Jump to content
Annons

spankthemonkey

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Alltså, du har ett gäng ackord som du vill lägga arpeggios till? Om du kan spela ackorden på ett piano så är det ju de tonerna du spelar på pianot som du kan utgå ifrån för dina arpeggios. Du byter toner i arpeggios samtidigt som du byter ackord, om du däremot spelar toner som inte tillhör ackordet "färgar" detta bara ljudbilden...
  2. Nu har du fått många bra tips, men glöm inte det som nästan är viktigast! - Uttalet. Antar att du sjunger på engelska? Isåfall är det otroligt värt att försäkra sig om att man har nice uttal och sjunger "faaajjjah" istället för "FajjÄÄRR" om nu eld är det bästa man vet och man strävar efter ett amerikanskt uttal. Lättast är att låta en polare lyssna för man är sjukt dålig på att höra sånt själv. Nämen får du till ett bra uttal och sjunger med bra sväng kommer du undan med mycket, tänk bara på Kanye West som sjunger så falskt att autotunern har gett upp för länge sen men ändå låter najz.
  3. Jag har upptäckt att man blir rätt hemmablind efter att ha suttit 30+ timmar med en låt för att sedan mastra den. Jag har tidigare fått hjälp av en polare med mix och mastring, men han kan inte längre pg.a. tidsbrist och blablabla. Nu söker jag någon som gillar min musik och kanske t.om. vill bli en del av musikprojektet KiD Carbuncle och hjälpa till med kommande mastrande. För att höra hur det kan låta i sin bästa form ligger två låtar uppe på bandcamp: http://kidcarbuncle.bandcamp.com/ . Den senaste låten, och anledningen till tråden finns här (AIF, mycket headroom så vrid up la voluma): http://dl.dropbox.co...bossa_ver27.aif Zip ifall det inte går att ladda ner Aif'en: http://dl.dropbox.co...bossa_ver27.zip kanske inte det bästa jag skapat någonsin men ändå rätt charmig och mitt första försök till mixning. Så är du intresserad, svara här eller maila mig på gustaf [at] kidcarbuncle.com . Det är tyvärr inga pengar involverade - gör jag en låt i månaden och du är sugen på 500+ spänn per låt blir mitt csn snabbt lidande, däremot ställer jag gärna upp och spelar in grejjor om du behöver det, lite utbyte av tjänster som internet är så fint för. EDIT: kanske borde ligga under "samarbete"-tråden... oh well....
  4. Du är numera min ido! 😆 Köpte en balanserad kabel och det funkade skitbra direkt med både lånade ljudkortet och Mbox 2. En lekmans gissning är att de obalanserade kablarna han skickade med fungerade med hans ljudkort - det som var obalanserat, men att de jag prövade, Mboxen och det andra hade balanserade utgångar vilket som du sa mao fukkade upp transformatoringången. Tack för hjälpen allihopa! Nu kan jag njuta av 97db per högtalare, grannarna jublar med mig 😄
  5. Ok, känns som att man är något på spåren då. Har lånat ett ljudkort med balanserade utgångar nu och ska även köpa en sådan kabel. Jag har snackat med förre ägaren, han skickade med samma kablar som han använde och vilka fungerade för honom. Dessa är TS -> XLR, mao. obalanserade( ?? - Öppnade telekabeln och den har bara två lödningar och tippen endast en ring). Däremot hade han ju ett annat ljudkort. Men bra, en ny grej att pröva innan jag ger upp och lämnar tillbaka burkarna 🙂 EDIT: Ingen skillnad med nytt ljudkort, öppnade XLR men såvitt jag kunde se så var allt fastlött som det skulle. Får köpa en balanserad kabel och återkomma på måndag!
  6. inte om man kollar speccsen??? "Analog Line Outputs (2) Type: Unbalanced, AC-coupled, 2-pole low-pass differential filter D/A converter: CS4392 Max Level: 6.7 dBV (unbalanced)"
  7. Det där var ju ett par andra monitorer, men kanske är överförbart. Den "jordslingan" som google så fint överssätter måste väl vara ett slags brum, inte avssaknad av bas? Jag har snackat med förre ägaren och han kan inte heller fatta vad som är fel. Han använde detta ljudkort : http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=15186&nav=technicalSpecifications MAO ett billigt usb i klass med Mbox2.
