Jump to content
Annons

sage590

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

5 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm/Hudiksvall

Min musik online

  1. Precis, men mitt inlägg gällde ju snarare att det inte riktigt var någon poäng med att köra ut pluggen genom en stärkare.
  2. Måste bara +1a på Blackstar.... Jag har en ht40 Club combo. Absolut den stärkare jag är mest nöjd med. Och jag har spelat Marshall, Vox, Fender, Peavey, Mesa, Bugera, Farfisa, Orange osv, osv... Alla är svinbra på något, men HT40n är nästan bra på allt. Lova att kolla på en innan du bestämmer dig.... http://www.youtube.com/watch?v=ahzfmFlMRA0 OT: Jag köpte en till Henrik Schyffert också som vi kört live med i två år nu på Ljust & Fräscht-turnén.
  3. Tjaa... om du kan skicka från out på ljudkortet och in i stärken... men det enda du får reda på då är ju hur din plugg låter genom en förstärkare. Frågan är väl snarare vad man vill a/b-testa? Hur det låter i mixen eller hur nära man kan få ljuden att likna varandra eller skillnader mellan mickat och pluggar...
  4. Just så... Lugna dig med att skaffa flera grejjer, bli grym på det du har först. Du kommer att hitta dina egna sweetspots med micken, som gör det du vill med ljudet. Testa också att spela in på lite högre volym (när det går såklart...) det kommer att öppna upp ljudet på ett trevligt sätt. Jag har också en Blackstar, ht40, de är mycket bra. Snygg förstärkardist och ett bra, punchigt rent ljud. För att inte tala om priset...
  5. Du skall inte behöva en linebox eftersom det finns en line in på kortet (märkt med en gitarr tom.) Kör i den och använd gainpoten på kortet till att ställa in ett rent ljud in i Cubase. Se till att det inte peakar rött eller låter illa. Då har du alla möjligheter att få till ett bra slutresultat med dina pluggar. Skit in--->skit ut. (Gammalt djungelordspråk.)
  6. Nja... bättre.... Man brukar ju säga lite svepande att du får ett tightare ljud i en 10", snabbare attack. Medan en 12" oftast kan upplevas som lite kraftigare i basen (större membran flyttar mer luft). Men jag skulle säga att du har nytta av bägge inom rock. Gör dig inte av med 10", komplettera med en 12" i stället. Finns billiga på thomann... edit: Tänk också på att om du spelar för svagt i förstärkaren tappar du också en hel del dynamik och frekvenser.
  7. Jag skulle nog testa att spela in en helt "ren" signal, utan clip, för att sedan lägga på pluggen och experimentera mig fram till ett välbalanserat ljud. Har svårt att tro att det är dina mickar som ställer till det. Det är snarare en fråga om balans i de olika delarna av signalkedjan. Får du digitaldist någonstans så blir det ju skit i slutändan... Så gitarren på max, in på ett spår utan pluggar eller eq eller något. Se till att det inte distar/hamnar på rött och att det låter ok som rent oprocessat ljud. Sedan klan du lägga på dina pluggar och eq, om det behövs. På så vis vet du i alla fall att det inte är fel på hårdvaran.
  8. 10" eller 12" visst finns det skillnader. Frågan är ju vad man vill ha... Det går ju att skaffa en 12"låda och köra igenom när det behövs. Du kan ju också spela in en helt ren signal parallellt och köra pluggar på och blanda i mixen = det bästa av två världar.
  9. Hallå... Kolla här: http://www.ljudbojen.com/ och här: http://www.diskantforum.se/index.php Bra säljsidor för tex. beggade mickar. Det är inte särskilt svårt att stoppa i nya pups OM man kan löda lite... Kolla här: http://www.guitarelectronics.com/ och här: http://www.guitarnut...iring/index.php För kopplingscheman och sånt. Värt att veta är att tex. Dimarzio och Seymour Duncan har olika färg på sina kablar, så kolla noga innan du sätter igång. Lycka till.
  10. Oavsett vem som tjänar vad, när och hur, så urholkas marknaden för alla som försöker leva på sitt musikproducerande om priserna dumpas på detta sätt. Om detta är bra eller dåligt får man väl ta ställning till själv. Har man ett samhälleligt ansvar som individ? Är det ok att eftersträva kortsiktig personlig vinning på någon annans bekostnad? Är det ok att sälja vad som helst bara för att det finns en marknad? Är det bättre att sälja sitt barn till en hallick för småsummor än att låta det svälta? Rätt eller fel? Avgör själv, men tänk klart först, så långt det bara går... Marknaden? Det är vi det..... glöm aldrig det.
  11. Vet inte riktigt vad du söker... Men denna kille har gjort en bra guide. ORCA har ju lite kurser också.
  12. Precis... GMFs rail går också att splitta. (4 tåtar) Går att göra mycket kul med en coilsplit. 😆 Smart tips med steglös "blendpot".
  13. Testet är ju mest till för att visa att det inte låter skit, trots att det är billiga mickar. För 395:- kan man chansa. 😏
  14. Nej, "strunt" är det verkligen inte... Snarare får man väl gratulera till att du haft flyt. Det beror på förhållandena där du (och din gitarr) befinner er. Hade en elcentral bakom en vägg i en replokal. EMG gick inte att använda, vanlig HB ok, stackad Singel var det enda som var tyst. I nuvarande studio funkar EMGarna kanon, om man inte sitter för nära datorn. Där är de även tystare än passiva HBs, stackad SC är fortfarande tystast. Min slutsats: Man vet faan ingenting förrns man testat allt.
  15. GMFn sitter i stallpos. Jag kör stackade singlar i mid och neck. alt. vanliga singlar. Har inte bytt potar. Löder bort 1 tone och flyttar ner vol, men inget annat.
×
×
  • Skapa ny...