Jump to content
Annons

KaptenDavidsson

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hm, är inte säker på att den här skalan, Purvi Theta, är samma som den jag använder även om tonerna är samma. Purvi Theta verkar ha G# som grunton och vara en indisk raga 🙂 Hur likvärdiga de är beror lite på vilket humör jag är på 🙂. Vanligtvis gör jag rätt snabba solon där jag inte vilar på någon ton och då kan jag lägga in eb över Am och C också och får fram en rätt härlig disonans. Jag hade nog inte spelat en långsam sångmelodi med så mycket eb. Själv tycker jag det låter lite jazzigt när jag spelar, kanske lite åt bop hållet eller möjligen gypsy (vilket är konstigt eftersom det inte är gypsy skalan). Jag tycker det är konstigt att man hittar den här skalan i sångböcker och tutorials när man alltid hittar tex Locrian och Phrygian som enlig min mening är svårare att få låta bra.
  2. Har använt den här skalan i många år nu och den är en av mina favoriter att göra pianosolon till: I A: a c d eb e g ab a Någon som vet vilken musikstil den används i och vilka musiker som använder den? Vill poängtera att jag inte använder den som moll-pentatonisk med två bluenotes som jag lägger in lite då och då, utan eb och ab är likvärdiga med de andra tonerna. Ackorden jag använder mest till den är: Am C Dm E7 F7 G
  3. När jag körde det i huvudet tyckte jag att det lät bäst om du hackar upp det i trioler. Har dock inte testat på riktigt så svårt att säga.
  4. Det behöver inte vara på latin men det hade varit bra om det fanns ett distinkt namn så att alla vet vad man pratar om. Om man söker på skrik, ryta eller dista röst och liknande får man upp allt från growling och pig squeal till att dista rösten med en distpedal. Skrik verkar även användas som ett nedsättande uttryck. Glottisstöt verkar vara H:et i "aha" om jag förstått det rätt. Gött, det verkar stämma men det verkar vara få som använder uttrycket. Är det bara jag som tycker det är konstigt att alla vet vad man gör när man wailar, growlar, sjunger falsett, flöjttoner, vibrato, joddling osv men att "Edge" som är minst lika vanligt är så okänt som ord? Det behövs ju verkligen ett ord för det också. Låt säga att man repar in en låt och säger till sångerskan: Du wailade lite för mkt i andra versen. Alla förstår vad man pratar om. Om man istället säger: Du skrek för mkt i andra versen får man ju känslan av att tonarten är för hög kanske, det är väldigt diffust vad man pratar om. Men om man säger: Du använde lite för mycket edge förstår ingen heller eftersom uttrycket är så okänt.
  5. Såg på idol förra veckan och såg en av deltagarna göra det här: Alltså: dista rösten. Samma som i "hit the road jack" där tjejen sjunger: Don't care if you do. Jag tycker hon låter lite som en saxofon. Har hört det i otaliga låtar och gillar det men vet inte riktigt vad det heter. Det är ju inte growling och inte vocal fry. En del verkar kalla det "rock voice" men det är nog inte det tekniska namnet. Sen kunde det ju vara kul att veta hur folk använder det. Är det för att få mer tryck i sången eller för att göra långa toner intressantare. När började man använda det? Har aldrig hör det i klassisk musik eller folk. Kan det ha något med blues att göra?
  6. Såja, nu har jag testat och det var inga problem 🙂 Otur om du inte kan ta det men inte så mycket att göra åt. Du kan ju prova att köra det som ett arpeggio iof, kan nog låta rätt bra.
  7. H# (eller B# på engelska) är visserligen samma tangent som C men man brukar ju skriva H# istället om man tex spelar i tonarten C# eftersom C:et på notpappret är upptaget av C#:et. Sen tror jag att H# och C faktiskt är olika toner om man inte stämmer i Equal Temperament så det kan ju vara bra att skriva ut om den som spelar använder någon annan stämning. Jag ska kolla om jag kan ta ackordet när jag kommer hem. Vet att jag klarar A1 till C3 men kanske inte med de andra tonerna inbakade emellan. Är det inte Lizt som har ett par riktiga fingersträckare också? Och om jag minns rätt har Rachmaninov en del som kräver rätt stora och starka händer (typ som ackordet ovan men med 5 toner istället).
