Jump to content
Annons

MyNameIsMacke

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Japp, du kopplar in midi-kontrollenheten (t. ex. ett digitaltrumset) och triggar trumpluggen via midi. Det som behövs är alltså trumplugg, midi-interface och en midikontroller. Det kan vara så att du kan skippa midi-interfacet om midikontrollern kan skicka midi-signaler via USB.
  2. Jo, jag förstår att dåligt rum, budget och kunskap färgar ljudet avsevärt - men frågan var vilka skillnader det finns mellan samplingarna och trumspår som är inspelade i bra rum, med tillräcklig budget och erfarenhet. Om det inte finns några skillnader egentgligen, då har jag ju hittat något jag kan lyssna på.
  3. Oh, okej. Det hade jag faktiskt inte tänkt på. Hur som helst, är samplingarna på dessa bibliotek att jämföra med när de har spelat in på riktigt? Och ifall inte, vilka skillnader är det?
  4. Det jag är nyfiken på är alltså hur mycket läck som man generellt tolererar i en overheadkanal. Det jag sett ofta i videor på trumuppmickningar är mickningar som bör få rätt mycket läck från resten av trumsetet in i OH-mickarna.
  5. Men hur är det med bleed in i de andra mikrofonerna? Det brukar väl finnas med en avsevärd del av trumsetet i OH-mickarna, och så vitt jag vet separerar trumpluggarna de delar av kittet som inte ska vara i OH från den "kanalen". Men jag kan ju ha fel också då jag inte testat en utav dem.
  6. Okej! Är filerna borta nu? Jag skulle testa att lyssna i bättre lyssning, men de verkar vara försvunna. Jag skulle uppskatta om du la upp dem en liten stund till eller PMade med länk ifall du inte vill att det ligger offentligt.
  7. Tack för svar! Räcker det att söka på "[band] drums" för att hitta spåren? drloop: Är de trummorna råa spår utan eq, kompressor, effekter, etc? I så fall låter det riktigt nice!
  8. Jag har gått och funderat ett bra tag på hur råmaterialet från "proffsens" multitrackspår låter. Finns det någonstans man kan få tag i en multitrack av någon känd låt som är i stort orörd efter att ljudet hamnat på disk? Anledningen till detta är att jag gärna skulle höra och se ifall de inspelningarna har liknande problem som truminspelningar man gör själv. Det är alltså lite måttstock som gäller. Det är ju också helt fint om någon har gjort en riktigt smällbra inspelning med uppmickade trummor och vill dela med sig av slutreslutatet samt de råa trumspåren.
  9. Du kan nog komma rätt långt med trummor och bas i datorn. Sång går ju inte att få till utan en sångare om det inte är kyrko/munk-körer. Det verkar dock inte som om det är det du är ute efter. När det gäller just gitarrerna så håller jag med de andra om att du kommer ha en tuff uppgift framför dig ifall du vill försöka lura någon att en syntetisk gitarr är en riktig, men om så inte är fallet kan du ju helt klart göra "en grej" utav det hela och inrikta dig på att det ska låta lite fejkat. Hur som helst kommer du att få trixa ordentligt - mitt råd är att hitta någon kompis som kan spela in gitarr (och bas) åt dig så att du har lite spår att leka med. När det gäller pluggar så tycker jag att du kan börja med EZ Drummer för trummor och någon schysst gratis VST synth för bas. (GOOGLA!!! 😉) För gitarrer rekommenderar jag äkta vara + någon form av försärkarsimuleringsplugg. Glöm inte att du kan köra synthbasen genom allehanda pluggar som inte alls är menade för att behandla synthbas, t. ex Amplitube SVX (som för övrigt låten helt galet fint med inspelad elbas). Lycka till!
  10. Det låter som om du vill ha en noise gate som klipper ljudet efter en viss tid. Hitta någon i ditt inspelningsprogram och lek lite med inställningar och/eller läs på om den på X antal sidor på nätet. Angående fet baskagge så är det rätt subjektivt vad man tycker låter bra, men jag gillar när det är ett punchingt ljud. Det går att få genom en sk maximizer eller exciter (utöver alla vanliga experiment med kompressorer och EQ).
  11. Har en klassiker från Musikbörsen norrköping. Jag var inne och ville testa akustiska gitarrer för att jag skulle köpa en. Jag börjar spela på en 2000 kronors Yamaha, Tears in Heaven med Clapton handplockat. Då när jag sitter och spelar på gitarren kommer en utav försäljarna fram och säger åt mig att inte spela så hårt på gitarren. Efter det står killen och sneglar då och då när jag spelar för att "hålla koll" på hur hårt jag spelar. Suck...
  12. Hur menar du i mitten av taket? Men nu när du säger det kanske man kunde montera högtalarna i taket i stommarna som går längs taket, närmare väggen än nocken. Jag har blivit tillsagd att lägga ut lite extra för att få bra prylar som inte går sönder.
  13. Nu vet jag inte riktigt om detta är rätt tråd att skriva i, men tyckte det verkade som den mest passande. Jag har fått frågan om vad man ska inhandla och sätta upp för PA-system i en ridhall. Hallen är 20x60 meter, har vanligt vinklat tak där det är 4,5 meter till sidorna och 8 meter till nocken. Från marken upp är väggarna 3 meter trä som ligger om lott, sedan 1,5 meter fönster. Det finns 11 (9+2 i ändarna) stålstommar som håller uppe hela kalaset och på marken är det lersand blandat med tygfibrer. Själva rumsklangen låter lite som en medium hall klang. 🙁 Systemet bör tåla kyla och viss naturlig fukt, då det inte är någon isolering. Däremot regnar det ju inte in i hallen. Önskemålet är att det ska vara jämn ljudnivå i hela hallen, alltså att det inte ska låta som om det kommer från en central punkt. Utifrån det var min första tanke att montera upp en högtalare med 90 graders spridning pekandes rakt ut, eller aningen nedriktade, på varje stomme längs långsidan. Jag hoppades att någon kanske har koll på sånt här och uppskattar hjälpen big time! Lokalen används alltså till ridning, och ska ha musik uppspelad under träningar. Det ska också finnas möjlighet att prata i mik ut till alla som kanske tittar på.
×
×
  • Skapa ny...