Jump to content
Annons

aorta

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av aorta

  1. heheh exaaakt:D Kollade lite bilder den var iskall. Underbart det låter ju eeeexakt som en gitarr, elleeeer?! 😛
  2. Okeeej hehe jag förstår precis.... eller nåt:D Men då var man iaf. minst 10% smartare!!!
  3. Aha, så det är inte en enorm pitch, utan portamento. Är det som en monosynth, som glider mellan tonerna när man byter tangent?
  4. Om det var någon som låg sömnlös på nätterna så tänkte jag bara säga att jag fick reda på att det var en sampling från typ 1973. Ohio Players - Funky Worm. Synthen börjar på 1.30, såååå iskallt: http://www.youtube.com/watch?v=UJLrYjKqPmk
  5. Tack för alla svar!! Jaa det det har ni nog rätt i. Känns nästan som att det är samplat. För jag har hört exakt samma ljud i en lounge-låt. Undrar vad det är för sample?! 😄
  6. Har hört det här ljudet i flera olika låtar. Och jag antar att det är en synth men jag har ingen aning. Vad är det för synth/instrument? Och finns det någon VST eller liknande där man kan få till det? Det jag pratar om är det mest framträdande ljudet som går hela låten ni kommer förstå vad jag menar. Spotfiy: Youtube: Hälsningar/Anton
  7. www.filecentral.se är utan tvekan överlägset sprend o allt vad det heter. tror inte det finns någon maxgräns på filstorlek, men man kan inte skicka fler än 3 filer samtidigt.
  8. Hej! Jag skulle behöva hjälp med "slutmix" och mastring. Skicka ett PM, så kan jag skicka låten, så får du se om det är intressant.
  9. aorta

    Mac från USA

    och man får inte glömma folk som säger "dude, you have no quran" + folk som remixar det i underbara filmklipp med autotune!
  10. aorta

    Mac från USA

    Nej, det verkar vara väldigt omständigt! Man får helt enkelt flytta till usa och köpa datorn där. Då kan man också köpa dunkin donuts varje dag i flera månader, och man tjänar ändå pengar på det!
  11. aorta

    Mac från USA

    Det har du rätt i, är nog bäst att satsa på processorn och uppgradera till SSD på en gång eller senare. Men för ljudredigering/mixning kan det väl vara värt med en SSD, eller tar det mest på processor och RAM? (min nuvarande dator orkar inte med att ha reason och pro-tools igång samtidigt när jag lagt på ordentligt med kanaler och plug-ins) Har iaf. förstått att en sådan kvickar upp den allmänna användingen ordentligt.
  12. aorta

    Mac från USA

    Okej, äe det är ju inte så farligt. Nej det är nog varken en stor risk, eller stora påföljder för sånt. Sen kan man ju alltid posta den också🙂 Aja känns iaf. för meckigt/dyrt. Får nog bli en svensk.. Men undrar vad som är mest värt, att ta den billigaste 15" med i5 på 2.4GHz + en solid state 256gig - eller en i7 processor på 2.66GHz med vanlig hårddisk? Förstår helt enkelt inte riktigt skillnaden i prestanda med solid state, gäller det olika typer av använding? Jag vill att den ska vara så kvick som möjligt vid tex: musikredigering och bildbehandling.
  13. aorta

    Mac från USA

    ok...jag undrar om den inte är inkluderad i priset på apple store/om den inte är, kan det inte handla om många procent. undrar också hur många som betalar moms för elektronik man köpt i utlandet:D
  14. aorta

    Mac från USA

    Inte om jag köper i butik??
  15. aorta

    Mac från USA

    Kanske uttryckte mig dåligt:) Jag jämför att köpa en dator i USA, med att köpa en i Sverige. Alltså INTE beställa och frakta. Tex: åka dit och köpa den själv. Är anledningen till den här stora prisskillnaden våra höga skatter och en svag dollar? Känns som att apple Sverige tjänar lite extra...
  16. aorta

    Mac från USA

    Nej jag jämförde att beställa billigaste macbook pro 15" i usa, med att beställa en här, dvs. ink. moms. Då skiljer det ca. 5000:- Okej. Någon som har tips på en billig solid state 256 gig?/ Hjälper en sådan den generella snabbheten när man tex. kör krävande program, eller gäller det bara vid typ filhantering?
  17. aorta

    Mac från USA

    Ja det är sant. Sen är det ju frakt också.. Tycker det är konstigt att det kan vara så enorm diff bara? Kan ju typ lägga till 2000:- så har jag en resa till USA för samma pengar. Jaja, lär ju inte hända. På Dstore sa dom också att det i princip blir halva priset för 8 gig ram, gentemot att köpa på apple.se där det kostar runt 4000:- Vill ju gärna ha den här: 256GB Solid State Drive [+ 7.020,00 kr]. Undrar om den också har ett kraftigt påslag på apple.se. Om man skulle stoppa in den i en annan butik, ryker garanti då? Antar att det är mer avancerat än att stoppa in lite ram, kan man ju göra själv.
  18. aorta

    Mac från USA

    Hej! Jag råkade hamna på apple.com när jag letade efter en dator. Och den billigaste 15" pro ligger runt 5000:- SEK billigare än på apple.se Nu har ju dom datorerna visserligen inte åäö, men jag har ett externt tangentbord, och kan nog leva med det. För dom pengarna kan jag ju tex. lägga in en solid state istället. Hur kommer det sig? Kan man på något sätt beställa från USA? Vänliga hälsningar// Anton
  19. Okej, men jag hörde att just krk rokit 5orna blir bättre med tiden. Är det bara en smaksak?
  20. Jag har hört att högtalare blir bättre efter några hundra timmars lyssning, stämmer inte det?
  21. Det har du väldigt rätt i, om jag byter plats, byter också surret högtalare! Då kan jag andas ut... Då ska jag mixtra med dator och kabel placering. Tack så hemskt mycket för hjälpen!
  22. Okej tack för svar! Men nu märkte jag varför jag jag tyckte det lät för mycket. Det var inte för den var för nära. Utan den vänstra låter tyst från baksidan. Vilken den högra inte gör. Det låter som ett elektriskt surr, ungefär som ett elskåp. Då är det läge att gå tillbaka med den va? Jag har KRK rokit 5 om det har någon betydelse.
  23. aorta

    Monitor moment 22?! :P

    Hej studiofolk! Den här frågan kanske låter ganska dum och paranoid, men fuck it, here kommer den: Jag har ett par monitorer som jag förutom vid produktion också använder till vanlig lyssning. När jag lägger mig kopplar jag in en TRS kabel och kör med ipoden. Den närmaste står med baksidan mot mig, och jag har extremt låg volym, då hör jag det låga bruset, som man annars inte hör. Därför kör jag bara med den bortre monitorn. Eftersom att dom blir bättre och bättre med tiden när dom används, kommer dom då bli ojämna om jag bara lyssnar på den ena runt en timme varje natt? Ska jag koppla om dom då och då, så den vänstra blir den högra och vice versa. Vänliga hälsningar// Anton
×
×
  • Skapa ny...