Jump to content
Annons

Knorrhanne

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. oops.. hade inte uppdaterat sidan tror jag.. tackar för fina svar.
  2. Visst tusan...det blir dyrt det här, ny dator o nya kort.. 🤪 men det verkar iallafall som om PT 8.04 ska funka med pci och 10.5.7.. får börja där då.. 😲
  3. Tackar. Ett problem är jag är fast med en G5.....HD korten (3st) passar inte i mac pro, således är snowleopard borta, Men det verkar ju som om det inte vore något direkt problem. Funderar på om någon upplevt konflikter mellan Logic 9 och TDM..? Ska fortsätta grotta runt.
  4. Ska uppgradera pro tools 7 HD till 8..samtidigt Logic 8 till 9. Är det någon som vet om några kompatibilitetsproblem med detta? Krockar, bästa OS och så vidare...?? 😳
  5. Jag misstänker att det kommer bli ganska rör(l)igt på plats, så det känns som om en kabel emellan vore ivägen.. tack för alla tips 😉
  6. wow.. nu fick jag lite att bita i. tack.
  7. Jaha.. Då ska man kanske dra till indien och spela in ljud till dokumentärfilm. Vilka grejor ska man ha med tycker ni? Finns det nån liten grej som man kan spela in på som är smidig och har bra micstärkare? Har bara en H4n som fältgrej som jag samlar samplingar med..och den lär ju knappast hålla måttet.. 😛 edit: letar väl inte efter analoga grejor..även om det vore kul med en nagra..
  8. låter som en sidechainad kompressor. om du menar det lilla schvuppet mellan tac tac tatactac.... man lägger iväg ett ljud som man vill ska trycka undan ett annat på en bus, och insertar em kompressor på det spåret som ska bli undantryckt. sidechain bus:x ställ in kompressorn som du önskar..tex så att det låter schvupp om ett huspijano.
  9. det funkar förmodligen inte för att någon eller ett gäng av noterna är i taket redan. markera alla, dubbelklicka på en. då får du upp listan till höger. håll ner shift+alt när du drar i "val" så ändrar sig alla till samma värde. eller så letar du reda på en röd (vel-127) plutt i pianorullen och väljer "select equal colored events" från edit menyn. alla röda 127:or markeras så nu kan du dra ner dem med velocipedpilen. när du gjort det kan du markera allt o dra upp lite till.. sen ser du de röda...om igen. går ju lite fortare om man letar sig neråt i velocityfärgerna på en gång. detta går att göra i eventlistan också, om man vill se värdena på alla slag.
  10. det funkar förmodligen inte för att någon eller ett gäng av noterna är i taket redan. markera alla, dubbelklicka på en. då får du upp listan till höger. håll ner shift+alt när du drar i "val" så ändrar sig alla till samma värde. eller så letar du reda på en röd (vel-127) plutt i pianorullen och väljer "select equal colored events" från edit menyn. alla röda 127:or markeras så nu kan du dra ner dem med velocipedpilen. när du gjort det kan du markera allt o dra upp lite till.. sen ser du de röda...om igen. går ju lite fortare om man letar sig neråt i velocityfärgerna på en gång. detta går att göra i eventlistan också, om man vill se värdena på alla slag.
  11. heter den nya disken likadant som den gamla..? alltså typ Macintosh HD? har du petat in ett alias på de o-logicska exs presetsen på rätt ställe? har du lagt samplings mappen på exakt samma ställe som på den gamla disken? . alltså sammasammasamma. har du gjort det ska det funka. har rensat mina hårddiskar 1000 gånger. funkar alltid klockrent.
  12. kompressor före eller efter eq? limiter först? kasta runt med grunkorna så brukar det börja lira efter en stund..
  13. Herr Lange måste vara en Dåre. Att ta sån tid på sig att välja grejer och ändå låter det som det gör... inte är det Ljudet på Celine Dions röst som gjorde susen.. En månad för ett riff.. Han kan inte ha vetat nånting.. Upprörande läsning..brrr. Lyssna-Lära-Lyssna-Lära. Hela tiden med sund kritisk botten.
  14. Joobbigt att släpa med sig dator o ljudkort när man vill gå omkring ute o lyssna.. 😆
×
×
  • Skapa ny...