Jump to content
Annons

nadde

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Där har vi nåt! Tack för svaret och länken!
  2. Jag hittar inte många FW diskar med 2 portar.. dom jag sett har isåfall 1 st 9-pin FW och en 6-pin. Är det FW800 resp. 400? Viktigast är att koppla hårddisken först då så att den får FW800 och externa ljudkortet sen som då får 400? Jag e helt grön som ni märker 😲
  3. Äger varken ljudkort eller HD än, behöver först veta hur jag på bästa sätt kopplar innan jag investerar pengarna. Seriekoppla FW är alltså prestandamässigt det bästa? Är det vanligt att man har 2 portar på FW-HD? Ge gärna URL på tips! =) Tack för svaret Linus!
  4. Hej. Söker svar på hur man bäst löser frågan om hur man går tillväga om man vill köra både FW-ljudkort och samtidigt spela in på en FW-HD. Macbook pro 13" (2010) har ju bara 1 FW-port så kör man en hub så antar jag att enheterna körs i FW400? Är det bättre att köra HD på FW och USB-ljudkort?
  5. Vilken MBP kör du? Alltså nån fördelare där HD och ljudkort delar på bandbredden eller är FW kapaciteten fortfarande 800 till HD?
  6. Precis så! 😎 Kommer använda datorn till så mycket mer, och MAC ligger just nu varmast om hjärtat. Den dag jag är tillräckligt duktig på Logic eller annat DAW samt alla pluggar är förmodligen samma dag jag uppdaterar datorn igen 😉 Informativ input i övrigt, tack!
  7. Jag har stått och vägt lite kring det där, men saken är den att jag verkligen vill ha just 13" och planerar istället att köra en extern skärm för mer arbetsyta. Eftersom jag nu tvunget vill ha en 13" så finns det ju bara 2 alternativ (i dagsläget) och vet inte själv om 3000 spänn är motiverat för en väldigt liten ökning i cpu-kraft? Hör olika hela tiden ang. CPU vs. RAM som den mest avgörande faktor för ett bra workflow när man bara tänkt köra pluggar utan audioinspelning.. Är det rimligt att sammanfatta det såhär: 13" MBP 2,4Ghz till att börja med, för att med tiden utöka RAM-minnet, och ev. också trycka in en snabbare hd, 7200rpm eller SSD. Det ända jag inte kan ändra med en lekmans handkraft är ju just CPU så min stora förhoppning är ju att en dubbelkärnig 2,4Ghz ska räcka..
  8. Är det någon annan som idag kör en MBP 13" med Logic som kan avlägga rapport om hur det flyter? Hur mycket pluggar typ Native Ins. Absynth, Massive, Battery och effekter osv. funkar? Hur många kanaler? Har läst att extra RAM ger en bra boost till systemet i fråga om mjukvaruinstrumenten, även en snabbare HD, ev SSD. Är 2,4 Ghz CPU i 13" ändå OK isåfall om man nu senare väljer att uppgradera RAM och HD? Mycket frågor nu, men vi talar om en stram budget och då passar jag på innan det är för sent, hoppas ni har överseende med det!
  9. Klarar jag mig på minsta versionen av MBP 13"? Kommer precis som du säger köra en del mjukvarupluggar + midi-klav men det fina i kråksången är min stora kärlek till det minimalistiska tech/minimal house soundet, vilket jag också kommer eftersträva i mina produktioner, så det kanske går hyfsat smärtfritt ändå? 😄 EDIT: Kommer jag behöva den extra CPU-kraft jag får från core i5 om jag väljer 15" mbp pro eller funkar det fint med 13"? Någon annan som har tips på rätt gear vid house/techno/minimal produktioner? Vill inte ångra mig efter några veckors pillande.
  10. Ok, så egentligen klarar jag mig långt med endast en mbp och ett midi-klav? Bra att veta! Först när är det isåfall läge med ett externt ljudkort vid dessa typer av musikalster? Ev. kanske jag vill ha ett par monitorer inkopplade när budgeten tillåter, dags då kanske? Själva processen med MIDI-inspelning verkar betydligt mer skonsam för systemet än live audio.. har jag oroat mig för mycket i onödan? 😄
  11. Hej! Skall snart skaffa mig en Macbook pro dels för ändamålet att skapa musik. Mitt huvudsakliga mål är House/Techno produktioner och därav blir det främst MIDI och egentligen ingen audioinspelning. Vad jag förstått så är audio (multitrack)-inspelning den mest systemkrävande metoden? Frågan är helt enkelt om det kommer bli någon flaskhals i systemet med följande kopplingar av hårdvara: Ljudkort via USB med inkopplat MIDI-klaviatur Extern inspelnings HD (7200rpm) via FW800 <---(Behövs kanske inte ens om jag i huvudsak ska spela in enkla slingor via MIDI och sedan placera i sequencer?) Eftersom MBP bara har en FW400/800 port så funderar jag på om det blir bättre att köra ljudkortet där instället för extern HD om den ev. inte behövs? Eller får man helt OK (dvs låg) latency även med USB? Är jag ute och cyklar med min tankegång? mvh Niklas
  12. nadde

    MIDI-keyboard?

    Hej Tonne! Jag känner mig inte dissad, det e lungt asså 😉 jag vet hur jobbigt det kan va med nybörjare som ställer dumma frågor. Jag har hur som helst kommit igång lite med Reason och gjort några testlåtar. Har dock faktiskt ett litet problem som jag inte lyckats hitta något svar på. Jag har 2 subtractors varav en basslinga och en pianoslinga. Basslingan är kopplad på kanal 1 och pianot på 2:an. Jag får det att ljuda i båda kanalerna genom att switcha mellan kanalerna på mitt lilla fula virtuella MIDI-klav. Problemet är bara att jag endast lyckas recorda på en av kanalerna (kanal 1, alltså basslingan). Jag kör alltså beatet, sätter MIDI-in till kanal 2, trycker på record och får det att ljuda i pianot på men i sequencern så spelas inga toner in.. Hur kan detta komma sig? 😆 Hoppas inte detta var en alltför dum fråga 🙁
  13. hur kul som helst 🙁 riktigt grymt Danny
  14. nadde

    MIDI-keyboard?

    Ursäktar felet och formulerar om till "virtuellt MIDI-klaviatur". 🙁 Jag fick det i allafall att funka och är i full gång med å varva manualerna med musikskapandet. Håller ju helt klart med om att möjligheterna är begränsade med den virtuella varianten men jag besitter för tillfället varken höga krav eller "pianokunskap". 🙂 Har trackat en del musik i både FT2 och MadTracker och då har tangentbordet funkat hyffsat, men känner kanske att man snart kan lägga lite pengar på ett billigt klav som du nämnde. Får ta å kolla upp M-Audio. Tack så mycket för alla fina svar & tips Tonne!
  15. Varför inte ändra tråden till "Mp3 vs. Ogg"? va det inte låten man skulle ge synpunkt på här? Den låter konstigt. Kanske lite väl mycket dist?
×
×
  • Skapa ny...