  8. Har börjat laborera lite med en låtide som börjar med en bilkrasch. https://soundcloud.com/mikael-davidsson/crash Därefter börjar texten som ska vara ungefär: My name is Elisabeth I was only seven years old when I died I can still remember the smell of the rain, the distant thunder like wooden drums sen vet jag inte riktigt hur det ska fortsätta. Jag vill att låten ska berätta en historia där sanningen först uppdagar sig i slutet. Helst som en plot twist så att det inte är uppenbart vart man är på väg hela tiden. Idéer jag har hittills är att den kanske ska handla om rattfylleri men det blir svårt att göra det oväntat och inte skriva folk på näsan. Vad tycker ni? Bara brainstorma fram vad som helst. Ska det vara tjejen själv som orsakat kraschen? Ska det kanske visa sig i slutet att hon egentligen är en kille eller vuxen eller kanske tillhör någon oväntad minoritet eller något annat som lyssnaren inte räknar med? Jag vill gärna att låten tar upp en riktigt problem som tex rattfylleri men det behöver inte vara så dramatiskt. Kan räcka med oansvariga föräldrar, eller kanske folk som sänker andras självförtroende. Annat om låten: Skriven i 7/8 Introt i heltonsskala
  9. Man vet att det är en bra låttext när den funkar utan musik. Tycker själv att Dylan är mycket av en poet, han har ju till och med tagit sitt artistnamn från en poet. Om jag förstår det här rätt kännas det lite som hon suger ut hans själ så att bara ett skal är kvar. Lite som när en spindel käkar. Bra komik. Hörde det här skämtet för första gången i Vänner när Chandler säger det 🙂 Den här funkar väldigt bra när Kiss framför den. Kan verkligen tänka mig att det är perverse Gene Simmons som skrivit den för att skryta om allt vilt sex han har 🙂
  10. Jag har hört flera låtar som låter så här så om det är plagiat är du iaf inte ensam 🙂 Tror det är lite som Valle säger att det blir problem först när du är känd i samma kretsar och rik. Sen tänkte jag också säga att du har gjort en bra låt men att jag tycker att pianot har för hårt och för jämt anslag i slutet.
  11. Hm, inte säker på att jag förstår den här. Kan ju kanske vara det som är meningen. Gillade den här bäst i dina texter: but I still need you just the same Tycker den beskriver desperation på ett intressant sätt. Vet inte om det var det du hade tänkt dig men det är så jag uppfattar den. Hehe, ja, sånt här gillar jag. Lite lagom bombastiskt. Bra låt för övrigt. Alltså, den här är ju kul och lite lagom mystisk men den är väldigt situationsberoende. Den får sin styrka från dels att det är John som sjunger den, dels av ryktet om att Paul dött och ersatts av en kopia. Jag har svårt att se hur jag skulle kunna skriva något liknande och få det att gå hem iom att jag inte är känd. Bra och rakt på sak.
  12. Här har jag samlat några kraftfulla lines från låtar (i syfte att lära mig skriva bra texter själv). Vanligtvis bryr jag mig inte så mkt om texten i låtar men de här har fastnat. Någon som har några fler? Blind Guardian In agony we're unified Will my worried soul find relase for a while at the moment of death I will smile Metallica You gave me your emptyness Now I'll take it to my grave Never free Never me Symphony X Looking down from ethereal skies solid crystalline tears I cry Sum 41 We're hopelessly blissful and blind to all we are Sonata arctica Sometimes we need to be cruel to be kind Lars Winnerbäck Jag kommer aldrig mer att lägga huvudet mot ditt hår och aldrig älska dig igen Opeth To rid the disease A Perfect Circle And permanently fill this hollow Jedi Mind Tricks The entire world is a graveyard Shadow gallery It's time to ease and release and let go Regina Spektor The history books forgot about us The Used To save his life he crawls like a worm from a bird In flames It is only for the weak Everlast 'Cus she's good to go and when I'm gone for good I'll be unappreciated and missunderstod Pain of Salvation In life a king in death a failure
  13. Bra, tack för svaren. 2-1 till "sätta på fantominmatningen efteråt" så då kör jag på det 🙂
  14. Hej! Jag tänkte höra om det bara är att plugga in en kondensatormikrofon i ljudkortet med fantommatningen på eller om man ska sätta på fantommatningen först efter att man pluggat in micken (eller kanske stänga av ljudkortet helt). Tänker mest på att man ju inte ska plugga in en elgura när förstärkaren och högtalarna är på. Jag har en Röde NT1-A mikrofon och ett M-audio Fast Track Pro-ljudkort.
×
×
  • Skapa ny...