Jump to content
Annons

lveine

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om lveine

  • Födelsedag 1985-05-28

Om mig

Socialt

  • Skype
    lveine@hotmail.com
  1. Erik: Vi låter som ett rock/blues/psykadelsikt band idag men vill gärna skapa ett nytt sound genom att blanda in lågmälda elektroniska beats. (obs! Det är väldigt svårt att sätta oss i ett fack) Niklas: Låter intressant, vart bor du? Det skulle vara intressant att provspela med dig. /David
  2. Hej Detta låter intressant. Vi bor i Borås men kan givetvis ta oss till Kinna. /David
  3. Söker nu en producent som kan producera ca 4 av våra låtar som sedan ska pressas till EP. Vi söker helst den alternativa producenten. Vi söker alltså inte den producent som vill åt det perfekta ljudet för en radiodänga utan någon som är på sin uppgång och tänker i nya banor. Du får gärna vara kunnig inom programmering av trummor eller elektroniska beats. Hör av dig så berättar vi mer.
  4. Nu snackar ni ord som inte jag förstår! Jag har en ett år gammal MacBook Pro. Funkar det att köra direkt till mixerbordet tror ni?
  5. Jag ska spela in med två stycken mickar och har tidigare kopplat mixerbordet direkt till min bärbara MacBook Pro. Eftersom jag kopplade via 3.5 mm kabel/tele så kan jag därför inte koppla in hörlurar direkt till datorn utan för även koppla dessa via mixerbordet. Detta är naturligtvis inte optimalt och jag tror till och med att det blir en fördröjning på ljudet. Fråga 1: Finns det något annat sätt att göra detta på eller måste jag köpa ett ljudkort. Fråga 2: Firewire eller USB ljudkort, fördelar nackdelar? Tack på förhand!
  6. Ooooh! Överlägsenheten viner i luften som de brukar göra i dessa forum. Jag frågade inte om det går att koppla ett midiklaviatur till en stärkare jag frågade om det finns någon enhet man kan däremellan som skapar ljudet åt förstärkaren. Trombonisten verkar ha fattat detta och jag tackar för ett bra svar. Att köpa en synth blir för dyrt iofs så det blir att konka runt med datorn.
  7. Jag har tidigare kopplat midi-klaviaturet via datorn och sedan till en gitarrförstärkare och det funkar fint. Nu undrar jag om det går att koppla direkt till gitarrförstärkaren istället för att ta med datorn varje gång, finns det någon enhet som klarar att vara mellanhand?
  8. lveine

    Genvägar i Logic?

    Jag ska om två veckor spela in två låtar som jag skrivit. Anledningen till att jag gör det är för att starta i någon ände helt enkelt. Jag har en Mac med Logic på och har igentligen bara hunnit öppna programmet och kikat runt lite. Det kommer bli en ganska enkel inspelning där jag spelar in alla instrument var för sig och sedan mixtrar ihop dem. Finns det några enkla knep eller genvägar för att komma igång?
  9. Hej Göran! Känner igen dig från musiklagret. Vad är det ni söker en gitarrist / keyboardist till? /D
  10. Precis som du säger så "brukar" synthar och elpianon ha en Line Out, men vilka har det och vilka har det inte, har du något speciellt tips (med länk till blocket kanske) Har redan testat med ett hörlursuttag till stärkare, det blir väldigt lågt och effekterna försvinner helt.
  11. Går det med alla tre varianter? Har du i så fall tips?
  12. Jag undrar om det går att koppla ett klaviatur (synth, orgel eller digitalpiano) genom en gitarrförstärkare, närmare bestämt en gammal VOX multieffektstärkare. Jag gillar att experimentera och leka med olika ljud och tror det kan bli hur grymt som helst! Så jag det jag undrar är om det finns något alternativ där man kan koppla direkt till en stärkare. Köptips på begagnatmarknaden där budget ligger under tusenlappen. Tack på förhand för alla fina svar.
  13. Många bra svar. Tänkte faktiskt också på idén med en B3:a som man antingen kan köra samma inställning eller ändra till en helt annan för att få bra effekt på ljudet. Det blir nog två stycken SM57 också! Billiga på blocket ju! Jag har inte hört talas om bonham metoden, däremot Glyn Johns metoden (http://www.blaxploitation.com/drums/) Tror ni det funkar med en SM57 vid baskaggen?
  14. lveine

    Kompletare med mickar!

    Jag har under sommaren tänkt spela in ett fåtal låtar mest för skoj skull. Det är lite alternativ rock med stort gitarr och trumljud. I dagsläget har jag en Studio Project B1:a och tanken är att utöka sortimentet. Jag vill ha så mycket som möjligt för pengarna och frågar därför efter råd på vilka mickar ni tycker jag ska utöka med. Tanken är ju att kombinera B1:an med två/tre ytterligare som det går att spela in gitarr likväl trummor! (jag vill inte skaffa ett helt trummmicksett) Budget: Några tusenlappar (lägger ju gärna dom på begagnatmarknaden istället för nya)
×
×
  • Skapa ny...