Jump to content
Annons

markanini

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av markanini

  1. Claes site är jättebra men jag står inte ut med att höra samma inspelning om och om igen. Inga som har några tips?
  2. markanini

    Lite splittrad

    Nu är det dags för mig att köpa en kondenstaormic i budgetklassen. Jag skulle vara glad om nån kunde tipsa om en mic med följande kriterier: Cardioid Rak och neutral, annars hellre vintage karaktär än modern karraktär Bra output (ska användas med Behringer preamp) Funkar till "allt" Ska till en början användas till sång, akustisk gitarr och slagverk. Många tipsar om SP B1 men denna ska tydligen ha ett lite vasst modernt sound, samtidigt har någon sagt att att ADK a-51 lpåminner om Neumann Ux7 fast det distar mer än vad som är behagligt i diskanten som dessutom är vassare än orginalen. Kanske lika bra att satsa på en B1a då? Line Audio CM3 verkar också intressant men Den skulle tydlige ha låt output? Hjälp mig att reda ut detta! 😄
  3. Ingen har nämt blåsinstrument med dubbelt rörblad som oboe och faggot! 😉 Tar minst 5-10 år bara att få ton i ett sånt instrumment.
  4. markanini

    Elgitarr

    Det här är den utlimata gitarren. Ska passa din budget, synd bara att luthman vägrar ta in den till sverige. http://www.michaelkellyguitars.com/archtops/valorq/
  5. Intel system är ju klart kända för sin stabilitet men dom nyaste systemet har ganska allvarliga värmesystem vilket kräver mycket kylning så det är inte ett alternativ om man har datorn i närheten av inspelningskällan. I sådana fall kan AMD faktiskt vara en bättre lösning
  6. Du får ställa bättre frågor om du förväntar dig ett bra svar Annars vågar jag inte säga så mycket. Det enda jag reagerade på var att det inte fanns någon AGP-port. Däremot fanns det tydligen 6 st SATA-kontakter, verkar lite överdrivet? Vill nog till att man har 6 stycken HDs inkopplade... AGP håller på att fasas ut. Huruvida 6 sata-kontakter är för mycket har ingen betydelse. Kom med bättre tips nästa gång.
  7. Loppmarknader och prvatannonser.
  8. Jag ber om ursäkt för att jag ställer en vanlig fråga men nu är det så att jag vill skaffa en dynamisk mik för allround bruk och jag vill inte ha en SM58 eller liknanade kopia för att jag gillar utan sättet dom färgar ljudet på. Jag vill helst inte betala mer än vad en SM58 kostar heller. Finns det nåt hopp för mig?
  9. Zappas solo på Willie The Pimp är skitbra, tycker man inte det är man omusikalisk.
  10. Hittade denna tråden och fick en liknande idé: Använda en joystick för att styra start och stop i t ex cubase, går det överhuvudtaget?
  11. markanini

    Studios i Skåne

    Jag har sett hans studio och det gav mig inte ett bra intryck direkt.
  12. Varför är det olika storlek på dom olika versionerna?
  13. markanini

    Studios i Skåne

    Baseline. Otroligt kompetent gubbe. & billig dessutom. Jag skulle aldrig rekomendera någon att spela in där.
  14. Det är just det man inte kan få med Amplitube 😳 Prova denna förstärkarsimulatorn: http://www.simulanalog.org/guitarsuite.htm Låter bra och är gratis.
  15. markanini

    Bas eller gitarr

    Jag föreslår att sångaren tar baslektioner. Det har funnits många bra basister/vokalister genom tiderna. Gregg Lake & John Wetton från King Crimson, och så självklart Sting. Phil Lynott från Thin Lizzy finns också som exempel fast han var inte lika bra tekniskt som dom andra jag nämde, och då kan jag lika väl nämna Noel Redding.
  16. Finns det inga gratis samplerpluggar som kan öppna giga filer?
  17. markanini

    Favoritmix?

    AC/DC - Back in Black är den bästa rockinspelningen någonsin och kommer nog förbli det, om bara dagens rock musik vore insplelad som skiva. Sedan är jag en Frank Zappa fantast, min favoritinspelning är nog Inca Roads från One Size Fits All, dynamisk analogt ljud och mycket bra musik.
  18. Jag har producerat några låtar i datron, använt mig av Cubase SX2 och Amplitube för det mesta, jag splelar allt själv. Man kan säga att om man gillar poppig och dansvänlig musik så kommer man nog inte upskatta min musik. Tar emot konstruktiv kritik, jag är ingen ljudtekniker men vill gärna lära mig att skapa bra ljud. Låtarna finns som 128kbps MP3 och Ogg Vorbis, och även som 180-200kbps VBR MP3 och Ogg Vorbis. http://markanini.web1000.com/ Jag ber om ursäkt för att jag inte har följt reglerna för demopostningar men det skulle bli lite väl opersonligt med en poll och eftersom att det handlar om flera demos så skapar jag tråden på detta viset, hoppas ni har överseende för detta. /Mark
×
×
  • Skapa ny...