Jump to content
Annons

Shed

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Shed

  • Födelsedag 1988-04-11

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg/Växjö
  • Intressen
    Musik i dess flesta former, både utövande och lyssnande, samt självklart ett intresse av att fånga ljud och försöka få det att låta bra...<br />

Min musik online

Socialt

  • Skype
    especiallyinmichigan@hotmail.com
  1. Jag hittar inte var jag stänger av F1-F4 och F7-F12, annars är allt löst.. Någon som kan hjälpa mig med det? Galet jobbigt när man ska editera i Pro Tools när man inte kan switcha mellan grid och slip etc.
  2. Shed

    Kortkommandoproblem

    Hej! Jag har införskaffat mig en iMac med OS X Lion 10.7.1, men jag lyckas inte få en del kortkommandon att funka i Pro Tools 9. Det rör sig bl.a. om F4, F6. F8. De är kopplade till snabbkommandon i Finder. Jag har försökt att koppla bort dem via manual jag har, men jag lyckas inte få bort vissa.. Någon som kan hjälpa mig? Med Vänlig Hälsning Sebastian
  3. Jag tror att JJRockford syftar på att ljudet blir inte lika öppet om du kör med trådlöst, du förlorar frekvenser vilket gör att det låter mer instängt och burkigt. Har själv A/B testat en Peavey 6505 med ett av de billiga trådlösa systemen kontra med sladd. Och ljudskillnaden är märkbar. Så jag köpte inte det. Dock kan jag tillägga att jag genomförde mitt senaste gig med ett exakt likadant trådlöst system som jag provade, och känslan av kunna springa runt på scen utan en sladd väger nog nästan tyngre än förlusten av signal. När du spelar på klubbar med halvtaskigt ljud, så kommer förmodligen ändå ingen tänka på det, framförallt inte om publiken intar alkoholhaltiga drycker. Testa dig fram själv på en musikaffär, be att få testa med och utan trådlöst och bilda dig en uppfattning själv! Mvh Sebastian
  4. Jag provade en pedal för några månader sen, 99 % säker på att det var Morpheus Drop Tune. Provade inne i ett "provbås" i en musikaffär lite hastigt, men jag har för mig att den lät bra, lite svårt att avgöra nu såhär, men den var iallafall väldigt häftig. Kanske inte något man ska använda vid inspelningar, men live kan den nog fylla sitt syfte! Värt att svänga in på närmaste välsorterade butik och testa iallafall! Fast, man vill väl ha många gitarrer att skryta med på scen som gitarrist ;-)?
  5. Genelecs grejer är ju ganska standard, iallafall enligt den uppfattning jag har. Att bygga in i väggen är inget lätt arbete, men jag önskar att jag kunde ha ett rum över så jag kunde bygga in mina 12" i väggen. Mackie brukar hålla kvalitet har jag för mig, likaså JBL och DynAudio(stavning?). MVh Sebastian
  6. Ja, titeln beskrev väl ganska bra vad jag menar. Men som sagt, har hittat en låt där det låter som att sångaren står bakom lyssnaren och skriker.. Suttit och tänkt på det ett tag och diskuterat med kompisar om det, men har inte riktigt kommit på hur det har gjorts.. Någon som vet hur man gör? Låten heter förövrgt "Diamond's aren't forever" av Bring Me The Horizon.. Finns att lyssna på på deras myspace.. myspace.com/bmth
  7. Shed

    Studiobygge

    Grymt inspirerande tråd, ska inom någon vecka själv bygga ett skrivbord där jag ska ha min lilla hemmastudio, som jag kan ha i lägenheten, som samtidigt kan fungera som skrivbord och arbetsplats åt min sambo. Har själv tänkt att bygga ett liknande bord som ni har.. Väntar med spänning på att se hur det blir i slutändan hemma hos er!
  8. Hm. Svår fråga Mr. Bruce. Lucy in the sky with diamonds har ju relativt hög verkshöjd... Men du! Han den dära Kid Rock eller vem det är som gjorde Sweet Home Alabama tributenlåten? Som var en plåga för inte så länge sen? Det måste väl ändå falla lite under samma rubrik.. Hoppas det finns någon här som har mer att tillägga än mig, är lite för trött för att tänka nu.. Men väldans bra fråga! Ska bli intressant att se vad svaret blir!
  9. Hej! Tack för en väldigt intressant tråd! Skönt att se att du jobbar dig framåt på vägen mot en egen studio! Väntar med spänning att få se resultatet! editerad 090827: ingen quote med massa jobbiga bilder längre!
  10. Aha okej! Jo men det känns skönt att alla säger massa positivt måste jag säga! Tackar för alla svar!
  11. Okej! Jag har inte läst de sista 2 sidorna i disskussionen så jag vet inte om detta redan är sagt! Eftersom ni ramlade in på FRA och politik och redan disskuterar religion, så har jag en underbar konspirationsteoridokumentär här åt alla audiofiler här inne ;-) såg den själv igår, jävligt skoj om man har tid att se den 😱 den heter zeitgeist och är uppdelad i tre delar, först religion, sen world trade center och till sist ang. centralbankernas inflytande över krigspolitiken. (typ.) ENJOY! http://video.google.com/videosearch?q=zeit...mp;sitesearch=#
  12. Hej! Jag har själv en Cort, men kan inte påstå att jag tycker den är det roligaste jag har varit med om. Min brorsa har däremot köpt en Ibanez gitarr som inte bara är snygg utan också låter bra, OCH är lättspelad! Hittade fram en länk, kanske inte billigaste butiken men ändå! http://www.4sound.se/ProductDetails.aspx?m...rticleId=483874 Om du har möjlighet att lägga lite mer pengar skulle jag absolut rekommendera Furch, vilka enligt mig har gjort den bästa "billiga" gitarren någonsin, till ett pris på ca 5000 :- Låter helt underbart, dock är den väldigt enkel till utseendet men ljudet är jävligt bra!
  13. Jag kan inte påstå att jag har erfarenheter av "kommunala" grejer, jag har haft två privatlärare som jag med båda har kommit bra överens med... Tror det är det bästa, då man kan kommunicera och se till att ha skoj samtidigt som man lär sig! Kanske finns det några bra gitarrister i Stockholm? (HAHAHAH!) Menar som kan tänka sig att lektioner? Hör dej fram lite bland folk du vet som är duktiga och som du tror dej kan komma överens med!
  14. Jo det är det som de flesta har sagt, så jag kommer slå till! För resten av min lön för sommarjobbet kommer jag köpa mig en M-box 2 eller M-box 2 Pro med Factory paketet! Känns djävulskt gött måste jag säga, ny lägenhet, nya mickar, nytt ljudkort... Med en stor garderob som kommer funka som inspelningslokal!
  15. Den ultimata BPM:n är såklart 666 Beats per Minute! Nej men, själva frågan låter rätt flummig måste jag säga, själv så varierar mitt BPM mellan nästan varje låt! Men det finns som tidigare sagt uträkningar på det, förr i tiden var det väl standard med vissa BPM? Typ 116, 120, 124, 136 o så? Jag vet inte, ska hem o skriva en låt i 666 BPM och se hur bra det går! Metal!
×
×
  • Skapa ny...