Jump to content
Annons

foffe87

Medlem
  • Antal inlägg

    63
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av foffe87

  1. Ett tips är att träna på att beatmatcha med kontrollern du har utan att ta genvägen med sync-knappen. Man behöver inte dyra grejer för att träna in det 🙂 Sedan går det ju fint att koppla in CDJ200/CDJ900 till laptop och använda det som kontroller till DJ-programmet via USB 😉
  2. Jag undrar om någon har bra tips på program för att lägga lite visuella effekter om man för "musikvideo" men bara vill ha nåt enkelt som typ de man kan få i itunes eller media player. Har sett att de är många låtar på youtube som har massa olika grejer, men aldrig sett nåt program för att skapa detta. Det jag googlat mig till som lösning är bara att spela in skärmen när typ itunes skapar liknande. Men det borde finnas roligare lösning med nåt billigt program? Någon som har erfarenhet av detta? Kör med OS X.
  3. Det skulle ju kännas surt om man gjorde något misstag man får sota för senare i livet så jag ska försöka med de den rätta vägen då. Är det Amerikanska ambassaden jag vänder mig till för att ordna tillåtelse? Vad blir lättast att göra, att ta det som privatperson eller använda F-skatten jag har i detta fall? Det är ju helt klart seriösare med f-skatt, men då kanske de tror att jag har större planer än de jag uppger.
  4. Jag har en semester i USA inbokad i höst och fick då tips av en vän att jag kan ju passa på att spela min musik lite för att få en bra meritlista. Men då måste jag ju kolla upp vad som gäller, de är ju rätt känsligt med att jobba där. Jag är ju inte ute efter att tjäna pengar utan kan ju likväl spela gratis några tillfällen för marknadsföring. Tanken är att spela på nattklubbar typ som DJ men med några syntar för att spela delar av mina låtar live. Det är LA jag ska till så tips på bra ställen att kolla med skulle även det uppskattas. Större ställen är nog inte så mycket idé eftersom jag inte har ett namn stort nog. Vad ska jag tänka på? Vill ju inte behöva vända i tullen för att de tror att jag ska dit för att arbeta illegalt. Kompisen som tipsade hade liknande tankar men spelade i England så var lite smidigare med EU. Jag har ju registrerad F-skatt som man kanske kan använda med? Men som sagt är ju inte syftet att tjäna några pengar här så om det blir mycket smidigare om man kan bevisa att man inte ska göra det som arbete är det ju bättre så, men det får ju heller inte komma misstankar om illegalt arbete. Alla tips mottages tacksamt! 🙂
  5. Sedan jag gick över från Windows till Mac OS X har jag aldrig någonsin ångrat mitt val, bara att jag inte gjort det tidigare. Allt bara flyter på bra och är driftsäkert och pålitligt i alla situationer. Mina erfarenheter med windows gör att jag aldrig någonsin skulle ha det på en dator jag ska använda när jag spelar. Men eftersom inte FL går där så är det ju kanske inte så bra val för dig om du vill jobba med det. Det är ganska onödigt att skaffa en Mac om du till största del ändå inte ska använda den som en mac. Annars kan det ju vara bra att kolla på ett alternativt program som går att köra på mac 🙂
  6. Här är en låt jag jobbar med nu: http://www20.zippyshare.com/v/51814689/file.html Här är är en annan låt som jag jobbar med, en kompis som lagt på lite effekter bara för att ge mig inspiration 🙂 http://www24.zippyshare.com/v/56170524/file.html Och så en låt som jag gjort för några åt sedan som jag känner att behöver justeras lite nu 😛 http://jaxne.com/mp3-files/jaxne1.mp3
  7. Du menar inte utan velocity då? Det som påverkar hur jämt de låter mellan tonerna. Aftertouch är ganska lätt att stänga av i programvaran man använder oftast 🙂 Velocity är det svårare med.
  8. Jag skulle gärna producera lite trance eller liknande ihop med någon. Jag lyckas inte riktigt på egen hand få till några bra kompletta produktioner men jag är bra på att skapa passande melodier så vore trevligt att samarbeta med någon som kan komplettera de bitarna jag saknar 🙂 Jag har spelat synt i många år och har en gedigen samling syntar nu att tillgå. Jag jobbar med Logic mestadels numera. Har en liten hemmastudio med goda möjligheter att jobba här. Själv bor jag i Norrköping men jobbar i Katrineholm så de är det området med omnejd jag håller mig mest i. Är det någon som skulle vara intresserad så släng iväg ett pm 🙂 Kan du sjunga med är det ett stort plus. Även intresserad av samarbeten inom house, dance och mer kommersiell musik med.
  9. Jobbar man med diverse EDM som jag gör är den bra. Man kan ju alltid editera rätt mycket i den med, men det är rätt omständligt.
  10. Jag har kört lite med en Korg R3 för detta ändamål och tycker det fungerat bra 🙂 Den är ju dock lite väl liten om man ska använda den för att spela mycket annat med.
  11. Är inte för något speciellt arrangemang jag skaffar utan för att utöka den utrustning jag har. Men såg nu att det är ca 2000 W RMS på bas bara, det kanske passar bättre till de toppar jag har då? För det ska vara 350W rms där tror jag
  12. Okej, tack för tipsen 🙂 Har 2 x 350 W till topparna och ska skaffa 4000 W till baslåda så det ska bli bra tryck 🙂
  13. Okej 🙂 Så att basen bara får bas från ena kanalen menar du? Men kanske inte spelar någon roll för det brode väl inte vara så ofta man har några stereoeffekter i de låga frekvenserna? Jag kör med passiva. De jag ska ha som toppar har även 15" högtalarelement så lite bas kanske man ska ha till den med?
