Jump to content
Annons

Linuz

Medlem
  • Antal inlägg

    202
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Linuz senast vann var 18 oktober 2010

Linuz hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

6 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    FL-studio-landet.
  • Intressen
    Musik, datorer, vänner.
  1. Linuz

    Send fx

    Det optimala resultatet för dig kanske inte är detsamma som för någon annan, varför tror du det finns så många olika musikstilar och sorters artister? Musik är olika precis som människor.
  2. Linuz

    Send fx

    Du EQar ju efter ditt eget tycke och smak, vill du inte ha några basfrekvenser på sången, fine de gör väl inget, du kanske har ett annat spår där du vill att basfrekvenserna ska ligga. Människans sång sträcker sig över många frekvenser så det finns inga regler för vad du ska och inte ska tabort. men oftast brukar sång ligga i det övre mellanregistret. Om du vill att "basen ska göra sitt jobb" så mixar du självklart på ditt sätt för att få det att låta så, men det finns många andra sätt också. Inget är rätt eller fel! Effekter läggs i den ordning man vill för att uppnå sitt eftersträvade resultat. Vill du EQa före reverbet eller efter så gör det, men man ska tänka på att det påverkar ljudet på olika sätt. EQar du före tar du inte bort några frekvenser som reverbet sedan kan generera, EQar du efteråt tar du bort frekvenser som reverbet har genererat, samt att reverbet processerar fler frekvenser. Allt beror på vilket ljud du eftersträvar.
  3. Linuz

    Send fx

    Vad du tycker låter bra i dina öron kanske låter dåligt i någon annans. Är du nöjd med ljudet du får när du jobbar på ditt arbetssätt så är det jättebra, för då har du antagligen lyckats nå ditt mål med din musik. Något som är väldigt viktigt att inte glömma bort är att musik kan vara en form av konst, ett sätt att uttrycka sig eller förmedla budskap, eller känsla. Musik kan vara allt för en person eller inget för någon annan. Det är också väldigt viktigt att tänka på att det inte finns några regler för hur musik ska skapas, endast rekommendationer eller riktlinjer ifall du vill nå ett visst mål. Man har alltid fria tyglar att skapa vad man vill, precis som man själv vill. Det finns inget rätt eller fel. Jag persoligen kan gilla skitig house som någon har pusslat ihop på en gammal MPC från 80-90 talet, förmodligen knappt EQade överhuvudtaget. Det låter grymt och mycket mera känsla kan ibland ha bevarats pga inte massa frekvenser skurits bort. EQar man för mycket kan man få en låt att låta "död", "platt" eller "känslofattig", eller vad man väljer att kalla det. men är det den känslan man vill åt så kan man lyckas så också. Jag ska dock inte säga att jag bara föredrar skitig house, utan jag kan också föredra musik av superstora musiker som fått sina låtar inspelade på mixerbord för miljoner och mastrade av de duktigaste på planeten. Så slutsats, man ska inte låta sig tro att det finns några regler, våga testa nya saker och att det ska vara kul att göra musik!
  4. Linuz

    Send fx

    Du kan väl fortfarande ha var sak på en kanal och mixa/EQa därefter, sedan skicka vidare till en send kanal, eller har jag missat något?
  5. Håller med ovanstående talare, riktigt snyggt!
  6. Grejen är ju den att LInk to Controller länkar automatiskt så fort den får in en "rörelse" från någon kontroller och sen försvinner den. Modwheelet tex skickar kanske massa glappsignaler som då FL uppfattar som en "rörelse". Hade detta problem med min novation KS4 som jag använde som MAIN klav i studion, fast i mitt fall var det rattarna som glappade.
  7. Om du har ett externt midiklaviatur, så¨är det GARANTERAT det som krånglar. Testa plugga ut din midikeyyboard, för det är förmodligen ditt mod-wheel som ballat ur. Eller någon annan ratt. Ifall du vill se exakt vilken det är så kan du ju i FL studio gå in och titta på history loggen, där man ser alla ändringar man gjort, den bör vara full av massa CC signaler om det är något som krånglar.
  8. Lider av samma sak, kan inte röra rec knappen utan att allt vad timing heter blir fel. Men att sitta och leka utan att göra några större fel i timmar går bra. Sjukt.
  9. Öppna FL, tryck på "optoins" längst upp till vänster. Sen "general setting", därefter väljer du att klicka i den lilla rutan längst ner där det står "Enable legacy pattern blocks". Färdigt, tada!!!!
  10. Studio Projects B1 är en toppenmick, rekommenderar den starkt 🙂
  11. Kom idag, riktigt kul liten leksak. men ännu roligare när midi sladdarna är inkopplande. 🙂
  12. En begagnad Bassstation KB. Har idag en Novation A station istället, och är mycket nöjdare.
  13. Studio Projects B1, billig och bra mick för runt en tusing, ett annat alternativ kan ju vara SE ELECTRONICS X1
×
×
  • Skapa ny...