Jump to content
Annons

Studioman

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Studioman

  1. Börjar knastret komma när du har spelat in lite mer än 2 - 3 klipp ? för det kan vara cpu'n som inte pallar trycket... Det kan även vara grafik kortet som det är mycket visuella grejer uppe på skärmen. Prova t ex att stänga ner alla visuella grejer som olika sorters mätare... allt som rör sig helt enkelt Har själv haft problemet då det var cpu'n som strulade för mig.
  2. Jag kör EMU Tracker Pre... Det är externt men har dock ingen midi. Det fixar jag däremot med en usb midi kabel bara. Jag tycker jag får väldigt bra ljud ur det trots pengarna. När det gäller dagens teknologi så får man oftast väldigt mycket för pengarna. Skulle gissa på att A/D omvandlarna i alla nya ljudkort är fullt kompetenta.
  3. Stämmer, var helt inne på att ville ha externt, vet inte varför egentligen 😄
  4. Jag syftade på det där roland som du redan äger. För hade det varit usb så hade det varit ett ganska självklart val att gå på ett vanligt ljudkort. Det finns dock usb midi kablar för några hundra som det är midi i ena änden och usb i andra. Jag vet inte vilket som blir bäst för dig men jag skulle gå på den där kabeln och ett enkelt ljudkort t ex Emu kortet.
  5. Jag skulle köra på EMU Tracker Pre ljudkort. Hur är midi klaviaturen, är det usb ?
  6. Studioman

    Ljudkort?

    Jag tycker det låter som 20db padden. Även om det är någon lampa eller så som skapar lite brum i kabeln så borde det inte skapa en sån stor störing så det inte går att spela in, visst det kan vara jobbigt men ^^
  7. Studioman

    Ljudkort?

    Vad är då problemet eftersom gitarren inte låter bra? ^^
  8. Studioman

    Ljudkort?

    Men det står ju på framsidan att instrument jacket är "länkat" eller vad man ska säga till line 3 :S Jag ska inte säga för mycket eftersom jag som sagt inte kan ljudkortet, så är inte säker på något ☺️ Intressant att lära sig nya saker dock ^^
  9. Studioman

    Ljudkort?

    Prova Cubase LE vet jag 😉 Som laxlaxlax sa, dem övriga rattarna på midiklaviaturen är inte standard programerade, dem fyller olika funktioner i olika pluggar 😄 Om du line'ar ett instrument så måste "line knappen" vara intryckt, alltså ska det inte vara i micläge. Vet inte hur ljudkortet du har är, har ingen erfarenhet av lexicon.
  10. Okey mitt fel, har inte stor koll på m-audio. Ber om ursäkt ^^ hehe
  11. Sitter det alltså ingen inbygd preamp i till line ingångarna? Trodde det räckte med XLR till tele kablar.
  12. Hehe menade 8R, trodde det var självklart eftersom han sade 16 kanaler ^^
  13. Men om det är t ex m-audio fast track ultra så är det väl inbyggd preamp ? en väligt bra sådan dessutom det är iallafall en inbyggd i mikingångarna det vet jag, men det borde inte behövas nån extra preamp på line ingångarna, låter skumt tycker jag.. kan ha fel.
  14. Studioman

