Jump to content

Dunder

Medlem
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Dunder

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. En lösning är kanske att bara kapa på mitten och skarva dem med ny kabel och på så sätt öka längden. Skulle det funka?
 2. "högerklicka" längst ner på kanalen i mixerfönstret. Där kan du välja något i still med "create in arrange window". Det borde fixa biffen!?
 3. Dunder

  Takes i logic

  Sitter inte framför Logic nu. Men man kan ju spara olika versioner av comps. Scrolla ner i menyn längst upp till höger på takefoldern. Spara som New Comp. Då har du kvar den som du redigerat i alla fall.
 4. Stort grattis till vinnarna! Tusen tack till illerrre och Yllet som styrde upp en kul tävling. Mycket lärorikt och intressant! Ser fram emot fler utmaningar! En stor eloge till KillwithSkill och joachime för utförliga kommentarer! Mvh Christian
 5. Tackar som frågar! Jodå det går sakta men säkert framåt! Jag har börjat jobba i studion och vi lirar för fullt i replokalen. Dock är det lite smågrejer kvar, så som ljudfälla till ventilation, köpa multikabel, moln i taket, lite kosmetiska grejer m.m. Jag har heller inte gjort någon mätning än. Planen blir väl att så fort värmen stiger igen, behöver såga och fila ute, så färdigställer jag mitt projekt. Har väl också insett att helt klar blir man aldrig, finns alltid något att förbättra.
 6. Japp det var i min byggtråd det snackades ventilation! Håller fortfarande på att fundera på hur jag själv skall lösa det, men har i dagarna haft mycket annat att stå i. Björn, kanon med din info i den här tråden, du är guld! Aam-boys, vill jag önska er lycka till! Spännande bygge och kul att se att fler är i byggtagen!
 7. Ser riktigt najs ut! Ser med spänning fram emot kommande uppdateringar. Heja heja Wellness!
 8. Jo jag har också upplevt detsamma, så jag behöll fönstren! Tycker det är skönt att jobba och känner mig mer kreativ i dagsljus! Du har spräckt min budget med bara dina fönster 😄 Jag har inte heller vågat räkna ihop mina kvitton! De ligger in stor hög och hånler mot mig när jag lägger dit nya. Får summera dem när allt är klart!
 9. Okej bra, då behöver jag inte oroa mig för markslangen. Jodå löda tänkta jag göra själv! Det har ju blivit ett par lödningar under åren 😛 Jag har en del information, länkar och bilder om absorbers, men det skulle vara kul att höra hur du gjorde dina slatwall-väggar? Bara lite kortfattat eller en bild räcker! Eller om du har några länkar, jag läser gärna! Hoppas det är okej?!
 10. Ojoj.. tur att ni finns! Höll på att slå igen väggen utan att klammra fast rören! Det är ju en jädrigt bra grej! 😊 Japp, man vet aldrig vad framtiden kommer med?! Rätt var det är så vill man dra in n någon ny thunderbolt-kabel-historia och då gäller det att ha genomföringar så det räcker! 😛
 11. Har läst din tråd tidigare och blir lika imponerad varenda gång, mycket läckert studiobygge! Vågar man fråga vad budget är på? Tycker även du gör rätt i att bygga det precis så som du själv vill ha det, även om det kan verka "overkill". Då kommer du efteråt veta att du gjort allt du kan för att få det så bra som möjligt! Önskar dig all lycka i bygget! Kanske lyckas vi pricka in inflyttningsdagen samtidigt! 😉
 12. Mycket goda råd där! Patchbay-lådan kommer att monteras på väggen, så de håls som görs är endast för kabelrör. Och de kommer att fogas ordentlig i genomföringen. Jodå, den markslang och vp-rör jag har, har draglina i sig. Markslangen har även grönt plasthölje inuti som förmodligen är till för att förhindra att kablarna fastnar. Får väl annars ta till både glidmedel, bommulstussar och dammsugare 😛 En fiffig grej jag kom på är att lägga några extra rep bakom väggarna ifall jag skulle vilja dra igenom något där i framtiden! En undran som kvarstår är om det räcker med 2 markslangar och 2 vp-r
 13. Hjälp med kablar! Tänkte dra 2 gula markslangar och 2 vanliga elkabelrör mellan liverum och kontrollrum för att kunna dra multikablar, usbkablar, stärkarkablar m.m. Vad tror ni? Är det för mycket eller för lite? Är det något där man bör tänka på? Bifogar två bilder. En med markslangen mellan väggarna och en där jag ritat ut för patchbay-lådan.
 14. Gött, Cyborg hälsar på! @Wellness-Björn Kanon med den utförliga förklaringen! Men vad är en radial och axial-fläkt? Just ventialtion är nog det enda jag inte läst på om. Tänkte bygga klart först och sedan dra in ventilation. Men det kanske är fel tänkt?
 15. Verkar som ett bra tips med fläktmotor för utluft, så som beskrivs med att fläktljudet blåser utåt. Är det en standard? Hur är annars vanligt att man sätter fläkten, är det i både tillluft och frånluft, eller en av dem? Tack till er båda att vi fått upp en bra disskusion om ventilation, det har saknats här tidigare! @Micke Var det av någon speciell anledning du placerade racken i hörnväggen? Och vad har du för mått på ditt bygge? Som Micke skriver, det är inte lätt att bygga studio! Det är jädrigt mycket funderande, forskande och kompromissande. Därför känns det otroligt skönt att kunna
×
×
 • Create New...