Jump to content
Annons

cRs

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om cRs

  • Födelsedag 1980-10-20

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Gävle
  1. Pallar den med en 4x12 då? Kikade på en annan top tidigare som inte klarade mer än 1x12. En mindre variant. Enligt dom själva. Har väl med watten att göra antar jag.
  2. Systemdisk: INTEL SSD 80GB. Kör alla program osv via den. Intern disk: WDC 1TB. All musik/filer går via den. Inte så märkvärdigt :-)
  3. Skillnad på att bli inspirerad och att plagiera. Sen har Kurt aldrig sagt det till mig 😛
  4. Hur gör ni som band som stimmar era låtar? Eftersom det är upphovsmannen som får pengarna, och därav får betala skatten. Delar ni på pengarna/skatten, eller behåller upphovsma(ä)nnen pengarna själv? Får omformulera mig lite ang det jag skrev tidigare. Självklart bra som artist att vara med i stim och få nån slant för sina verk. Men drev jag en butik eller liknande så skulle jag vänta med att betala nån avgift in i det sista (om jag nu spelar musik i butiken) då pengarna som sagt går till 200st, inte mer. Pengarna borde väl gå till alla? Eller iaf dom låtar som spelas. Är ju inget som säger att man måste lyssna på radio. Många kedjor har ju dessutom sin egen radio där dom själv väljer vilken musik dom vill spela.
  5. More than a feeling liknelsen tycker jag var extremt dåligt. Riffen spelas på ett liknande sätt men helt olika ackord. Inte ens så man tänker på liknelsen när man hör låtarna. Det är ungefär som att säga att dessa 2 låtar är plagierade av varann, för riffen spelas på ett liknande sätt: http://www.youtube.com/watch?v=QVrW4BvT1jA http://www.youtube.com/watch?v=-aG2Wx1EVaY
  6. Kan störa mig en hel del på vissa saker jag hör. Men det är ju inte så mycket man kan göra åt saken än att låta bli att lyssna på det. Sen kan man ju alltid påpeka det för andra och snacka lite skit om artisten xD
  7. Kan tillägga att jag personligen inte är med i stim, och tycker det rent ut sagt är ren idioti. Jättekul att folk kan tjäna en liten slant på att deras musik framförs. Jättebra för dom som verkligen får sin musik framförd offentligt. Sen att 80% av stimstålarna går till dom 200 mest spelade låtarna i radion är ju ren dynga. Förväntar mig att få lite skit nu 🙂
  8. Tåls att säga igen. Du får skatta på alla pengar du får från stim i efterhand. Så lägg undan 50% av det du tjänar. Du får självklart spela din låt hur mycket du vill. Utan att betala. Spelar du din låt på tex en krog eller liknande så betalar ju dom stim-avgift. Dvs du får pengarna och dom betalar såvida det redovisas att just din låt spelats den kvällen. Samma gäller konserter. Skicka in en spellista på låtarna du framfört live så får du betalt för det. Konsertarrangören betalar då stimavgiften.
  9. Haha gillar hur du lägger upp en plan innan du besöker butiken. Värt att prova på nångång 🙂
  10. Haha mycket ont om MB (4-Sound) här. Tycker dom funkar bra i Gävle iaf. Lätt att ha och göra med. Lätt att få ner priserna. Föredrar ändå att handla på nätet dock. Bekvämast så, så länge jag vet exakt vad jag vill ha.
×
×
  • Skapa ny...