Jump to content
Annons

Straka

Medlem
  • Antal inlägg

    169
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Jag vill också uppmana till försiktighet vad gäller Gripmaster. För ca 14-15 år sedan köpte jag en i tron att den kunde vara bra som uppvärmningsredskap, istället kände jag mig oftast stel och trött i handen efter att ha suttit med den en stund. Tillslut fick jag riktigt ont i lederna och orkade knappt spela på över en vecka. Efter det använde jag den aldrig igen. Det är möjligt att andra har bättre erfarenheter eller att produkten har förbättrats över åren men enligt min erfarenhet skall man nog först och främst kanske prova andra övningar, som de utmärkta förslag som givits ovan.
  2. Att förvänta sig att det skall låta precis som på skiva, där soundet och vad som spelas ligger så nära inspelningarna som möjligt är för mig som att gå på klubb och önska alla sina favoritlåtar hos dj:n, eller för att andvända sig av Zappas ord: som att äta keso. Fullständigt menlöst. Jag tycker iofs att själva showen alltid är sekundär och att få se sin "idoler" är alltid mindre viktigt än att få lyssna på bra musik och förhoppningsvis få höra något oväntat. Ofta har man ju hört skivorna hundratals gånger så att om man har t. ex. bytt ut stråket mot pedal steel eller har lagt till blås ser jag det bara som en skön omväxling. Jag har alltid större respekt för de musiker som vågar variera sig och prova något nytt.
  3. Straka

    Midi gitarr?

    Det räcker dock inte med bara en GK-pickup du behöver även en omvandlare t. ex. den här: GI-20 alternativt en GR-20 eller GR-33 om man även vill ha inbyggda ljud.
  4. Kolla även in http://www.fredmansmusik.se/
  5. Straka

    Vad behöver jag?

    Ok, någon rekomenderade PreSonus Inspire tidigare i tråden och det skulle kunna vara värt att kolla upp. Dessutom så ingår programvara som bör räcka mer än väl för att komma igång med dina första inspelningar. En fallgrop är ju att köpa på sig dyra saker man inte egentligen behöver. Utöver ljudkortet behöver du en mikrofon, även här finns det massor att välja mellan. För sång brukar en kondensatormikrofon av stormembranstyp vara det vanligaste, samma mikrofon kommer även att fungera utmärkt till akustisk gitarr mm. Sök lite på forumet och se vad du kan hitta om mikrofoner, många rekomenderar Studio Projects B1. Den ligger strax under tusenlappen och ger onekligen valuta för pengarna. Men vad du än gör, läs på så mycket du kan innan du bestämmer dig. Gå gärna ner till din lokala musikaffär och be dem visa prylarna du ev är intresserad av. Sök på google efter recensioner etc etc. För i slutändan är valet upp till dig och det är ju du som ska avända de saker du köper.
  6. Straka

    Vad behöver jag?

    Det är lite av en djungel bland alla prylar och visst kan det vara förvirrande ibland. Först och främst så ska du fundera över vad du vill kunna göra. Vilken typ av musik pysslar du med och vad vill du kunna spela in?
  7. Straka

    dnb

    Visst finns det i sverige, inte i någon stor utsträckning... men ändå. Så vitt jag vet har DJ Moonbass fortfarande sin klubb Bass Addict på Panora i malmö. http://www.breakbeat.se/ Men om dnb ska bli stort igen behöver det nog ta på sig lite nya kläder och överge sitt kära "Amen Break"
  8. Efter två lyssningar så tror jag nog att jag gillar det... visst är det påfrestande bitvis men det ger en viss sinnesstämning. Den har typen av musik tycker jag oftast brukar tilltala huvudet snarare än hjärtat, om du förstår vad jag menar. I det här fallet tycker jag dock att cellon bidrar mycket till en känslosam stämning och det är fint att höra hur vackra och "fula" ljud blandas. Det kan vara mycket effektfullt... så tummen upp, tror jag. 😆
  9. Den här sägs vara bra... http://www.tobybear.de/p_minihost.html och är gratis (donation)
  10. Jag får lite känslan av att det här skulle vara musik till en svart komedi eller en skruvad Tim Burton saga. Riktigt snyggt arr, jag gillar speciellt hur de lite naivt lekfulla partierna bryter av. Kommer det att finnas möjlighet att se filmen? Titeln låter lovande 🙂
  11. Tyvärr så är det nog lite tunt med 3-kanals rörtoppar för runt 7000. Men Laney TT50H borde man kanske kunna plocka upp för de pengarna om man kan hitta en begagnad, då listpriset ligger på 12 495. Jag har inte provat den själv men jag minns att jag gillade VC serien då den kom. Så här tycker MM om TT50H och det låter ju onekligen låvande: http://www.musikermagasinet.com/bilder/pdf..._02_LaneyTT.pdf Jag tycker fortfarande att du ska kolla in Marshall 6100 då dessa är riktigt prisvärda begagnade, köp till ett Alesis Midiverb (eller dyl.) så har du en bra rigg till vettiga pengar.
  12. Ok! Multieffekt tycker jag blir lite för mycxket meck. Jag lånade en sån en gång av en polare och jag tror jag höll på att bli galen. Det va Boss gt-8. Men tack för tipstet. Kanske en Marshall TSL100? Den verkar ha allt det du söker, 3 kanaler samt reverbkontroll för varje kanal... (har jag för mig) Kostar iofs lite mer... ca 1300 ny på Thomann Hhahahahaaaa... vi är i sverige nu, du behöver inte ange pris i euro!! 😕 Eller glömde du en nolla kanske? Jag glömde en nolla, 13000 ska det givetvis stå 😎
  13. Ok! Multieffekt tycker jag blir lite för mycxket meck. Jag lånade en sån en gång av en polare och jag tror jag höll på att bli galen. Det va Boss gt-8. Men tack för tipstet. Kanske en Marshall TSL100? Den verkar ha allt det du söker, 3 kanaler samt reverbkontroll för varje kanal... (har jag för mig) Kostar iofs lite mer... ca 1300 ny på Thomann
  14. Många pedaltramp vill man ju helst undvika 😉 6100 toppen jag nämnde har inget reverb, men den är som gjord för att jobba med midistyrda effekter. Då man kan byta kanal och program i en multieffekt (t.ex) med bara ett pedaltramp.
  15. Häng inte upp dig allt för mycket på antal watt, 50w bör räcka fint. Att dubbla antalet watt ger en ökning på 3db och för att volymen skall upplevas som dubbelt så hög krävs en ökning på ca 10 db. Detta innebär att för att dubbla volymen från en förstärkare på 50w måste man upp till nästan 500! En förstärkare som kanske kan vara värd att kolla in är Marshall 6100, den borde du kunna hitta beg. till ett rimligt pris. Den har 3 kanaler, midi och lite andra trevliga funktioner. Annars kanske du klarar dig på en 2 kanals stärkare och en boostpedal till solo?
×
×
  • Skapa ny...