  14. Skulle SUPER-X PRO CX2310 kunna utföra det jag vill? 🙂
  15. Delningsfilter låter bekant 🙂 Behringer duger fint för mig, några förslag på något enkelt att skaffa? 🙂
  16. Jag behöver någon form av utrustning jag inte vet vad det är. Det som ska utföras är att dela upp ljudsignalerna från mixerbordet till olika högtalare. Balanserad stereo (XLR) vill jag istället få till stereo xlr + en till kanal xlr för baslåda. Till de två kanalerna för höger och vänster vill jag ha fullt frekvensområde men till baslåndan bara lämpliga frekvenser. Vad är det för låda jag behöver? Den behöver inte ha massa avancerade funktioner utan en billig variant vore bra 🙂
  17. Har nu börjat jobba med Logic sen jag skaffade en bra studiodator så det är mkt nytt för mig och kommer säkert få massa nybörjarfrågor med tiden. Det jag nu undrar är hur det fungerar när jag kopierar ett spår. Till exempel så skapade jag ett spår med instrument jag vet att jag ska ha flera av och för att snabbt skapa flera spår med samma instrument kopierade jag första med att hålla in Alt och dra ut nya spår. Men här blir det problem, så fort jag ändrar på ena spåret ändras det lika på de andra, till exempel med output etc. Ska det vara så eller är det nån inställning som är fel för mig bara? Det blir helt fel om kan försöker lägga en kick och ha en kopia till en sidechain. antingen har jag ingen eller så hör jag båda, så ska det ju inte vara.
  18. Jag förstår inte riktigt problemet med att de är fastlödda minnen. Om man vill ha en dator som man kan uppgradera är det inte så svårt att skaffa en annan Mac (eller annan dator för den delen med). Det är ju hur uppenbart som helst att denna dator inte är menad att uppgradera på samma vis. Målgruppen är ju inte personer som vill hålla på att byta delar uppenbarligen. Jag kör själv Mac men då en MBP som går att byta minnen i och en Mac Pro för produktion för att kunna låta den leva vidade i många många år. Viktigt att poängtera är att många väljer dessa datorer för att de inte har intresset för att hålla på att byta delar. Alla tycker inte det är kul att trassla med drivrutiner i windows eller bygga sin egen linuxdist från grunden. Endel tycker det är det roliga med att lägga tid på att få allt att fungera på det vis de vill, medan andra bara vill koppla in allt och jobba med musik på en gång. (Nu säger jag inte att det alltid är strul med windos och linux för detta, men personlig erfarenhet är att det inte fungerar lika bra från början så därav gick jag över till mac och det ändra jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare). Jag kan tillägga att jag jobbar med elektronikproduktion för en annan marknad än hemdatorer och här har vi med olika produkter med varierande mellan fastlödda minnen och utbytbara. Dock är detta produkter där det inte finns samma intresse av att byta minnen, men i produktionssynpunkt är fastlödda väldigt bra. Nackdelen är när minnen inte fungerar som de ska och måste bytas, men det är mer problem med de minnen som monteras i sockel än de fastlödda. De som monteras i sockel kan lätt få problem om de inte sitter bra monterat och socklar strular med, medan de fastlödda är bra så länge ytmonteringsprocessen är bra (förutom när man får ofunktionella minnesmoduler som inte har samma hårda krav från tillverkare som vi har på produkterna).
  19. Vilket program som är bäst är helt individuellt, beroende på vad man tycker är smidigast att jobba med och passar de verktyg man vill jobba med. Att något skulle vara bättre än andra är personligt. Men jag är nyfiken på varför jag flera gånger förr hört mycket om att Reason skulle ha sämre ljudjkvalitet så endel påstår sig kunna höra om en låt är gjord i det. Finns det någon sanning i det och är det i så fall så fortfarande? Jag har jobbat med det tidigare och varit nöjd med allt utom begränsningarna till AU/VST ocg därav gått över till Logic och Maschine.
  20. Vad kom du fram till att siffran står för? Är med nyfiken på vad det är 70 % av, för det måste ju finnas en matematisk koppling till siffrorna tycker jag.
  21. Misstänker att du mixar internt då? Skulle du köra externt är det ju bara att fixa en till kanal till mixerbordet från datorn och ha Spotify på den.
  22. Jag har använt min med matning från USB för att styra hårdvarusyntar bara, så man klarar sig utan nätadapter om man vill 🙂
  23. En fördel med att köra digitalt som aldrig CD kan konkurrera med är möjligheten till att tusentals låtar som är sökbara snabbt. Att ha samma mängd cd-skivor blir alldeles för mkt att hålla reda på. Spelar man mycket på privata fester är detta en enorm fördel när någon önskar en låt man inte spelat på hur länge som helst och knappt mindes att man hade, ska man då bläddra igenom alla cd och se om man hade den eller inte tar det lång tid, men att snabbt använda sökfunktionen i datorn ger resultat (förutom i windows då där explorer lever sitt eget liv och drar ut på tiden 😛 ) Själv kör jag CD med tidskod för att styra Traktor, för då har jag fördelen att ha det digitala möjligheterna och samtidigt kan jag slänga in en CD vid behov och lämna datorn hemma när jag ska spela i miljöer där den inte passar (som på ett studentflak).
  24. Ja det kanske kan vara ett bra alternativ, ska kollas upp.
  25. Har inga planer på att skaffa att skaffa varken iPhone eller iPad i dagsläget, så det går inte. Helst någon pålitligt hårdvara till detta ändamål vore bäst 🙂
×
×
  • Skapa ny...