Jump to content
Annons

ActionAnton

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om ActionAnton

  • Födelsedag 1981-01-29

Om mig

  1. Vad "svaret säger" visas tydligt i ditt val av utsträckning i att antingen avvisa eller instämma i påståendet. Du har rätt i att de tre ovannämnda frågor du tidigare refererat till, tagna ur sitt sammanhang, inte säger mycket om någons vanor men dessa tre utgör en väldigt liten del av alla frågor i enkäten. Majoriteten av frågorna i enkäten är vanefrågor presenterade i påståenden. Genom att komplettera undersökningen med vissa opinionsfrågor kan vi få mer nyanserade svar och på så vis få en indikation på varför man har ett visst beteende. Dessutom så ger de kombinerade svaren på de tre frågorna ett mycket mer nyanserat svar än om vi sammanfattat dem i en fråga. Mela vill få en uppfattning om hur dagens musikvanor ser ut. Vi jobbar för att utveckla tjänster för oetablerade musiker. Vi arbetar just nu för att utveckla enkäten och är väldigt tacksamma för all konstruktiv kritik vi kan få.
  2. Håller med! Skulle du vilja utveckla din kommentar? Vore intressant att veta vilka punkter du anser bör ses över i enkäten.
  3. har väl inget med vanor att göra utan är åsikter Enkäten är mer omfattande än dessa tre frågor. Tagna ur sitt kontext kan de givetvis uppfattas som opinionsmätning men i samband med omkringfallande frågor så kan vi kartlägga vanor.
  4. Det är en väldigt intressant frågeställning huruvida gemene man uppfattar vad som är upphovsman och vad som är artist. Och även om de skulle vara beredda att betala mer om de vissta att en viss del gick till någon okänd. Dock är hela frågan alldeles för komplex att sammanfatta i en fråga och det skulle krävas en separat enkät i ämnet. Vår avsikt med enkäten är inte att kartlägga allmänhetens åsikter utan deras musikvanor, oberoende av om upphovsmannen är känd eller ej.
  5. Melas målgrupp är oetablerade band och inte de som är signade av majorbolagen. Det är möjligt att detta återspeglas i vår enkät. Det vore intressant om du ville vidareutveckla ditt påstående så vi kan fatta beslut om det är något vi bör ta hänsyn till i utvecklingen av vår enkät.
  6. Det vi presenterar är inga givna slutsatser. Vår enkätundersökning genomgår olika faser och de 300 representerade ovan tillhör en fas som är avklarad. Vi ger oss nu ut på forum för att skapa debatt och försöker se om vi kan få in fler nyanserade svar än de vi hittills fått in för att kunna vidareutveckla enkäten. Det ska för övrigt tilläggas att enkäten handlar om mycket mer än fildelning. Den sträckers sig över musikutövandes och musiklyssnares musikvanor.
  7. Jag förstår din synvinkel men det är inte en enkäts uppgift att vara folkbildande utan snarare tvärtom, människors synpunkter och uppfattning är det som ska bilda enkäten. Jag tror precis som du att en väldigt liten skara vet att det inte är Madonna som skrivit allt sitt material och utifrån en konsuments synvikel tror jag inte att det spelar någon som helst roll vart pengarna går så länge de får höra Madonna sjunga. Det vi på mela vill göra är att sätta fokus på, och tillgodose musikernas (låtskrivare/DJ:s/banjospelare) behov och stärka de oetablerades ställning i samhället. Det finns idag otroligt mycket kompetens som försvinner eftersom, precis det du säger, det är "svårt att bli "stor"". Det är precis den här frågan vi söker lösningar till.
  8. Det är helt riktigt. I undersökningen förutsätter vi att upphovsmannen/kvinnan är någon form av musiker oavsett om det är denne som framför alstret eller ej. Vilket innebär att "musiker" innefattar de som komponerar/skriver/sjunger/spelar musik.
  9. men etablerade artister vill man inte stödja? det är ju ändå dom som laddas ner mest av icke-musiker Jag gjorde just enkäten, och det fanns ingen tydlig fråga som var hur mycket man ville stödja etablerade artister, tycker jag. Det fanns en som var "Ska stora artister som Madonna inte ha betalt?", men det känns som en ganska ledande formulering. Dessutom kan du ju knappast dra slutsatsen att bara för att man vill stödja oetablerade så vill man inte stödja etablerade, heller. Tack för att du tog dig tid att genomföra enkäten, bra att höra dina synpunkter här dessutom. De flesta frågor i enkäten är ställda i påståenden, vilket innebär ledande frågor, som man ska ta ställning till. Det finns en mycket tydlig fråga på just punkten om man vill stödja artister (oberoende om de är etablerade eller inte). Nämligen "Hur bidrar du till att musiker får betalt?". I frågeställningen finns bland annat påståendet "Musiker ska inte ha betalt". På frågan har endast 2 personer helt och fullt hållit med i påståendet (båda är själva musiker). Där framgår även att majoriteten fortfarande stödjer genom att köpa musik. I övrigt uppskattar vi alla kommentarer vi kan få på enkäten eftersom det hjälper oss att utveckla den vidare så att den är begriplig för alla. Vi tycker att ämnet är mycket intressant och ständigt aktuellt.
  10. men etablerade artister vill man inte stödja? det är ju ändå dom som laddas ner mest av icke-musiker På frågan om man anser att musik ska vara gratis så är det endast 15 % som klart svarat att man tycker det. Och på frågan om stora och erkända artisters såsom Madonna inte ska tjäna mer pengar så är det 20 % som svarat att de tycker så. Så det är inte bara oetablerade artister man vill stödja men du har rätt att det är en klar skillnad.
  11. I en undersökning som Mela.se genomfört tillsammans med musiktidningen Bandaren.se framkommer det att även fildelare vill göra rätt för sig. I undersökningen har hittills 300 personer deltagit. I genomsnitt har varje person i undersökningen köpt 15 skivor under det gånga året och flertalet har köpt upp mot 100 CD-skivor. Det är lika vanligt att musiker och icke-musiker fildelar men när det gäller att betala för musik så går åsikterna isär. Bland musiker vill hela 56 % att musik ska vara gratis medans icke-musiker gärna betalar för sig. 98 % av de tillfrågade icke-musikerna vill stödja oetablerade artister. Enkäten pågår fram till den 1a maj och den som vill får gärna delta. Alla som deltar får dessutom ta del av den aktuella statistiken. Enkäten nås via: http://bandaren.se/survey/default.asp?qid=sTdf847iDg
  12. ActionAnton

    Anton Axelsson

    Hej Anton här Jag har alltid haft ett stort intresse för musik och spelar trummor, bas, gitarr. Tyvärr har musicerandet skuffats undan för webdesign och layout. Nu blir det mest att försöka hjälpa andra musiker med promotion och inspelningar i min ministudio. Senaste projektet Bandaren.se är en musiktidning där vi försöker lyfta fram oetablerade band men den ligger lite på is medans vi nu försöker integrera den med musiksajten Mela.se som nu ska få ett ansiktslyft. Sajten har inte utvecklats på över ett år och nu är det dags att göra en satsning! Jag sitter nu och gör marknadsundersökningar för digital musikdistribution så ALLA synpunkter på hur en musiksajt ska drivas till förmån för musiker är hjärtligt välkomna: anton@mela.se eller bara allmänna kommentarer om sajten www.mela.se Kolla gärna in http://www.idalumbago.com/ det är den senaste hemsidan jag gjort åt en artist. En riktigt skön tjej som håller till i Malmö med ett trallande jazz-band Ha en underbar dag! Mvh Anton
×
×
  • Skapa ny...