungefär hur högt jag ska sjunga tonen.Jag hör om den är lägre eller högre/mörkare ljusare etc.Men tänk så sjunger jag tonen som är snäppet under eller över tonen som jag är menad att sjunga. Jag vill ju inte göra om samma misstag hela tiden(om man nu skulle göra det)....Jag antar att man inte alltid kan vara säker på ifall man sätter rätt ton till en början. De flesta tränade sångare har väl ett omfång på ca tre oktaver.Sammanlagt blir det en del olika toner man kan sätta,och har man varit hos en sångpedagog kan den väl säga -Nää du sätter inte tonen riktigt" Då finns det väl nåt program el liknande man kan koppla mikrofonen till som kan hjälpa en att se hur exakt man sätter en ton? Nu kanske jag gjorde saken onödigt överkomplicerad." Och vad händer när man sjunger en "key" tonart lägre eller högre på en låt?
  6. Härligt med boktipset.Nu undrar jag dock om sidan jag länkade till säger sanningen. 🙂
  7. Okej så jag hittade den här sidan,den verkar korrekt när det kommer till musikteorin eller håller ni med? http://globalmusix.com
  8. Någon har väl nån bra sida.Eller andra tips? Vill veta tips på nån bra bok som tar musikteori från grunden och uppåt någon som vet?
  9. Här kommer ännu en rookie fråga som jag nästan skäms för att fråga då jag spelat ett tag. Kan man beställa vilka nylonsträngar som helst till akustiisk nylonsträngad gitarr? Och hur sätter man dit nya utan att man har en del av strängen som hänger utanför.
  10. Ska jag läsa så mycket som du hänvisade till wikipedia vill jag ha en pålitligare källa eftersom vem somhelst kan ändra informationen där? Är det bättre om jag köper någon bok om musikteori.Har ni tips på någon ni tycker är bra`? Främst gitarrteori då
  11. Okej, då kan vi vara överens om att informationen brister.Har ni tips på andra sidor med korrekt information som tar upp musikteori. Vill nämligen gräva djupare i teoribiten och då vill jag vara säker på grunderna först.
  12. Okej,när jag läste tex detta så lät det fel. " Om vi skall spela en C-dur skala så måste vi använda oss av tonen C (grundton). Därefter har vi sex toner kvar att välja och elva toner att välja mellan (Dess, D, Ess, E, F, Gess, G, Ass, A, Bess och B)." Det finns väl bara tolv toner i västerländsk musik? Är inte superinsatt men även jag ser att en del information verkar vara felaktig.Blir dock förvånad då Studiefrämjandet hänvisar till sidan. Tips på andra sidor som tar upp samma frågor?
  13. Jag undrar om någon kunnig kan skumma igenom denna sida för och se om det som står där stämmer? http://musikakuten.se/grupp/toner/index.html
  14. Någon som ens tycker att det är ett alternativ med se reflexion filter och absorenter bakom ryggen. Som jag får fram det ska det vara en bra lösning. Mina föregående frågor kvarstår dock.... Ska i vilket fall gå och läsa vidare nu 😉
  15. ne kör med en se x1. Blir det mer verklighetstroget sound om jag gör något åt akustiken eller är det främst för att man ska få ett torrare ljud att arbeta med i mixningen?
×
×
  • Skapa ny...