Jump to content
Annons

Laban

Medlem
  • Antal inlägg

    138
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Laban

  1. Nja. Det jag laddar upp är MIN musik, sådant jag gör för mitt eget höga nöjes skull. Sådant jag skriver åt andra håller jag av förklarliga skäl lite hemligt, sådär.
  2. Datorn jag bytte från hade visserligen några år på nacken då. Men det var den näst vassaste bärbara burk som gick att köpa på Dell när den köptes. Dock var lyftet från Windows XP (var det väl om jag minns rätt) till OSX stort, tyckte jag. Vad gäller priset är det lite svårt att jämföra. När du köper Windows får du inte så mycket med, när du köper Apple medföljer en del ganska vass programvara (Garageband, exempelvis). PC funkar ju också, uppenbarligen, men det är svårare att köpa. Apple-datorerna är alltid välbyggda. Dessutom är de generellt snyggare, vilket jag inte tycker är oviktigt. Ditt sista råd, att se vad polarna använder, tycker jag dock är bra.
  3. Apple vs. PC är ju en klassisk strid. Jag har haft båda och röstar helt klart för Apple, men det bygger på mina erfarenheter av äldre Windows-system. Det är väl fem-sex år sedan jag bytte över. Apples datorer är sjukt välbyggda, vilket gör dem stryktåliga, små och tysta. Det finns naturligtvis PC-datorer som också är det, men då kostar de plötsligt ungefär lika mycket. Det finns för övrigt inget som hindrar att man kör Windows på Apple-datorer. Du kan installera båda systemen och välja om du vill starta datorn med Windows eller OSX. Den som vill kan till och med köra Windows och OSX samtidigt (alltså Windows i separat fönster i OSX-miljön http://www.vmware.com/se/products/fusion/), fast då påverkas väl prestandan en smula.
  4. Det finns väl bara MBP och Air nuförtiden? Om man ska ha bärbar, alltså.
  5. krukväxter. Både växterna och jorden bidrar med luftfuktighet (så länge du vattnar ibland). Bidrar till bättre luft och trivsamhet också. Möcke snyggare än maskiner.
  6. Sätta dämpning på insidan av dörren? Så blir det liksom en skärm när man ställer upp den? Om det sedan är kläder eller så i skåpet blir det liksom dubbel effekt.
  7. Det hänger ju i varenda musikaffär, även de fina vintagegitarrerna. Kan inte tänka mig att det är någon fara.
  8. Rehab är strålande, ju
  9. Är inte "the Second" roligare? Så får man undra vad det första tillägget är.
  10. Rock'n'roll rum punch Rock'n'roll punch drunk Rock'n'roll restroom
  11. Rejäla absorbenter i taket jobbar väl dubbelt som isolering. Och samma i väggarna då, om ni kör på mjuka, tygklädda/genomsläppliga innerväggar. Så kan ni göra som man gör i konserthus o dyl: Ha skärmar av plyfa eller så, som ni sätter upp för att få mer klang istället. Bara en tanke.
  12. Rock'n'rLOL? Nä, förlåt. Rock'n'roll restoration. Rock'n'role models Trock'n'roll : The sparkling sessions Reclaiming rock'n'roll
  13. Vad jag har förstått (och jag researchade detta ganska ingående när jag skulle bygga om en källare) så är det så här: Fukt kryper upp genom betongen. Mögel trivs i fukt. Och även om betongen är väl rengjord, så kommer det att finnas organiskt material kvar, vilket gör att möglet får möjlighet att växa till. Följaktligen måste man bli av med fukten. För att bli det kan man lägga exempelvis Platon, men då bör man också installera mekanisk ventilation i form av frånluftsventilation i ena änden av golvet ev. också tilluft i andra. Det är krångligt och relativt dyrt och dessutom bullrar det ofrånkomligen en del. Dåligt för hobbystudio, alltså. Trallen kanske kan funka, men problemet är att den kommer att vara kall på undersidan. Risken är att fukten kondenseras där i vilket fall. Och lägger du heltäckningsmatta ovanpå får du garanterat mögel - systemet blir ju ungefär som Platon (en liten luftspalt med ett golv ovanpå) fast med en massa trä som möglet kan växa på. Ytterligare ett alternativ är golvvärme, men det är också problematiskt på betong. Värmen driver visserligen bort fukten, men man kan få andra problem i form av sprickor i betongen också vidare. De experter jag konsulterade (bland annat Byggkeramikrådet, om jag minns rätt) var ense om att klinker var det enda riktigt vettiga och säkra. Nu hade jag visserligen takhöjden att tänka på också, platon och liknande bygger ju bortåt en decimeter på höjden med golvlager och sådär. Så: Mitt tips är klinker, tjocka (billiga) genomsläppliga mattor av ull eller syntet och ett gäng tofflor som folk kan ha på fötterna för att slippa kyla och ändå kunna ta av sig ytterskorna. Relativt billigt, lätt att göra, lätt att göra om ifall problem skulle uppstå (ja, klinkern ligger väl där den ligger). Och inte minst, det kommer att se ut som en riktig replokal. Edit: Särskrivning. Skämskudde.
  14. T-sprit bör funka. Annars skulle jag testa lacknafta/lampolja/t-gul. Aceton ska du nog låta bli.
  15. Jag åkte på tinnitus efter ett rep och blev väldigt känslig för vissa frekvenser (högre mellanregistret, typ). Även små ljud kunde uppfattas som kastrullslammer eller något i den stilen. Pipandet försvann successivt under tre månader, känsligheten har blivit bättre den också. Fast det tog tio-femton år... /L
  16. Nu är iofs just några värktabletter (undantagsvis också penicillin) exakt vad det stora flertalet av alla som besöker en vårdcentral behöver. Sedan är det iofs sant många är missnöjda, men det har sällan med att de får fel diagnos att göra. Vad gäller antibiotika är, bara som ett exempel, det stora problemet att många inte accepterar att sådan inte hjälper mot förkylningsvirus och influensa. Följaktligen blir de antingen a) sjukt (haha) missnöjda när de inte får antibiotika eller också tjatar de sig till det och bidrar därmed till resistensproblem. Folk vet ju rent allmänt inte ett jävla skvatt om ens den mest grundläggande fysiologi och biologi. Det finns förvisso både bra och mindre bra läkare och stafettläkarsystemet är inte helt lyckat. Men en vaxpropp kan de ta hand om, no problems. För övrig behöver TS i vilket fall gå dit för en eventuell remiss, så det är inget att bråka om. /L
  17. Sedan är det rent generellt bättre att blåsa rent än att suga. Dels för elektronikutrustning som är känslig mot statisk elektricitet (fast det gäller väl mest datorkomponenter), del för att man slipper oroa sig för att någon liten del ska hamna i dammsugarpåsen. Tryckluft på burk köps på Teknikmagasin, ClasO, Kjell&Co eller Biltema eller dylikt.
  18. Och skaffa en ackordbok/pdf. Lär dig att spela ackorden i flera olika positioner.
  19. Det där med golv på betong är svårt. Några gamla kinamattor billigt från Blocket? De släpper åtminstone igenom fukten också går de att byta ut.
  20. Lägger du platon på betong och golv ovanpå det, måste det vara ordentligt dränerat/kapillärbrytande under betongen. Annars får du mögel säkert som bara det. /L
  21. Om du inte använder batterierna slits de inte mycket. Och det lär du väl inte göra, eftersom jag antar att såpass billiga datorer inte orkar hålla på med musik så länge innan batterierna tar slut. Så du lär väl köra med vägguttag i vilket fall som helst?
×
×
  • Skapa ny...