Jump to content
Annons

Vem

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Vem

  1. Fast om man inte varit med i tråden hela vägen så kan det lätt bli meningslöst att läsa alla förslag. Meningen är ju att få reda på vad som funkar. Det är ju viktigare att veta hur man tex bygger en PC som funkar än att veta hur man bygger en som inte gör det. Vist kan det vara bra att veta vad man bör undvika, men det är inte lika viktigt som att veta vad man bör fokusera på. Naturligtvis så ska ett forum leva genom nya inlägg helatiden. Men vissa trådar gör att man kollar forumet men gerupp då det är för långa och för många trådar om samma sak. Man vill ju sitta vid forumet för att slippa läsa böcker som handlar om det man vill ha reda på. Fast en bok skulle ju vara mera svart på vitt men den skulle ju inte uppdateras av folk som kan. Jag är ju dessutom ny här så jag vet inte vilka användare som har koll på vad de skriver och vilka som bara tror att de har det. Många trådar är ju helt omöjliga att svara si eller så på, men jag tror att vissa skulle må bra av att förkortas och uppdateras av sakkunniga då nya alternativ dyker upp. Själv så litar jag INTE på wiki. Även om det mesta är rätt där så kan den som skrivit det jag söker på ha fel. Samma problem som med forum då vissa vet och andra bara "tror att de vet".
  2. ok tack för alla svaren.. Fast byggtråden vart jag inte klokare av hehe. Någon som har koll på hur bra datorerna från Forss Technology är? Någon som testat eller har en?
  3. Hej! Undrar om ni kan tipsa mig om någon eller några bra färdiga musikdatorer att köpa? Eller ska man bygga en själv? Känner två killar som köpte Frost datorer som inte funkade bra alls, så jag vill INTE ha en sådan.
  4. Hej! Försökte bli klokare i mitt val av musik-dator men jag fick svårt att sålla informationen i trådarna här på forumet. Måste bygga/köpa en ny musikdator och har ganska så bråttom. Vart drabbad av over-input då jag ville ta-till mig av all den info som fanns här. Vore skönt med en tråd som bara tar upp vad man bör kolla efter. Typ ett enda inlägg som redigeras när det dyker upp ny lösningar som är bättre (eller kanske när det dyker upp lika bra alternativ). Skulle det vara möjligt för någon att ta sig an denna uppgift? Naturligtvis så skulle det vara skönt med en sådan "tråd" i varje topic men, men. Eller är det bara jag som är slö?
  5. Jo det är en trevlig video tycker jag. Ett bra sätt att presentera ett nytt band. Alla liveband bör ha EN likande video, en och inte fler. Kanske inte den originellaste video man set, fast jag tror inte att det var syftet heller, men man får en bra bild av bandet och distraheras inte av videon. Låten och videon i sig är ju ganska så raka och rena på ett stiltypiskt sätt. Problemet är att man inte kommer minnas videon heller, men en video till med dem så fixas det ju. Men ljudet är jobbigt. Sången skär i mina öron. Ligger som en motorsåg över instrumenten Det beror bara på mixen och inte på sångaren dock. Antar att filtypen har en del att göra med det hela, men mixen bör ses över om videon i helhet ska gå hem, tyvärr. (detta är inte en genre jag vanligt vis lyssnar på, men jag tycker att det är en bra låt och video i alla fall)
  6. Skulle rekommendera folk att INTE köpa Focusrite korten så som det ser ut nu. Sålde mitt då jag också hade problem med att dator och kort tappade förbindelsen då och då. Men han som köpte ljudkortet fick inte det att funka alls, så jag lät köpet gå tillbaks. Trodde att det skulle funka bättre för mig nu när jag köpt en Frost PC, men där gick jag bet. Nu funkar det till och med sämre. Får inget ljud förutom störningar ur det nu. Har tidigare mailat till Focusrites support utan an få någon hjälp. dessutom så tar det ibland veckor eller månader innan man får svar. Hade också lärt mig att leva med att kortet små jävlas lite. Fast nu är jag trött på det. Hur ett såpass stort företag som Focusrite inte kan göra stabila ljudkort är för mig en gåta.
  7. Njae, videon är kanske inte den bästa, men låten är grym. ALLA borde lyssna in hela denna platta. Är bra spår rakt igenom och de växer ju mer man hör dem... Haha! Nu vet man ju bara hur man gör videos men glömt hur man gör musik. 😠 Märit: stava
  8. Queensryche låten (skivan) Empire. Bra musik, text och bra produktion Gillar den remastrade skivan sämre än min CD fån 90 talet.
  9. Vem

    HokosPokos!

    Hej! och välkommen.
  10. Vem

    Vem är jag!

    Japp! Det var det sista inägget jag skrev i tråden.... 😏
  11. Vem

    Vem är jag!

    Vet inte om jag bör svara något mer på denna tråd nu... 😛
  12. Tyvärr så verkar det vara problem med Focusrites FireWire. Kolla om du kan hitta drivers för din mac. Hade länge samma problem med min PC och Focusrite pro 26, men löste det genom att hitta nya drivers för mitt FireWire kort i PCn. Antar att du redan har uppdatera ljudkortet med, annars så kan du göra de på Focusrites hemsida
  13. Vem

    Vem är jag!

