Jump to content

HALMIS

Medlem
  • Content Count

    97
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About HALMIS

  • Rank
    Med i gänget
  1. Hej! Jag tänkte prova att spela in elgitarr med något annat än sm57, eller med sm57 och en mick till. Spelar in högt som fan med dist, inte metal men rätt hårt. Kanske en kondensatormick på lite längre håll och sm57 närmickad? Har ni nåt tips på en bra mick som inte kostar en månadslön? Tack på förhand
  2. Jag var tvungen att köpa Cubase 8. Sjuan är inte compatibelt med El capitan =/
  3. Hej! Jag köpte ett Presonus audiobox och cubase hittar det och allt är frid och fröjd tills jag trycker rec, då får jag upp en ruta där det står "Asio driver not working". Varför? Jag kör macbook pro med El capitan.
  4. Hej! Jag behöver ett ljudkort för att spela in live i repan. Behöver inte vara något speciellt, men det är ju kul om det inte låter skit. Behöver minst 8 preamps och en line till basen. Vad ska jag köpa? Har någon ett beg att sälja så säg till Tacksam för svar!
  5. Nu fixade det sig automatiskt =) vetefan vad som hände men tempot ändrades inte någonting när jag ändrade tempo i transport panel
  6. Nepp. Tempot ändras inte någonting. Måste vara något annat
  7. Men där ställer man väl bara tempot på metronomen väl?
  8. Tjena. Jag tror jag har råkat sänka tempot i Cubase på en låt som jag har spelat in, om det ens går att göra det? Hur gör man det isf?
  9. Nä jag tycker den är härligt flummig, men det tar lite längre tid att ta den till sig
  10. Bra skiva men jävligt flummig
  11. Ok, ska prova idag. Men, i några låtar vill jag ha mycket dist men disten låter ju bara skräp när jag spelar in =( Men jag ska experimentera ikväll så får vi se. Tack för tipset
  12. https://forum.studio.se/files/file/13534-%7B%3F%7D/ Här är ett ljudklipp som jag spelade in idag. Det låter skitkonstigt tycker jag. Som om man hade max på preampgainen ungefär, stärkaren låter ju inte alls sådär
  13. HALMIS

    s

    35 downloads

    ss
  14. Det går inte att installera den där patchen, Installera-knappen är bara grå, går inte att trycka på. Vet någon varför det blir så? Jag har iaf löst det nu. Jag bytte från 44khz till 48 och då försvann knastret. Ingen aning om varför men det fungerade =) Jag provade logic och där var det samma som med Cubase
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.