Jump to content

Robol

Medlem
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Robol

 • Rank
  På gång
 1. Hallå. Jag har lite frågor som jag hoppas att någon vänlig själ kan svara på. När det kommer till inspelning så är jag en nybörjare. Jag köpte precis en rme babyface pro, då jag vill spela in gitarr (torrt) och sen använda plugins för att fixa till ljudet efteråt. Jag tänkte använda mig av Reaper eftersom det verkar enklast. Min första fråga är, ska jag använda IN 3 eller IN 4 på mitt ljudinterface för gitarren? Är det någon skillnad? 2: Är det ASIO -> ASIO Fireface USB jag ska välja i Reaper? Vilka inputs isåfall? I totalmix FX kan jag se att den har kontakt med gitarren, men jag får inte det att fungera i Reaper. Antagligen har jag inte ställt in allt rätt.. 3: Jag har ett par studiomonitorer (Samson MediaOne 4a) med RCA. Fungerar "RCA till XLR-hane dubbel" till att få ljud i dom?
 2. Tack så hemskt mycket
 3. Tja, Jag är en nybörjare när det kommer till inspelning och jag undrar helt enkelt vad för kablar jag behöver för att koppla ihop mina studiomonitorer (Samson MediaOne 4a) med min line 6 pod hd 500x.
 4. Tjena! Jo, det är såhär att jag har en line6 pod hd 500x, men vad jag har förstått så måste man använda s/pdif-utgången in i ett annat interface med s/pdif för att spela in helt torrt. Iallafall, är det svårt att editera endast den distade/våta signalen? Tänker på quantization o sånt, om det behövs. Eller behövs en torr signal också för att göra allt lättare och isåfall, kan jag fixa det med endast pod:en? Har hört att vissa gör en dual-path med inga effekter på ena, men funkar det verkligen så bra? Eller är jag tvungen att köpa ett interface till som har s/pdif? Vill gärna spela in både en våt och torr signal på samma gång. //Robin
 5. Tack så hemskt mycket för alla svar! Har kollat in det mesta och fastnade för Kemper. Dock kostar ju dom en hel del.. Funkar en Kemper lika bra live som till inspelning? Ingen som testat på Eleven rack?
 6. Tjena! Jag tänkte bara höra med er hur ni spelar in gitarrer på bästa sätt. För tillfället spelar jag bara in med en line 6 ux1 när jag ska spela in torrt och en line 6 pod hd500x när jag ska spela in med effekter. Är det stor skillnad att micka upp en förstärkare? Jag spelar mest in med mitt band, sen skickar vi iväg det till en annan som mixar och mastrar det. Har hört att det ska vara bättre att micka upp och använda en DI-box, men har väldigt lite kunskap om det.. Berätta gärna hur ni gör så blir jag glad Spelar för övrig ganska "tung" musik.. typ metalcore/hardcore. Tack på förhand! Robin
 7. Tror jag kan fortsätta köra på min UX1 då! Jag fixar ljudet efteråt som sagt, med olika plug-ins! Tack för alla svar!
 8. Just nu har jag bara ux1:an, men funderar på att köpa den andra..
 9. Tjena! Jag undrar ifall det blir någon skillnad i kvalité om jag spelar in med en Line 6 UX1 eller en Focusrite Scarlett 2i4? Jag kommer bara spela in torrt med en elgitarr och en elbas, för att sedan fixa effekterna efteråt. Har absolut ingen aning hur stor skillnad det är mellan dessa två.. Tack på förhand!
 10. Ja det gör jag! Hur ser jag vad peakarna ligger på? Finns det något plugin för det?
 11. Yes, jag kör på det! Dock när jag spelar in torrt/clean så låter det såklart mycket lägre än det våta ljudet. Det är okej va? Eller behöver jag ställa in något?
 12. Hej, ursäkta att det blev två trådar! Jag tänkte att tråden passade bättre här, men visste inte hur jag tog bort den andra. (Är ny här!) Tack för alla svaren jag fått. Uppskattas verkligen! När man spelar in med usb:t så kan man inte spela in både vått och torrt på samma gång vad jag har fattat. Men man borde väl bara kunna spela in torrt och sedan lägga några plugins så man hör distat ljud när man spelar upp det? Tror nämligen att jag vill skicka iväg torrt, så jag är på den säkra sidan. "yes thats fine, just send me your wav files or cubase project when youre done with the recordings" så jag skickar då mina wav-filer i mono. När jag spelar in med det våta ljudet menar jag det ljudet som kommer från poden, inga andra effekter alls!
 13. Hejsan! Jag har några frågor jag hemskt gärna skulle vilja få svar på. Är inte så kunnig när det kommer till inspelning och hittar inga bra svar när jag googlar. Det är såhär att jag har nyligen skaffat en pod hd500x för att kunna spela in hemma och jag använder mig av reaper, eftersom det verkade enklast. Jag och mitt band ska spela in en låt, som vi sen ska skicka iväg för mixning/mastering, men min första fråga till er är: Kan man spela in bara en "wet"-signal, om man är nöjd med gitarrljudet? Kan nämligen bara använda mig av USB:ingången på poden. Hur mycket kommer man kunna mixa det ljudet? Blir det extremt begränsat? Kör på detta ljudet: http://line6.com/customtone/tone/215762/ Hur många gånger tycker ni man bör dubba gitarr/bas/sång? Vi spelar för övrigt metalcore, ungefär som ABR/Erra/Parkway Drive/Breakdown of Sanity osv. Och när man dubbar gitarr, kan man dubba med exakt samma ljud, på båda gitarrerna? Eller bör jag köra på två olika ljud? Sen när man tar "render" och ska exporta filerna som WAV, vad tar man då för sample rate? Och tar man stereo eller mono som channel? Har verkligen ingen aning.. Jag undrar också vad "resample mode" är för något. Hoppas att någon vänlig själ orkar svara, tack för mig! /Robin
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.