Jump to content
Annons

Rockmackan

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Spelar mycket. Ska experimentera en del. Jag har två rum jag kan utnyttja till trumspelet. Annars fler. Det ena lite mindre på 16m^2 dämpat. Det andra är kanske 35m^2 exklusive öppna gångar till andra rum. Så där finns det möjligheter! Ja, jag ska spela in andra saker med, men det är trummorna som jag ser som problemet. Ska även spela in bas, sång och gitarr, både el och akustisk. Det fixar shure-mickarna 😉 Ska spela in ett spår åt gången förutom när det gäller trummorna kanske är bra att veta! (Ännu en anledning att prioritera få och bra mickar?) Har du några erfarenheter bankom min teori om att "det är bättre att prioritera mikrofonerna" eller att det bara är mer ovanligt och därför inte tror på det? (stämmer det? är det mer ovanligt?) Så som jag ser det får jag ändå en "grund" på detta viset då jag byter ljudkortet ist. för mickpacket. Sak samma? Alltså, anser du att det är bättre att strypa ljudkvalitén i mickarna än i kortet/preampsen?
  2. Hej! Jag har länge haft planer på att skaffa mickar och studioutrustning till främst mina kära trummor! Försöker hålla det så billigt som möjligt men att ändå få ut mycket av grejorna. Jag har kollat mig noga omkring och har tagit fram en lista på prylar jag funderar på att införskaffa! (bifogad) En fundering: Till kondensatormickarna tänkte jag använda mig av preampsen (art tube mp studio v3) för att de har phantom-matning och sedan använda de två inbyggda pre-ampsen till ljudkortet för sm57an och baskagge-micken för att kanske sedan köpa en ny preamp just till dem. Ingen aning karaktären i de inbyggda men tror mig läst att kvalitén skulle vara helt reko. Alltså. Två överhäng, mxl 990. Shure sm75 till virveln, riktad mot trummans sida någon dm ifrån för att få med sägaren. Och Shure Beta 57 till kaggen. Tror det blir en bra kombination! 🙂 Jag vet att mickarna är ganska bra mycket bättre än ljudkorten och preampsen men jag valde att ha det såhär för att 1) de är prisvärda och 2) att det egentligen är mickarna som är det viktigaste för ljudet. Jag hade uppskattat lite feedback på min inköpslista och mina argument till mina val! 🙂 Hoppas att jag inte är helt ute och cyklar. I och med att jag bara väljer att använda 4 mickar bör det tilläggas att trumsetet låter SKITBRA! 😄 Redan nu ligger detta lite över min budget så jag får spara vidare en stund på mina studentpengar! Om det är något jag missat, berätta gärna det! Det jag lärt mig har jag läst och lyssnat mig till på olika samples, så jag har alltså ingen egentlig erfarenhet inom studioteknik. Jag har dator och trummor redan och tanken är att med det jag köper nu ska räcka till att spela in. Tror det var allt.
  3. Tyvärr köpte jag gitarren i växjö för kanske fyra år sedan. Problemet har inte funnits där hela tiden utan lixom smugit sig på! Det är inget rassel, utan mer ett väldigt irriterande, ringande, ljud. Det har förresten aldigt varit något problem med intonerningen kanske bör läggas till? endast lös g-sträng. Tack tack! Beställer ny sadel i slutet av veckan ihop med lite andra saker! Cheers! 😛
  4. Detta kan vara problemet! Jag hoppas det löser sig nu! Jag har inte vågat tänka mig problemet så högt upp iom att det verkar vara oerhört jobbigt att själv fila där. 😮 Jag antar att lämna in den är något som rekomenderas? Tvivlar på att jag har tillräckligt fina verktyg för detta!
  5. Nej. Det skulle vara i affären i så fall. Men inte vad jag vet!
  6. Det är inte vid stallet (floyd rose) för att det låter bara illa när jag slår på strängen lös. (inte bara hängande i handen utan när jag inte håller in något band 😉 ) Har även svårt att tänka mig att det är stämskruvarna då det finns sådana lås innan strängen når dem. Jag skulle kunnat tänka mig att det var smuts eller någon spricka i strängen vid 1a bandet. Jag har kollat upp det så det är det nog ikke heller! :/
  7. Hej! Jag ska, enligt planerna, sätta upp någon typ av studio här i hemmet! När det kommer till trummorna så tror jag mig veta hur jag ska placera mickarna och dämpa ljudet i rummet. Mycket pill och mycket att testa det vet jag. Men problemet är som vanligt ekonmin och att erfarenheten inte räcker så långt. Vad tror ni om kombinationen mellan: http://www.thomann.de/se/tascam_us1641.htm och: http://www.thomann.de/se/the_tbone_drumset_1_set.htm ? Jag ska förstår köpa monitorlurar till men det kan vara så att jag missat någon viktig detalj! Kom gärna med kommentaret!
  8. Hej! Min Ibanez låter, enligt mig, väldigt bra bortsett från något missljud i g-strängen när den får ringa löst! Jag har testat att byta sträng men problemet kvarstår. Jag har absolut ingen aning om vad det kan vara och jag hoppas att någon av er kan veta vad det är och har en lösning!
×
×
  • Skapa ny...