    Rundgång

    Backa av disten lite, det blir snyggare med mindre dist. Om du har 2 eller tre vägars switch på gitarren t ex les paul, så kan du ha uppläget (frammicken) helt utan volym så är det bara att andra på mickläget när du inte spelar, snabbt och enkelt. Isolering är väldigt nyttigt. Om du har en väldigt liten replokal utan speciellt mycket möbler och så så studsar ljudet väldigt lätt och rummet kan även brumma när mycket bas är påvridet. Sladd har jag ingen erfarenhet av ska kunna påverka detta, bara brum. mickarna på gitarren spelar väl även roll. Fendrar han ett väldigt irriternade frekvensbrum tycker jag, runt 600Hz fast på fender är det nog inte ljud nog att skapa rundgång. Det här sista jag nämnde spånade jag bara lite i, inga säkra siffror bara det där med fenders brumfrekvens 🙂 irriterande iallafall ^^
  15. kan vara att nån av polerna är paj vid ingångsjacket, skruva upp och löd om bara 🙂 om det nu är felet annars vet jag inte, lämna in annars.
  16. Exakt, det finns även fantommatning på det ljudkortet. inte så mycket dyrare heller.
  17. Ingenting är fel. Klart det går med en SM57'a men däremot får du kanske ratta lite extra med eq'n om du måste ha "kristalljudet". Eftersom den inte ger så mycket diskant så går det inte att placera den så att det kommer upp i kondensatormik kvalitet i det höga registret. Visst, en penna är väl att föredra, jag kör med en penna som vanligt pekad mot 12 band + en stormembrans mik 60 cm ifrån för att få rumsklangen.
  18. Ett EMU kort för ca 1000 eller m-audio men dom är lite dyrare. Sen om du har en väldigt tajt bugdet så behöver du inte satsa på en stormembran som alla säger, det är inte alltid bäst. En vanlig dynamisk mic kan fungera utmärkt. Det är inte så många som tror/vet att sm57'or passar väldigt bra till sång också, speciellt manlig sång. Den passar äver till gitarr. Midi-klaviatur är inget måste i början då det finns program som tillåter dig att använda tangentbordet som klaviatur men om du ska sätta dig in i det här med pluggar och så så kan det vara vettigt att köpa det också, men det är inte prio ett tycker jag om du bara tänkte lira gitarr och sjunga mest. Monitorer är inte så viktigt som alla påstår, har du några schyssta högtalare så duger dem, jag mixar med högtalare för 1500. Vanliga datorhögtalare. Det är inte grejerna som spelar roll det är hur du placerar och mixar allt. Sammanlagt går det väl på 2,500. Sen om du bestämmer dig för att satsa lite mer.. DÅ kan du börja kolla på allt som är lite dyrare som folk tipsar om. Börja simpelt
  19. Jag började med EMU Tracker Pre (inbyggd preamp) och en SM-57'a. Funkade väldigt bra, billigt ljudkort och micken passar bra till gitarr (förstärkare och akustisk) även manlig sång, då den ger en hel den bas. Ska du bara sitta hemma och göra låtarna har du ingen som hellst nytta av ett mixerbord det räcker med ett ljudkort och mic.
  20. Har aldrig provat micken... kräver dem fantommatning? Om inte så kan det vara som men sm57 att det krävs väldigt mycket gain på preampen, men mbox borde ju klara av det. Köpte du mickarna nya eller beg? -10db pad'en är inte påskruvad?
  21. 1: Ja det går. Jag skulle däremot rekomendera att köpa ett ljudkort som är gjort för studiobruk. Internt eller externt (externt om du använder laptop är att rekomendera.) 2: Det låter som signalen är delad att det går till både högtalarna/mixerbordet och ljudkortet men då måste du ha kopplat mixerbordet mellan om det skulle bli så. Det man vill är att all signal ska gå till ljudkortet. Annars kommer du lyssna på dubbla signaler när du spelar in, om du har satt eq i cubase kommer du höra en blandning av ren signal och mixad signal, det kan förvränga ljudet och det låter skumt. 3: Ja absolut! Det är faktist ett av de simplaste programen, tro det eller ej. När man har hållt på ett tag går allt jätte snabbt att komma igång, mixa, koppla, ja allt egentligen. 4: Ja skälvklart, det är ju så man spelar in men däremot kan det bli strul om ljudkortet är ett billigt ett och inte klarar av så mycket på en gång. 5: Ja. En laptop kan vara väldigt knepigt att arbeta med då det inte finns lika mycket anslutningsmöjligheter som hos en stationär. 6: Japp 🙂 In ska de va 🙁 7: Förstår inte alls vad du menar... synka instrumenten? antingen har du någon sorts inräkning eller så spelar du in med ett klick (metronom) ??
×
×
  • Skapa ny...