Jump to content
Annons

Tantalos

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Tantalos

  1. Jag håller på att försöka göra en rockoperaversion av en Tom Waits-låt. Som vanligt får man "tunnelseende" när man suttit och lyssnat på samma sak om och om igen. Jag ber därför om hjälp att lyssna om detta låter okej. Jag ville göra någonting dramatiskt med enorma körer och stora reverbs. Jag är mest osäker på ifall det är för mycket mid. Jag funderar på att höja de lägre och högre frekvenserna något. Jag kanske evenutellt sänker pukorna lite. Jag är också lite oroad för att konsonanterna på lead-sången ska låta lite raspigt. Vad tycker ni? Länk: https://www.box.com/s/0f8b932dc8cf56805da5 Tack på förhand!
  2. Fast då måste jag uppgradera mina PT-system, en massa Kontakt-grejor och hundra miljoner andra grejor för flera tusen. Det har jag helt enkelt inte råd med.
  3. Nu har tangentbordet och musen till min två år gamla MacBook (OSX10.4x) lagt av och jag funderar på att skaffa nya. Jag har tittat lite på trådlösa alternativ. Till min förvåning står det dock at nya trådlösa Apple-mössen och -tangentborden kräver OSX10.5.8++ och sådana där saker. Jag låter nu dessa smileys representera min reaktion; 😮😮😲😲😛😄🙂 Betyder detta alltså att jag inte kan köpa nya Apple-tangentbord/-möss till min Apple-dator? Att den här lustiga Magic Mouse inte fungerar till något kan jag tänka mig (den ser lustig ut). Däremot har jag hittat igen en gammal trådlös Mighty Mouse på nåt ställe som borde fungera (dessa såldes ju vid tillfället jag köpte datorn). Däremot har jag inte hittat igen något gammalt trådlöst Apple-tangentbord. Kan de nya fungera? Det låter i min värld helt sinnessjukt att något så basalt som ett tangentbord inte skulle fungera med en dator med samma tillverkare (!). Hur seriöst skall man ta kravet att tangentborden behöver OSX10.5.jättemycket.+++? I sammanhanget kan tilläggas att jag utan problem ganska regelbundet köper nya PC-grejor som utan problem fungerar med min gamla PC-dator. Tack på förhand från en förvirrad en.. 😊
  4. 😄 Så kan det ju tilläggas att det är driafragm-musklerna (i folkmun "magen") och inte 6-packet man skall nyttja när man sjunger. Med ditt förslag skulle jag säga att man däremot får mycket spänning i hals/nacke.
  5. Försök att inte tänka att du "andas ut". Anledningen till varför du spänner magen är för att du INTE vill andas ut. Du vill behålla så mycket luft som möjligt. Prova att försöka blåsa ut luft genom munnen när munnen bara är öppen med någon millimeters glipa. Försök göra det med så starkt lufttryck som möjligt men samtidigt som du "håller ut" så länge som möjligt. Jag tror inte att det finns någon risk att du INTE hittar igen någon magmuskelaktivitet då. Vidare är jag lite skeptiskt mot västar som skall få en att lära sig sjunga.
  6. Trevor Rabin gjorde Armageddon-temat, vilket definitivt påminner om Zimmers The Rock-tema.
  7. Ny mix med sången mer "framåtflyttad"; http://www.box.net/shared/sh9hms9iaq
  8. Återigen, tack för att du tar dig tid. Det är onekligen givande att läsa. Det kan tilläggas att jag alltså inte aspirerar på att skola mig eller dylikt. Jag tillhör den autodidakta traditionen. Du lyckades själv på pricken beskriva mitt ideal. "Dock rent tekniskt växlar du mellan att sjunga kvasiopera och talröst på ett osäkert sätt" 😛
  9. Nu har två personer yttrat att sångvolymen varit för svag, så jag får utgå ifrån att det helt enkelt ligger något i det. Den enorma skillnaden i dB kommer just av att jag strävade efter dynamik. Jag har nästan inte använt någon kompression alls. Jag funderar ju till och med på att manuellt öka på volymskillnaderna genom att automatisera mastern. Det här med att förändra avståndet till micen är jag inget stort fan av. Över- och undertonerna förändras så radikalt. Sången flyttar sig i ljudbilden. Jag har till och med hört Celine Dion-låtar där man inte lyckats få till det på ett bra sätt. Jag får intrycket av att ni inte gillar riktigt att jag pendlar så mycket mellan slutna och öppna stämband. Det är avsiktligt hur som helst, även om jag är medveten om hur ohälsosamt det är att sjunga med öppna stämband. Tack allesammans för alla kommentarer.