    Vem är det som spamar Vem här?
  14. Mycket utav det sköna ljudet i stora gitarr riggar kommer från slutstegs rören. Både när man distar och kör rent så sitter den mysigaste värmen just i slutsteget. Därför så brukar jag rulla ner lite på förstegets gain och istället driva just slutstegen hårdare. Funkar på de förstärkar-emulatorer som är värda namnet med. Brukar föredra att spela in gitarrerna med dist och kanske lite kompressor Om jag kan så köra jag gärna disten genom försteget och har en kompressor på direkt efter försteget (dvs i effektloopen). Detta gör så att jag kan styra hur mycket dist jag vill ha genom att vrida på gitarrens volym ratt. Om man inte har tillräckligt tryck i gitarren så kan man använda en boost pedal mellan gitarr och försteg. Detta knep brukar fungera på bra emulatorer också. Har du en parametrisk kompressor så kan du ofta få till ett skönt ljud genom att komprimera fram vissa frekvenser i ett redan bra grund ljud. Så jag rekommenderar att man ska leka med kompressorn lika mycket som sin EQ. Några generella tips som kanske kan vara nyttiga.
  15. Vem

    Vem är jag!

    öhhh! Ska flytta den 15 dec eller den 1 jan. Kan ju lägga upp bilder på min studio då. Ska bli intressant att se när Vem och hur densamme ska lösa det med bygget och så. En källare på 50kvm eller delar av undervåningen står till Vems förfogande. Så som sagt jag kommer att behöva mycket inspiration och kunskap som jag inte besitter just nu.
  16. Vem

    Vem är jag!

    Det är inte vem jag är det är frågan om. Utan det är frågan om att jag är Vem..... (midnatts filosofi)
  17. Vem

    Vem är jag!

    Vem vet! Men han säger det inte....
  18. Vem

    Vem är jag!

    Vem partar ni med. Så vem säger hej och tack för alla välkomnanden! (haha känns konstigt att skriva Vem och inte ha med ett frågetecken i meningen. Vad far det för pucko som valde mitt namn.? 😛 ) EDIT: Stava sig lite
  19. Du kanske skulle kolla på MusicMan gitarrerna? Steve Morse spelar ju på en sådan mycket för att han tycker att man kan få fram så mycket olika ljud ur dem. Lyssna tex på hur han spelar med tonkontrollen och får ett skönt svepande ljud ur gitarren. Lite som en wah wah fast inte alls som en wah wah ( 😛 hmm någon som har en bättre liknelse så kom med den tack 😉 ). Tror att Petrucci använder samma tonkontrolls teknik på de senaste skivorna då och då. Eller så kanske du kan hitta mya mickat till Ibanezen? Eller så kanske du kan få till ljudet med lite koll på både ton och volym rattarna på guran. Din stärkare kommer ju att reagera och låta annorlunda i sig då med. Är det en rörförsärkare du kör på så kan skilnaden vara mycket stor till och med.
  20. Om det är bra lust i det intill liggande rummet så går du kanske lite över ån efter vatten. Om rummet är tillräckligt stort och väl ventilerat så kanske frisklufts ventilen är onödig att använda. Det finns ju en risk att du sabbar ventilationen i huset, om du har otur, när du använder den. Om du bara kan se till att få in-luften och ut-luften så pass långt ifrån varandra att du inte cirkulerar samma luft hela tiden, så borde det vara ganska så lätt att lösa problemet. Så att använda två olika rum kan vara mycket bra tror jag. Kan ju vara så att du bara behöver ventiler (eller bara ha igång fläkten ett tag) för att så självdrag i studiorummet. (oj hoppas att du föstår vad jag menar. Kunde inte formulera mig så väl som jag önskat haha)
  21. Focusrite Saffire pro 26 använder jag just nu. Har lite problem med att datorn inte hittar ljudkortet ibland, eller att det står att jag tappat förbindelsen mellan min PC och ljudkortet. Vet att fler har haft detta problem. Men jag känner flera som tycker att dessa kort är det bästa de testat. Så jag gissar att det kan bero på vad man har för firewire anslutning till sin dator. Men jag tycker nog att man bör kolla upp det bättre innan man skaffar ett saffire kort. De problemen som jag beskriver gäller inte bara just pro 26 utan även de andra saffire korten också. Och jag vet ingen MAC användare som ha haft samma problem.
  22. Vem

    Vem är jag!

    Är det ok om jag krokar på och skriver lite här med?
  23. Vem

    Vem är jag!

    OJ OJ OJ! sry alla som hade skrivit välkommen innan Vallhagen med! Missade det. Men vem kan se alt? Inte Vem iallafall! Jag brukar oftast spela den musik som jag råkar hitta på just när jag spelar. Men det första soloprojektet kommer att vara ett par singer/songwrighter prylar med mindre och pretto texter. "Oh Lord" och "Gitty up" kommer att finnas lite här och där... Men jag gillar egentligen all musik. Finns inga dåliga genrer men det finns många artister/grupper jag inte gillar. Just nu så är det Uriah heep och faktiskt Sweet (ja jag vet dynga, men bra sådan 🙂 ) som spelas på min stereo mest. Uriah heep för att de är bra och Sweet för att de är så lättlyssnade och lite roliga.
  24. En stor fördel med att ha fläkten i från-luften efter som man då kan ha en större fläkt, då ljudet inte gärna färdas mot luftströmningen. Om du har den på in-luften så drar ju luften med sig ljudet in i rummet. Förutsätter ju att fläkten sitter i den änden av röret som inte är i rummet iofs. Men det är ju också i den änden som den ska sitta.
×
×
  • Skapa ny...