Jump to content
Annons

HokosPokos

Medlem
  • Antal inlägg

    57
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hur mycket tjockare? Har inte fått upp trumsetet ännu (håller på att rengöra sargar, lack, stämhus osv) men det handlar om centimeterprecision för att få plats med allt. Skulle hemmabyggda fungera bättre än thomanns egna? Bygga egna låter ju kul, och billigt verkar det ju va också, men i slutändan vill jag egentligen bara ha det som fungerar bäst. Tack för tipsen!
  2. Är thomanns absorbenter något att hurra för? Jag behöver något som kan "ta emot" mitt trumset, främst cymbalerna. Vet att det inte isolerar något utåt utan tänkte mer för att få ett "mjukare" sound alltsomallt i rummet. Få bättre ljud när jag spelar in och så kanske man få ner decibelnivån något. 🙂 Ursäkta för alla citattecken men iochmed att jag inte är hundra procent säker på vad jag talar om så sejfar jag. Jag omges av betongväggar förutom en trävägg och ett tunt trätak. Trumsetet ligger på en matta och jag hade tänkt mig. För väggarna: http://www.thomann.d...midenschaum.htm För taket: http://www.thomann.d...schaumstoff.htm Och då inte isolera hela rummet utan just där trumsetet är. Resten av väggarna är prydda med hyllor, byrålådor, tv, dator osv. Har även funderat på om jag ska ha något tjockt draperi runt trumsetet. Just för att det ska få va i sitt eget rum. Men det kanske är overkill/inte hjälper?
  3. Kan inte lyssna på låtarna, nåt problem med min webläsare... Men trumspåren är nu inspelade! Tackar för all hjälp och några ska jag ha i åtanke vid nästa studiobesök! 😠
  4. Tackar för alla svar 😠 Buller och Bång hade vart kul men missade deras öppettid med ett par minuter (såg meddelandet runt 14:05 haha). De andra affärerna kändes lite som affärer som finns i stockholm. Får bli nästa besök i götet.
  5. Är så att jag ska åka till göteborg över helgen och undrar om någon har nå bra tips på trumbutiker i göteborg? Helst med cymbaler som knepiga att hitta i Stockholm. Typ istanbul... Tack på förhand och gott nytt år! (Var inte säker på om jag skulle lägga denna tråd i köpes, allmänt, trummor eller vad så jag hoppades på trummor. Finner en moderator en bättre plats för den så flytta den för all del 😛)
  6. Kanske inte i Skåne, men på god väg hehe. Det verkar som en intressant studio (han verkar ju få bra ljud i studion om man lyssnar på hans media på hemsidan) men det är på tok för långt att åka.
  7. Ska spela in två trumspår till två covers till en tribute-skiva och behöver hitta en bra studio med ett så lågt timpris som möjligt men som ändå kan leverera bra trumljud. I stockholmsområdet. Jag äger inga egna cymbaler så studion måste vara utrustad med komplett trumset! Trumstockar äger jag ioförsig 😄 Låtarna är två stycken punkdängor från 80-talet. Här är ett bra exempel på trummorna ska låta efter mixning/mastering (denna inspelning kostade kanske skitmycket, det vet jag inget om, men ialf i stil med detta). www.myspace.com/disfear Måste spelas inom senast två veckor. Så, någon som har något bra förslag? Behöver verkligen hjälp!
  8. Ah, synd fan. Men kul och se att det faktiskt finns ett par kängare på det här forumet! Du är inte den första jag stått på 😮
  9. Jag och en polare håller på att starta ett nytt kängpunk då vårt tidigare upplösts. Vi söker två gitarrister och en bassist. Vi har inte jättehöga muskaliska krav men vill att du kan spela ditt instrument bra och kan skriva eget material. Att man kan vråla lite i bakgrunden är ett plus också men absolut inget måste. Att du är engagerad i bandet och kan repa 1-2 gånger i veckan + är beredd att lägga pengar på bandet är mycket viktigt. Första prioritet är självklart att ha kul men vill tids nog spela in material och gigga. Vi har ungefär fem klara låtar från vårt tidigare band som inte spelats in. Gratis replokal kan jag fixa i min skola (Kulturama som ligger 5min från Gullmarsplan). Vi har inte bestämt oss om vi ska köra mer gammaldags käng (Svart Parad, Anti Cimex, tidiga Discharge) eller nyare (Wolfbrigade, senare Disfear..) det tar vi som det kommer. Hör av er! / Zache