  8. Ok, jag har prövat lite nya prylar nu och får omvärdera problemet. Först trodde jag att det var för att inputen i högtalarna var för låg, men efter att ha kopplat in en pre-amp och höjt signalen fick jag visserligen mer volym ur burkarna med med samma karaktär - nästan bara diskant. Jag har också uteslutit att högtalarna skulle jobba i motfas (prövat dem en och en samt switchat sladd L/R). Däremot är INTE sladden mellan ljudkort och monitor balanserad. Men att obalanserad kabel skulle innebära att basen faller bort... huh? Egentligen är det alltså inte låg volym som är problemet utan en avsaknad av bas. Drar jag igång en låt och sveper med EQ kan jag nästan ta bort allt under 150 Hz utan att det blir större skillnad i ljudet som monitorerna presterar. Lägger jag å andra sidan ett lågpassfilter jobbar visserligen baselementen, men ytterst lite med tanke på att alla reglar är i botten - och jag med den volymen egentligen borde sitta med ett baselement inkilat mellan övre revbenen och sternum. Monitorerna borde inte vara paja heller eftersom det är exakt samma frekvensbortfall som gäller för båda. Jag ska göra ett prov med annan dator / ljudkort. Är det värt att köpa en balanserad sladd och pröva med den också, nån nämnde nåt om transformator in ... nånting? Tack för all hjälp hittills föresten 🙂
  9. Bussigt att du kollade! Tror dock att det är både och, från manualen (https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Farchive.digidesign.com%2Fsupport%2Fdocs%2FGetting_Started_Mbox_2.pdf): "The Mbox 2 Monitor Outputs feature 24-bit dig- ital-to-analog converters capable of maximum output of +4 dBu/+2 dBV (balanced/unbalanced signal). The connectors are TRS ports; unbal- anced TS connectors are also supported."
  10. ok! Du har ingen bild på den typ av kabel du menar? Just nu har jag 1/4" till XLR men vet inte om det är stereo eller monopluggar på telejacket. Skall kolla!
  11. Jag tror att Mbox:ens monitorutgångar är obalanserade utifrån speccsen...? (http://pro-audio.musiciansfriend.com/product/Digidesign-Mbox-2-USB-AudioMIDI-Pro-Tools-LE-Interface?sku=240479). Ljudkortet har inte heller någon kontrollpanel (jag kör Mac) mer än att man kan ställa internal/external clock. Men jag ska slå lite i manualen och definitivt pröva att växla sladdarna, det hade jag inte ens tänkt på :-) EDIT: dom är balanserade 🙂
  12. Tack för svar! Mboxen funkar bra med andra högtalare. Dock måste jag köra monitor-volymratten i botten för att dessa monitorer skall komma upp i någorlunda "normal" volym. Vore det ett par moderna högtalare så hade jag tänkt att det var fel på dem, men nu är dessa lirare från 1980-1990 nångång så jag tänkte om man behövde trilskas lite med bättre tryck i utgångarna. Jag jämförde speccsen på en Apogee Duet och den gav t.ex. +20 dBu som balanserade 1/4" utgångar. Men du tycker att utifrån speccsen på Mbox och K+H att döma att de borde fungera bra ihop?
  13. Hallå! Jag försöker få ett par gamla Klein + Hummel aktiva studiomonitorer att drivas av mitt Mbox2 men får alldeles för låg utvolym och nästan bara hög mellanregister och diskant. Jag är dålig på det tekniska men gissar på att mitt ljudkort har för låg output trots att K+H-monitorerna är aktiva: Mbox 2 output: Maximum Output: +4dBV into 1 kohm Unbalanced output connectors K+H Monitorernas input (google translate från tyska): Impedans transformator balanserade: > 4,7 kOhm, flytande Ingångskänslighet: +6 DBm Nivå kontroll: 0 ... 28 dB Monitorerna själva har inga volympots, däremot en "accentuator" som höjer volymen något och en Eq-ratt, inga andra kontroller. Vad är nästa steg för att få det att funka, någon slags mellanförstärkare, nytt ljudkort? Mycket tacksam för hjälp! Länk till monitorernas spec's (obs! Google translate om du inte är über in das deutchlandish): http://www.neumann-kh-line.com/neumann-kh/home_en.nsf/root/prof-monitoring_discontinued-monitors_O98#
  14. De jag planerar köpa nån av är ibanez AD-9 (dock väldigt kort delay) och T-rex Replica (dock väldigt dyr!). Står du ut med youtube kvalitet är http://www.youtube.com/profile_videos?user...opDemos&p=r en asbra sida för att kolla bra tester av alla möjliga pedaler.
  15. Hej! Det är lite bök med funktionsanalys också, och vad man ska med det till är ju också en fråga i sig 😄 Men som svar till dina frågor är: 1) Om du har med ett D så är det antagligen någon form av dominant. Eftersom D är Dominanten G's dominant betecknas ackordet DD (dominantens dominant). Denna typ av ackord är en slags mellandominant. 2) En 7a bakom ett ackord betecknar att den är färgad med sin "tonala" sjua. Ifall du har ett Fmaj7 betecknas detta därför med S7. F7 är ett specialfall då det är ett ackord som leder vidare till Bb, vilket är en annan tonart. Om du modulerar markerar du med parantes att du byter tonart. Hoppas det hjälpte!
×
×
  • Skapa ny...