Jump to content
Annons

fr3dr1k5

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jojjsus: Tack för tipset, ska försöka öva upp dämpningstekniken. Piccazzo: Verkar bara finnas en kombinerad Gate/Expander utöver Sonitus-fx Gate:n i Sonar.
  2. Tack för tipsen 😲 Tyvärr behärskar jag inte riktigt mixningsteknik med gate:ar etc så där jättebra ännu. Har ni några tips om vad som är bra inställningar att utgå från? Kör med Sonitus-fx Gate:
  3. Hej, jag undrar lite hur man får till det väldigt trumliknande ljudet på rytmgitarr som förekommer rätt frekvent i musik i metalgenren, t ex en del Metallica, In flames etc. Det är alltså inte vanlig dämpning med handflatan utan en mycket hårdare dämpning. Har försökt spela fram det på en lagom distad gitarr men får inte till den snabba nedtoningen, jag blir aldrig riktigt av med efterklangen utan det blir en mer "sågtandad" ljudbild än den fyrkantiga som det borde vara. Så jag började fundera på om det är något som bättras på i studion vid mixningen med effekter etc? Tacksam för svar 😠
  4. Har någon erfarenhet av M-Audio's aktiva monitorer DX4 Studiophile? Är det ett bra köp i den prisklassen (~1500:-) eller finns det andra som är bättre?
  5. fr3dr1k5

    AKG-lurar

    Jag kör med K-240 DF och tycker de fungerar riktigt bra. De är väldigt linjära, så de förstärker varken basen eller diskanten utan ger ett väldigt rent ljud där man hör nyanser i låtar som försvinner i vanliga hörlurar.
  6. Jag har liknande problem. Kör Sonar under Windows XP och ibland funkar det att välja bort klaviaturet från midi-in, slå av det, slå på, trycka på panikknappen, slå igång ljudmotorn igen och välja midi-in. Men det kanske är mer slumpen som gör att det funkar igen. Ibland med nedsatt funktionalitet (låser nedslag etc). Har märkt att det är ofta när man använder mod- eller pitch-hjulet som drivrutinen hänger sig.
  7. Funderar på att köpa ett Keystation 49e (mest baserat på priset). Har någon erfarenhet av det eller bör man ta sig upp i en prisklass till? Man blir ju alltid lite fundersam när det står "bra för nybörjare" ;-) 49 tangenter räcker rätt bra för den musik jag spelar och jag tror inte att jag behöver så mycket mer än pitch/mod då jag kör mestandels NI's Kompakt. Såg precis att det gick att få tag på ett Evolution MK-361 för 1400:- inkl frakt, kan det vara värt att gå upp 400:- från Keystation 49e:t?
  8. Är i behov av ett par hörlurar för att använda vid mixning, så det är viktigt att de ger en relativt korrekt ljudbild, dvs utan överdriven bas etc. Men jag har lite svårt att motivera mig till att lägga större belopp på det. Så min fråga är, går det att hitta några lurar som fungerar för mixningsjobb under 1000-lappen? Musiken är klassiskt samt även lite goth metal.
  9. Det verkar inte som Amazon.com har några egna böcker i lager, varken av 2:a eller 3:e upplagan. Jag blev väldigt förvånad när jag sökte efter boken och inte ens fann den på de större boksiterna. Verkar som förlaget saknar ett bra distributionsnät 🙂
  10. Är det någon som vet om boken The Guide to MIDI Orchestration (gärna 3:e upplagan) går att beställa i Sverige eller alternativt inom EU, eller är det USA som gäller?
  11. Utan tvekan: Förstärkardoktorn
  12. Har liknande negativa erfarenheter av några av affärerna som nämnts i tråden. Men för att väga upp diskussionen lite tänkte jag rekommendera en musikaffär där jag blivit bemött på ett väldigt trevligt sätt varje gång jag varit där samt även kontakt över mail/telefon, nämligen Förstärkardoktorn i Stockholm 😲 Så är det någon som letar efter en trevlig musikaffär i Stockholmsområdet kan jag rekommendera dom varmt.
×
×
  • Skapa ny...