Jump to content
Annons

TheManiac

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. M-Audio Fast Track kanske. Ser snyggt ut och är ganska billigt: http://www.thomann.de/se/maudio_fast_track.htm
  2. Testa Fruity Loops. Det är rätt enkelt och väldigt populärt för dansmusik. Det finns många tutorials på youtube som passar just sådana musikstilar, vilket kommer göra det ännu lättare för dig.
  3. Databas är på rätt spår. Det går att lagra all text och länkarna till ljudklippen i en MySQL-databas, sedan används programmeringsspråket PHP för att hämta och visa informationen på sidan. Sortering tror jag också att man gör med PHP, men jag har absolut ingen koll hur just den biten fungerar. Du måste alltså lära dig ännu ett språk, kul va? 😆
  4. Som jag skrev, det mitt ljudkort som har två FW-portar, så jag antar att man kopplar in det först och sedan den externa hårddisken.
  5. På mitt FW-kort sitter det en extra FW-port som jag tror kan användas för att sätta in en extra hårddisk om man bara har en plats på datorn. Tror det kallas daisy chain.
  6. Mina röster går till följande: 12p - Lucy 10p - Rhythm of the heart 8p - Close encounter of the third kind 5p - You spin me around 3p - Belinda 1p - Catching your powerfield Tycker alla gjorde ett utmärkt jobb (över mina förväntningar), men de ovanstående blev mina favoriter. Ser redan fram till nästa studiofestival, då kanske till och med jag kan delta. 😉
  7. TheManiac

    hjälp

    Först måste du bestämma dig vilken typ av ljudkort du ska ha. Det finns externa och interna ljudkort. Har du en laptop är externt ett måste, men om du har en stationär så är det också möjligt att ha ett internt (om din datorlåda har plats). Om du väljer externt finns det ännu ett val... om ditt ljudkort ska drivas med hjälp av USB eller firewire. Firewire är i regel bättre men USB kommer duga fint för dina behov skulle jag tro. Jag skulle tro att det finns massvis med trådar liknande denna så det är bara att kika runt själv på forumet så bör du få dina svar.
  8. TheManiac

    hjälp

    Nu är jag ingen expert men jag ska se om jag kan hjälpa till lite. Det finns många program du kan använda och det beror lite på om du har windows eller mac. Några exempel är Cubase, Logic (endast mac), Reaper (billigt), Pro Tools, Ableton, m.fl. Det finns egentligen inget som är bäst utan du ska använda det som du själv tycker är skönast att arbeta i. Om det finns demos till de olika programmen kan du ju alltid ladda ner och prova. Ibland får du också med program på köpet när du köper ett nytt ljudkort, så det är inte säkert att du ens behöver skaffa ett program på egen hand. När det gäller ljudkort så finns det också en uppsjö av möjligheter, men till skillnad från programmen så ger olika ljudkort olika bra kvalité. Om jag förstår det rätt så ska du använda ett midikeyboard och dessutom spela in sång med en mikrofon som kräver phantom power. Alltså bör du leta efter ett ljudkort med midi-anslutning och XLR-anslutning som stödjer phantom power. Det finns som sagt massor, så du får kolla själv 😱 Lycka till!
  9. Först och främst brukar Apple inte uppdatera sina datorer så här kort efter. Det tar kanske 8-9 månader. Om jag dessutom förstår det hela rätt så när Apple (och andra tillverkare) använder Intels iX-processorer så är de tvungna att ha med Intels usla grafikkort. I 15- och 17-tummarna så finns det plats till ett extra grafikkort, vilket då gör att Apple sätter in ett annat som är bättre. Ifall 13-tummaren också skulle använda en av de nya processorerna så hade man därmed fått klara sig på Intels grafik. Detta vill ju varken Apple eller användarna inte, så en uppdatering till iX-processorerna lär nog inte vara speciellt nära.
  10. Tror att personerna ovan har rätt. Du har antagligen gjort ett automation clip på av/på knappen. När du lagt in effekten i mixern så högerklickar du på hjulet bredvid effekten och gör ett automation clip, så här: Hoppas det hjälper
  11. Tja allesammans! 🙂 Jag har ett högtalarsystem a la Logitech Z-2300. Ljudkabeln till den är av tjockleken 3,5mm och jag har lyckats få glapp i sladden. När jag sätter på ljudet får jag bara brusljud men om jag vrider, vänder och trycker lite här och var på kontakten till kabeln (som ska sitta i datorn) så kan jag ibland få ljud. Grejen är att jag vill slippa detta och ha en fungerande sladd! Troligtvis ligger felet i att metalltråden inuti kabeln är trasig, så jag undrar… Går det att reparera? Ska man öppna upp kabeln och ta fram lödkolven eller finns det något ställe som kan reparera sådana saker? Ledsen om jag råkat pricka in mig i fel forumdel förresten. Tack
×
×
  • Skapa ny...