Jump to content
Annons

LinusLarsson016

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om LinusLarsson016

  • Födelsedag 1990-08-16

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Eskilstuna

Socialt

  • Skype
    Linus.Larsson@Hotmail.Com
  1. Jag använder mig av en Akai MPK49 och fungerar hur bra som helst. Väldigt lätt använd och användarvänlig. Jag kör förvisso Ableton och inte reason, men jag har provat att använda den med reason och det verkar fungera kalas bra det också. Den är är supportad av reason och levereras med för instalerade presets och keymaps mpk49 har alla controllers du kan tänkas behöva + 12 akai mpc pads. Den finns även med 25,49,61,88 vilken storlek som passar bäst. Och den har ju en hygglig prislapp också. Jag kan rekommendera den starkt har haft den i ett halvår nu använder den till i princip allt. Den fungerar helt underbart tillsammans med Ableton så den gör säkert det också med Reason. Akai MPK49
  2. Nu var det väldigt länge sedan dett hände mig så minns inte exakt hur problemet bettede sig. Men något liknande det du beskriver, Kunde spela in ibland längre bitar och ibland ingening alls knappt innan detta oljud dök upp. Ingen aning vad det berode på men kan inte tänka mig att det skulle ha någonting med ljukortet att göra eftersom det funkade hur bra som helst sen. PCI är väll det allra snabbaste egentligen och där med det bättre. Men jag skulle rekomendera M-Audios Fire Wire serie, finns i olika storlekar beroende på hur många in och ut du behöver, och funkar fint i den "Lilla studion"
  3. Provat att instalera om Sonar? Hade ett liknande problem i Cubase, en ominstaltion löste det i mitt fall
  4. Jag skulle nog inte heller lägga pengarna på en mac om jag inte var helt säker på att musik proddandet var min grej. Men det är helt klart en vinnare i längden 😛 Samma sak som Gillbert säger är inte monitorerna helt nödvändiga till att börja med när det finns bra hörlurar med en mycket finare prislapp. Själv började jag för 3-4 år sen att bygga min lilla hemmastudio och köpte inte mer en vad jag behövde och hade användning för just då. På det viset sparar du nog mycket onödiga utgifter, samt att det inte gör lika ont att ångra sig om du skulle upptäcka att det inte ricktigt var din grej. Så försök att hitta så billig utrustning som möjligt till bästa kvalitet skulle vara mitt tips. Alex30free hade ett jätte bra exempel på sådan saker i sin lista.
  5. tycker också sådan regler, eller några regler för from av låten i huvud taget skulle vara bra, så alla har samma riktlinjer. När 70tals tema nämndes kom jag att tänka på retro tema om inte det redan har vart förstås. Där man ska försöka återfånga kännslan av både musiken och soundet inom ett visst decennium.
  6. Lagerarbetare på H&M lagret.. Enformigt och skit tråkigt 😉
  7. Tackar! Ska kolla upp dessa och se om det kan hjälpa någonging 😆
  8. LinusLarsson016

    Audio - Midi

    För några dagar sedan började jag mixa lite på ett gammalt projekt som jag och några vänner spelade in i skolan för flera år sedan. Allting låter helt okej egentligen förutom trummorna som låter hemskt. Så min fråga är om det på något vis är möjligt att göra om trumspåren till midi filer? Och därefter köra dessa genom Superior drummer. kort sagt går det att konvertera audio till midi? Hittade ingen annan tråd för detta, får gärna flyttas om den ligger fel.
  9. Jag förstår inte ricktigt vad hr du menar. Men kan du höra dig själv även fast du har ditt inspelningsprogram nedstängt? Jag har haft en liknande broblem som jag blev helt galen på innan jag kom på vad det var som lät. och det hade intealls att göra något med något fel i min studio hem studio. Om du som i mitt fall har en bärbar dator så finns det offast en inbygd mick som alltid är aktiv såvida man inte stänger av den. På min dator finns det ett program som heter Realtek-HD och därifrån kunde man stänga av micken 😆. Larvigt enkelt att lösa men det tog mig en liten tid att komma på.
×
×
  • Skapa ny...