Jump to content
Annons

BobbyBengtsson

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av BobbyBengtsson

  1. Jag tycker enkäten kändes som om den tillverkats av en person utan någon riktig erfarenhet av musikbranschen, men jag kan såklart ha fel. 😳 Vissa frågeställningar känns framspånade i replokalen, om ni ursäktar.
  2. Red Bull har kört detta i flera år, bra PR för dom.
  3. 😄 och analog återgivning från band eller vinyl är en exakt återgivning? knappast sämre frekvensgång, tillfört brus å andra begränsningar att du sen kan tycka att vinyl eller bandkompression kan färga på ett snyggt sätt är en helt annan sak 😉 digitalt ligger mycket närmare sanningen än analogt men jämförelsen mp3 i bra kvalle kontra vinyl kan vara en annan sak men det "grälet" kan vi kanske ta i en annan tråd, gärna med lite siffror å mätdata som tillhyggen 😉 Men Phil, du som är demonproducent borde ju veta att ljudkvalitet inte alltid kan anges i mätbara enheter? Bevisligen uppfattar många digitalt ljud som "kallt" - jag tror inte det är en slump eller någon sorts audiofil masspsykos. Det faktum att analogt ljud inte bygger på fyrkantiga förenklingar och kvantiseringar är nog av större betydelse än ni mätnissar begriper. Dessutom är vinyl coolt, men den delen av det hela kommer ni ändå aldrig fatta. 🙂
  4. Detta är sånt som kommer ur bakänden på manliga djur av våra vanliga kor. Men det var inte detta diskussionen handlade om Smaken är olika. Så om du lägger till -- tycker jag, så håller jag med. Fast tvärt om då. Jag tycker nämligen inte att vinyl färgar snyggt. Natruligtvis är det jag som tycker, det borde väl framgå att jag inte talar för någon annan? Och naturligtvis är digitalt ljud, oavsett hur högupplöst, alltid en approximering.
  5. Verkar som många yngre förmågor är helt okunniga om de villkor som rådde förr. 😮 Några av oss här började spela musik innan man kunde tanka hem Waveskompressorer gratis. Jag hade själv aldrig råd med en vettig kompressor under de tio första åren jag gjorde musik.
  6. jämfört med vinyl? Eftersom du muckar gräl så ska du få det: Ja! 😮 Digitalt ljud är alltid sämre än analogt eftersom det bara är en (visserligen högupplöst) ungefärlig återgivning. Vinyl färgar snyggt, det gör inte digitala media. Dessutom är mp3 osexigt.
  7. Inte alls, vinyl är stort i indiekretsar och på dansscenen, liksom mp3. Vinyl är långt ifrån bara ett audiofilformat. Vad gäller själva frågan är det väl egentligen ingen konst att göra hela skiten själv? 🙂 Se till att ni har samma koder ni klistrar på skivorna själva, mata in i databas och voila.
×
×
  • Skapa ny...