  10. Tack så mycket för väl genomarbetad kritik. Du ger onekligen ett kunnigt intryck. Skall jag tolka det som att arret var väldigt trist då alltså? På vilket sätt uppfattas det som osäkert? Låter jag tvekande inför tonerna? Det kan tilläggas att min version är en hel sext (!) högre än Åkerströms. Men jag har marginal för att kunna ännu ett par steg om så skulle behövas. Låter alltså mina lägre toner för låga för mig eller passar de inte in med resten av rösten på ett "egaliserat" vis? Början gjorde jag mest av "konstnärliga skäl". Tekniskt är det katastrof och det krävdes pusslande med en miljard olika inspelningar för att få det att låta vettigt. Jag skulle aldrig kunna göra det där live. Min huvudklang är riktigt usel mellan 1:a och 2:a passagion, därför sjöng jag i stället med vidöppna stämband, vilket sällan ger speciellt mycket kontroll. Men du tyckte alltså att början av låten lät bäst? Tycker du alltså att mina högre toner låter för bröstiga? Jag tycker att jag väger in förhållandevis mycket huvudklang men det kanske är relativt. Här hade det kanske funnits utrymme att leka mer med vibratot för att göra det mindre statiskt. Jag har däremot lite svårt för att på ett hälsosamt sätt manuellt justera mitt vibrato. Sedan kan det tilläggas att jag för den dynamiska effektens skull just växlade mellan falsett och bröst. Dock är jag inte alls bra på att få ned någon huvudklang under 2:a passagion. Men låter mitt register "o-egaliserade" även när jag inte medvetet sjunger "lätt". Låter mina "fulla" låga toner påtagligt annorlunda än mina "fulla" höga toner? Vad innebär det här med intonationen du pratar om? Låter det som att jag sjunger falskt? Från vadå och tillvadå? Återigen, tack för att du tog dig tid att kommentera. Jag måste erkänna att det var riktigt inspirerande att läsa.
  11. Jag skulle vilja ha lite kritik på en produktion jag hållit på med en stund. Sången i fråga är den gamla Bellman-visan Glimmande Nymf (Fredmans Epistel 72 - "Lämnad vid Cajsa-Lisas säng, sent om en afton"). Instrumenten är är nästan uteslutande från EastWest Quantum Leap. Jag har lagt ned ganska mycket tid för att få instrumenten att låta så dynamiska som möjligt (vilket förhoppningsvis hörs). Flöjt- och celloarrangemanget är till stor del snodda från Fred Åkerströms version. För övrigt är det ganska simpelt. Pianot låter dock lite Lejonkungen ibland på gott och ont. Limiteringen och kompressionen är nästan obefintlig för att bibehålla dynamiken. Jag har dock funderat på att manuellt öka dynamiken i ljudvolymen genom att automatisera mastern, men det kanske vore overkill. http://www.box.net/shared/1mss4th30u EDIT; NY LÄNK; http://www.box.net/shared/sh9hms9iaq Tack på förhand.
  12. Genom att sänka ljudet radikalt har jag blivit av med det mesta av disten (jag har räknat ut att youtube distar vid typ -0,6db). Därimot har jag jätteproblem med bildkvalitén. Det hackar och hackar. Det gör ingen skillnad om man tittar i HD eller inte. Det känns lite som att jag bara borde acceptera att youtube inte gillar mig.. :/
  13. Som sagt, det låter 128 (vilket kan sägas vara okej) men fortfarande dist.. Jag håller just nu på att prova att sänka volymen något, men resultatet lär inte vara färdigt på sådär 4h eller nåt..
  14. Jo, men i min egen dator låter det ju givetvis redan bra. Det är ju just när det laddas upp och konverteras det blir knas.. EDIT; Men det är ju värt ett försök att försöka trollla ihop en egen i alla fall 160 eller nåtsom låter bra och ladda upp det. Det är ju i alla fall mindre a att konvertera för youtube än från 320.. EDIT2; Fast det är irriterande att det tar 4 timmar varenda gång man ska ladda upp nåt. :S
  15. Jag har laddat upp i 720 x 405 och det låter ändå skit. Vet du hur hårt eran låt var limiterad då? Jag får en känsla av att jag måste sänka mina ljudvolymer..
  16. Det är klart att jag vill det.. Fast hur gör man det då? 😛 EDIT; Bra låt för övrigt.. Jag vill också ha den ljudkvalitén på youtube..
  17. Du föreslår alltså att själv konvertera mer för att låta youtube konvertera mindre, om jag uppfattat dig rätt?
  18. Hur skall man egentligen göra för att optimera ljudkvalitén på uppladdade filer på youtube? Numera är ju youtube default stereo, men det är fortfarande mycket nanat knas. Även om det jag laddar upp är 320-mp3 så låter resultatet på youtube som kanske 64 + en massa digitalist. Jag har provat lite olika videoformat och upplösningar men får inte riktigt till det. Är det bättre att själv konvertera ljudet till typ 128 eller nåt innan man laddar upp det för att undvika att youtube skall behöva konvertera så mycket? Jag har som sagt redan provat med 320 och det lät 64, kanske rent av 32.. Är det någon som har kunskap om hur youtube-konverteringarna går till så att man kan räkna ut hur man skall göra för att optimera? Allt låter ju faktiskt inte såhär dåligt så något fel måste ju jag göra. Det kan även vara nämnvärt att jag egentligen skiter i bilden. Bilden var inte perfekt rån början men det känns grymt att höra mixar man jobbat med i hundratals timmar bli till stoft på youtube. Jag misstänker dessutom att det här är ett problem ganska många har. EDIT; Vet någon om youtube distar vid -0,2? Det är det jag brukar limitera till och det låter verkligen skamligt distigt på youtube... EDIT2; Har provat "high quality mode" vilket fick det att låta 128 i stället för 64, men det distar fortfarande gärnet.. Är -0,2 för högt eller vad kan felet vara?
  19. Tantalos