  10. hefu: "helt ok" är det baserat bara på hardware eller också ljud? Lågt andrahandsvärde är ju bra för mig hehe. Jag har inga planer att skaffa ett trumset att de mindre märkena (som du rabblade upp). Mapex eller Pearl, så äre 😛 Guitar Nilsson: En 24a vore mysigt du, men är väl stor prisskillnad på tex en 22a och en 24a (av samma kit)? Djup ska den vara också så man får det där blandningen av "dofff" och "dugg" haha skitbra beskrivet...
  11. Gått ett jävla tag nu som jag inte svarat men har inte hänt så mycket i mitt trumletande. Det där med fantasipriser har du så jävla rätt i haha Har börjat "plugga" lite trummärken och det kan vara lite skrattretande ibland på folks prissättningar... Kollade in dina förslag men funkade inte för mig 😏 Har haft ögonen på ett nytt märke nu (som en vän tipsat): Mapex. Har lite koll på serierna och det som jag siktar på är några av de billigare, Vx, Qr och Q. Han sa dock att Q och Qr inte var värt. Var har ni för åsikter om Mapex? Har ett kit på g som jag ska kolla nu på söndag. Vet dock inte vilken serie det är ännu (men på bilden tycker jag att jag ser en bricka på ena pukan där det står Vx). Medföljer är (förutom pukor, bastrumma och virvel. Det kallas shellpack eller? Är shellpack bara pukor och inte virvel?) en zildijian hihat och en crash samt stativ till de så saknas är ju bara en ride. Vet inte serie på cymbalerna. Vad är ett Vx/Q/Qr-set i bra skick värt beggat? Och är det bara Vx som gäller? Jag vill ju ha ett billigt trumset men betalar hellre nån extra tusing och få ett bra kit nu och slippa behöva köpa nytt (när jag blivit bättre och mer etablerad) om nåt år. Cymbalerna vet jag kanske är superkassa men det kan jag tänka mig köpa nytt (det är ju "enkelt") så nu trummorna viktigast. Virvelskinnet ska bytas enligt säljaren och planerar att byta skinn på baskaggen och pukorna (sålänge det är grundskinnet). Nåt bra tips på skinn? En polare föreslog Pinstripe till virvel. Jag är villig att betala rätt mycket för skinn sålänge jag får det sound jag vill ha (mörkt, kort ton.. metal )
  12. Okej, ännu fler bra tips Distad Gurka! Jag tackar och bockar 😳 Har fått upp ögonen på några trumset som jag söker lite feedback på: Eagle? Aldrig hört talas om märket, men ser snyggt ut och är i min prisklass Pearl? Billigt och om jag skulle köpa detta skulle jag ha pengar att köpa till nya bättre cymbaler Pearl Export (vet inte serie ännu) + Sabiancymbaler? Precis det jag söker och är i rätt prisklass. Problemet är bara att det ligger 50mil ifrån mig... Är det värt 7000kr + 1-2000 för att hyra bil? Denna har inget med mitt köp att göra, ler bara varje gång jag ser annonsen.. "trummor riktigt fina" hahah
  13. Aha okej, men det är komplett set jag letar efter (känns säkrast som första köp). Jag har däremot inget emot att ha ett standardset med "bara" 1virvel, 1 bastrumma, 2 hängpukor, 1 golvpuka, hihat, 1 crash och 1 ride. Dock gärna med Sabiancymbaler... Sabian Heavy Ride 24", fyfan va härlig! Okej, men då torde jag väl sikta på ett export/Wlx-kit. Aha okej.. hittade f.ö ett 9000 kit på blocket, sjukt snyggt men 11 000kr utan cymbaler blir rätt mycket för mig (hur prisvärt det än är). Dessa Star-kit jag snackar om är alltså Tama's "star"-kit.. typ Rockstar, Swingstar, Imperial star.. finns mycket sånt på blocket för cirka 5 000kr styck med cymbaler. Kan fö. tillägga att det här trumsetet är tänkt att öva på hemma men även att spela ute med (och om det går, spela in i studio. Ialf kanske ta de komponenter jag tycker känns viktigast.. som typ virvel och cymbaler). Och jag är medveten att 6-7 000kr kanske inte är mycket för ett sånt set men det är det jag har att spendera 😄 Och som sagt, nån tusing till kanske om det är nån asbra deal.
×
×
  • Skapa ny...