Jump to content
Annons

gum

Medlem
  • Antal inlägg

    56
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. gum

    Nya synthen Thor

    Är förvånad över att det inte redan finns en sån här tråd! Propellerheads har gett oss ett litet smakprov på vad vi kan vänta oss av en kommande Reason-uppdatering. Nya synthen Thor finns att beskåda på propellerheads.se (tryck på namm-länken bland nyheterna, och sedan på länken "technology preview"). Det finns även ljudexempel att lyssna på och tydligen en youtube-video med dålig kvalité (har inte sett den). Vidare säger användaren samprop (propellskalle?) såhär på det officiella forumet: "Next version will be huge leap and will improve lots of things. Thor is just the tip of the iceberg." Kul. Vad tycker ni om synthen? Och fortsätt spekulera!
  2. Fast tittar man på Propellerheads schema på deras hemsida så ser man att det inte finns plats för något jättespektakulärt 😕
  3. Det är enbart Propellerheads eventuella nyhter jag är intresserad av. Gah! Reason 4, tänk om! Är det idag det smäller om det smäller?
  4. Och du har greppat i luften sedan tidigt 80-tal. Haha. Ja, det där var nog det mest substanslösa argumentet hittils.
  5. gum

    Galna breakbeats

    Jag vill kunna göra astokiga breaks i mina låtar med massa snubblande trummor och reversade samplingar och grejer. Tänkte bygga någon slags Combinator att sätta efter huvudmixern. Har ni några sköna tips på hur man kan gå till väga? Eller kan ni rekommendera några gratispatchar till Combinatorn som jag kan titta på? Vill kunna styra intensiteten i kaoset med rattarna och så.
  6. För då måste vi brottas med två program samtidigt och det är en osexig lösning. (Själv kunde jag inte bry mig mindre om VST, men ljudinspelning känns otroligt viktigt)
  7. Jag kunde inte känna igen mig mer. Jag tror det är en av Reasons grymma features på nåt sätt.
  8. EXAKT. Det är liksom det som är det stora problemet med Reason. Annars gillar jag verkligen idén med ett oexpanderbart program som sköter allt, trots begränsningarna det innebär. Det lockar fram uppfinningsrikedomen. Det blir lite som när folk satt och programmerade demos till C64 och så. Du har en färdig plattform, och det gäller att tänja på gränserna för vad den kan prestera. Istället för att köpa en ny VST-plug för att förverkliga varje ny vision så kan man med lite finess fixa det med de verktyg man erbjuds i Reason. Men eftersom man inte kan spela in ljud så tar det ju tvärstopp ganska snart. Det finns ingen väg runt problemet i Reason utan att ta till rewire och nån host-sequencer. Och ja, då sumpar man ju sin älskade isolerade arbetsmiljö =(
  9. Jag är på jakt efter en sampler för att kunna blasta ut en massa asgrymma ljud som våra synthar inte är kapabla till. Finns det något speciellt märke eller eller någon speciell modell som lämpar sig extra bra till livebruk? Den måste ju vara väldigt stabil och inte vara för nyckfull och så. Givetvis så billigt som möjligt. 2000 spänn kanske, nytt eller beg. Vi tänkte trigga samplingarna med en Octapad eller liknande, och kanske även klaviatur. Kollar lite på Akai S2000, men även Korgs Electribe-samplers ser rätt heta ut. Hmm. Jag har ju aldrig brytt mig om samplers alls, så det känns som en jävla djungel just nu.
  10. Har en ny 30-gigs Ipod som kan spela upp video och så. Och tja. Den är helt ok. Rätt snygg, jävligt trevlig att bläddra fram låtar med och så. Däremot kan man ju bli knäpp på hela Apple-konceptet. Eftersom att det ska va så lätt som möjligt att använda en Ipod har de plockat bort en massa vettiga funktioner. Man kan t.ex. inte radera låtar direkt från Ipoden. Istället måste man synka låtbiblioteket med Itunes, radera låten från Itunes och uppdatera Ipoden. Genialiskt. Sen kan du inte föra över musik från poden till datorn! Så jävla sämst. Jag bävar inför dagen då jag måste formatera min hårddisk och hela mitt Itunes-bibliotek försvinner. Kul att behöva rippa alla skivor en gång till trots att jag redan har allt på Ipodden. Över huvud taget tycker jag Itunes är rätt korkat faktiskt. Fattar inte riktigt hypen. Men trots allt är jag ändå rätt nöjd.
  11. gum

    Combinatorn...

    Tja. Man kan ju ställa in en combiratt att styra två reglar på mixern, och sätta min och max normalt på en av dom, och inverterat på den andra. Antar jag.
  12. Okej. Jag vet att det här är ett mer än uttjatat ämne, men jag KAN inte låta bli. Så om du inte vill läsa tröttsamt tjat: hoppa över min post. Aight? Here goes: Förihelvete! Sluta snobba er och låt mig spela skicka MIDI och spela in ljud med Reason! Va FAN! Jag blir tokig! Jag vill inte slava Reason till nåt annat program. Jag älskar att arbeta med Reason. Personkemin stämmer perfekt. Allt funkar. Men nu MÅSTE jag jiddra med rewire och andra program och det är ett jävla krångel. Arbetsmetoden blir allt annat än smidig. Man måste använda sig av dubbla uppsättningar kortkommandon, genvägar och verktyg och man blir ju helt förvirrad. Det är så ironiskt att Propellerheads är så måna om att Reason ska vara självgående, men ändå tvingar oss till sån här idioti. Om jag bara kunde spela in sång och mina hårda synthar i Reason skulle mitt liv bli komplett. Jag blir så ledsen i ögat =( Reason är nog det bästa stycke mjukvara som någonsin har sett dagens ljus, men det snubblar ändå precis på mållinjen. Jag fattar inte. Även om de lät oss spela in ljud i det så skulle ju fokus vara kvar på deras fantastiska mjukvarustudiolösning. Det skulle bara bespara oss en massa trassel. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaargGGGgghhhHhhhh!!!!!1!!11 Sådär. Förlåt.
  13. Okej. Jag är dum. Jag kom just på hur man gör. Uhm. Ledsen att jag var så snabb med att posta! =) Dock undrar jag fortfarande om det finns något bra hjälpdokument att titta i!
  14. Leker lite med FL-demot för första gången. Kan man verkligen inte ställa in olika Midi-ut för olika kanaler? Jag vill att en del ska skickas från mitt vanliga ljudkort, och att en del ska spelas upp med mitt Hardsid-kort. Hur gör man? Kan ni tipsa om någon bra "getting started"-guide till FL i stil med den grymma som följer med Reason? Hjälpdokumentet sög ju nåt fruktansvärt.
  15. Jag lekte faktiskt med nästan exakt ett likadant keyboard för några månader sen. Tänkte att "en sån här vill jag ha!!". =) Tycker din andra låt var tuffare faktiskt. Jävligt mysiga båda två som sagt. Själv tycker jag det är coolare med det lite råare SID-soundet när det kommer till sånt här. Lite argare bas och så. Men du vill väl knappast att din musik ska låta så arg kan jag tänka mig. Hmm. Men vafan. Det här är askul. Köp mer grejer. Ett hardsid-ljudkort för mer edge. Ett midines till ditt NES (för en sån har du väl?) för charmens skull. Google it.
×
×
  • Skapa ny...