    Playback

    Playbacken tycks alltid gräla, och jag lyckas aldrig begripa hur jag ska få tillbaka det. Nu vill den börja därifrån det sitter en blå blixt. Jag vill ha det "som vanligt", det vill säga att den börjar därifrån jag med musen sätter markören. Hur gör jag? Det kan tilläggas att det är PT LE7.3.1 det rör sig om.
  20. Tantalos

    Sång effekt

    Jag spelar alltid in med kompressor på. Inte jättemycket men lite. Det är dumt att riskera att det klipper under en bra inspelning.
  21. Spontant tycker jag att du egentligen borde vara omöjligt att uppleva "surround" ur stereo. Borde inte det innebära att man kan använda en helt ny dimension när man mixar i stereo (fram och bak utöver vänster och höger)?
  22. I Cmaj7 / B har du ju fortfarande tonen C med. Ska man spela motsvarande som Em blir det ju typ Em+5/B eller nåt?
  23. Spelar man sådär blir det ju cirkus i bokstavlig bemärkelse. Som tidigare nämnt lär det med största sannolikhet inte handla om något B, utan ett Em/B. Jag misstänker även att A:et är ett Am. C Em/B Am G F
  24. Mina erfarenheter av windows och pc har varit att det är alltid är något som strular. Det går fint från början men sedan när något går sönder skyller alla på alla. Dessutom är det så jävla krångligt att hålla koll på kompabilitet på en PC, som består av så många komponenter. En mac är ju en mac, liksom. 🙂 Jag bytte till mac i somras. Inga problem alls. Enkelt, stabilt och bekvämt..
  25. XP i ett nötskal. Efter ett tag fungerar ingenting. Installerar man om XP så löser det sig (en stund) osv. Men - det är ju i alla fall fina färger i XP! 😛 (Tips till hela världen; Köp mac)
×
×
  • Skapa ny...