Jump to content
Annons

Farbror Jul

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Det går iofs att distribuera ljudet i hela lokalen för att få ett bättre ljud. Problemet är bara att man måste ha flera högtalare i hela lokalen både framför och bakom vilket är meckigare att rigga. Ett fåtal stora högtalare ger mera kräm men ger för hög volym i närheten och eldar får kråkorna när man är längst bak i lokalen. Nu pratar jag i första hand om enklare riggar men det kan fungera även på större evenemang.
  2. Det jag gillar med FL är: - Trumprogrammeringen - snabbstartat - hyfsat bra vst kompabilitet Det jag inte gillar: - "Grupptransponering" på ett vettigt sätt (eller så är det jag som inte kan fl fullständigt) - dvs köra flera olika patterns och "symlänka" delar för att transponera upp. - Multipla midikontrollers som adresseras för individuella midispår går inte. Ett måste om man vill koppla in flera midi-instrument - modulationratten i vst-patcherna kopplas inte in automatiskt Kortfattat är FL ett bra program men är lite egensinnigt och ibland lite meckigt.
  3. Jag har vart inne på prisjakt och kollat på elgitarrer och har hittat flera olika för under 1000:- Däremot vet jag inte om hur kvalitén är på dessa, och jag tänker inte göra reklam för dåliga gitarrer. Det bästa är att provspela innan du köper. Då vet du själv om du gillar den eller inte.
  4. Nu är jag inte någon expert på bandekon, men jag gissar på att det allra enklaste för att få längre delaytider är att sakta ner hastigheten (med följden att det blir mera brus). Det enda som behövs då är några trådar och ett par motstånd.
  5. Inslaget är nästan i klass med Deep Sunshine!
  6. En anledning till varför man skulle vilja köra osx på en pc. Dessvärre är touchen felkalibrerad så det fungerar inte i praktiken. Det finns idag ingen OS-X dator med både tangentbord och touch (enligt vad jag känner till). Däremot finns det iofs ipad + tangentbord som tillbehör, men den har inte stöd för alla programmen som körs under os-x.
  7. Jag tror inte att det går, men man kan "ändra ljud för händelser" och slipper på så vis de interna ljudet, alternativ använda ett dåligt ljudkort där det första programmet som använder ljudkortet lägger beslag på hela ljudet. Om man har flera ljudkort i burken kan man använda det ljudkortet som inte ska vara med i ASIO:n som "standardenhet".
  8. Det låter som nån form av 16-dels arpeggio (i D dur gissningsvis) som går i staccato blandat med lite disteffekt... men hur man exakt de får till det vet jag inte. Hela låten går i 142 bpm.
  9. i5:an är antagligen mera prisvärd än i7:an eftersom priset sticker upp med en eller flera tusenlappar beroende på datortyp. i5 har fyra kärnor utan hyperthread (Quad core) eller dubbla kärnor med hyperthread (dual core). i7 har fyra kärnor med hyperthread. Hyperthread är en teknik som gör att en kärna får två "halvor" och i windows ser det ut som om man har dubbla processorer. Det går snabbare jämfört med utan men flera "riktiga" kärnor är att föredra. Quad Core är bättre än Dual Core med HT. http://www.brighthub.com/computing/hardware/articles/48391.aspx Länk på engelska om skillnad mellan i5 och i7
  10. Gillar rubriken! =) Vilken musikstil är det som du håller på med?
  11. Jul Jule Jultomten - en parodilåt som låtar som två låtar i en
  12. ProtoPSG - En av mina favoritpluggar ProtoPSG.mp3
×
×
  • Skapa ny...