Jump to content
Annons

Sven Bornemark

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om mig

  1. Simon, visst är det prisvärt. Men sen finns det en sanning som säger att "man får vad man betalar för". Den stämmer ibland... :-) Det jag sätter störst värde på är omdömen från musiker som har egen erfarenhet av hur grejerna låter. Visst kan man lyssna själv i musikaffär, men det är lite bökigt att rigga och så stör det väl dom andra kunderna en del...
  2. Hallå alla! Jag tänker skaffa ett PA för under 10.000 kr. Det ska vara kompakt så att det går in i min lilla bil och det ska låta BRA! Jag har skämt bort mej med en Bose L1 Compact som låter svinbra men som bara klarar att leverera ljud upp till en viss volym. Bose-riggen kan få agera medhörning i det större systemet. Jag vill gärna ha en rigg med separata aktiva toppar och en subbas att komplettera med vid större gig när man lägger ut trummor och bas. Kanske någonting i stil med Mackie SRM 350 eller JBL Eon 510. Tiotummare borde ju räcka till trubadur-gig, kan man tycka. Och så en subbas därtill, helst inte större än 15 tum med tanke på min trånga bil. Vad jag är intresserad av är främst hur BRA dom olika alternativen låter. En massa system har en sån där fånig puckel vid 500 Hz. Det går ju att EQa bort, men det coolaste är ju om riggen låter bra utan EQ. Tacksam för svar från användare med egen erfarenhet. :-)
  3. Tack kära vänner för igår! Det var oerhört trevligt! Bra bilder, Claes! ☺️
  4. Okej, Claes och jag är där 19.30 Ni ser på bilden hur jag ser ut. (Vilket är mer än jag kan säga om er, lymlar! 😕 )
  5. Jamen det är väl klart att jag kommer! Jag skrev in detta i almanackan samma dag jag anmälde mitt intresse. 😉 Är det kl 19 eller 20 som göller? Jag kommer gäörna kl 19.
  6. Jag kommer också gärna, om det går bra.
  7. Jag tycker att det rent generellt arbetas alldeles för mycket på egen hand ute i stugorna. När man är flera som jobbar tillsammans med musik, så triggar man varandra. I lyckliga stunder kan resultatet bli större än summan. Så mitt tips till alla som kör fast är att be kollegan/kompisen titta förbi. Hon har säkert ett par gyllene idéer som hjälper dej komma vidare. Det ska vara roligt att jobba. Och är man fler så ökar förutsättningarna för att det ska bli så. 😆
  8. Det är vanligt att låtar innehåller fler toner än vad som ingår i den rena skalan, speciellt när det gäller en moll-melodi. Åtminstone om vi talar om traditionell psalm-tonalitet. Så jag tycker nog att jakten på C# och D# är ganska fiffig ändå. Naturligtvis är inte detta en total sanning, men det var inte skribentens avsikt heller. I samtliga resonemang som framförs i denna tråd finns det EN MÄNGD undantag. Själv sitter jag och grunnar på vilken tonart Gershwins "The man I love" går i. Den börjar och slutar i Gdur. Men inte kan väl en Gdur-låt ha G7 som andra ackord och sedan gå till Dm??? Det är ju rätt knäppt. Men jodå, den går faktiskt i Gdur (och sticket i Emoll). Det är fantastiskt vacker melodi som tar sej friheter!
  9. Det enklaste sättet att avgöra detta är att se vilket slutackord låten har. Man brukar alltid landa på hemma-ackordet (tonikan). Majoriteten av alla Emoll-låtar slutar på ett Emoll och melodin på tonen E, t.ex. Men en låt kan också ha tonarten Emoll i verserna och Gdur i refrängerna. Egentligen räcker det inte alltid att bara titta på noterna eller läsa ackorden, för örat måste få avgöra hur det ligger till. Efter att man lärt sej spela och har bekantat sej med ett tjog populära låtar, så har man fått en känsla för sådana saker som tonart. Man lyssnar och känner efter. Ovan nämnda beskrivningar på vad som är moll och vad som är dur är ganska typiska. Det handlar om "tonalitet", alltså vilket "tonfall", "dialekt" eller "stämning" ett stycke har. Exempel 1: Vem kan segla förutan vind. Denna låt kan utan vidare spelas med Emoll som både första och sista ackord. Den kan harmoiniseras så att den är inne och spankulerar i Gdur en stund, men sen går den tillbaks till Emoll. Exempel 2: Du ska inte tro det blir sommar. Om du försöker spela den här låten med en massa Emoll överallt, så kommer det att låta... annorlunda. Melodin börjar och slutar i Gdur och låten går solklart i Gdur.
  10. Tack kära vänner! ☺️ Jo, jag brinner för allt som har med musikproduktion att göra och en del har man väl snappat upp genom att jobba med kunniga vänner.
  11. Har du kollat in Arturia CS80V? Det är en emulering av den gamla monstersynten Yamaha CS80. Med monster menar jag nu inte alla knappar och spakar, för dom är ganska självförklarande och inte sååå svåra att lära sej. Nej, jag tänker på det faktum att originalet vägde som en ko och var seriöst opålitlig beträffande stämning och sånt. Dom som turnerade med den här modellen hade gärna en special-råddare som bara tog hand om CS80n. Jag har själv ägt en CS60 (lillebror med halva antalet röster och presets), och själva ljudet är egentligen inte så värst fett, snarare låter den väldigt japanskt. Men det finns en massa trevliga inbyggda hyss som ringmodulator mm som gör att det är lätt att skapa utomjordiska ljud. En finfin performance-synt! 😆 Kan kanske vara värt att kolla.
  12. Hallå Alain! Så vi möts igen! Nice! "Slow train to nowhere" är en höjdare! Den har legat i min MP3-folder i åratal. Varför har du inte den på hemsidan?
  13. Tack alla goa vänner för alla vänliga tillmälen. För kalenderbitaren: Fruktsallad, Jorden runt och Trams är produktioner som min lillebror Dan skapat. Min mor heter Gullan Bornemark och har skrivit en massa låtar. På sextiotalet spelade morsan, min syster Eva och jag in skivor på etiketten Snurr/Metronome. Det är Gullan och Eva som sjunger Tvätta bilen, syrran har den ljusare stämman. Den dag någon slänger fram deg, ska jag med glädje tillverka en virtuell pedal steel guitar. Jag tycker det är ett av dom finaste instrument som finns. Jag har hela tänket klart och kan tillsammans med alla fina musiker jag känner skapa allt content och ett bra GUI. Jag skulle med stor glädje tillverka ett dylikt musikverktyg. Men utveckling är inte helt gratis...
  14. Jag kan tänka mej att alla dom ovanstående systemen funkar bra. Det viktiga är ju att du får pålitlig överföring (True Diversity är att föredra) och att mottagaren (som ska fästas på kameran) inte är för stor och tung. Om du kan tänka dej att gå upp ett snäpp i pris, så finns dessa alternativ ur vårt sortiment: Audio-Technica ATW-1814 är ett True Diversity-system som inkluderar sändare och mottagare. Riktpris SEK 8.995.-. http://www.mi7.com/products_item.asp?from=start&id=2902 Till det kan man koppla en mygga AT829cW, riktpris SEK 595,-. http://www.mi7.com/products_item.asp?from=start&id=1216 Vill du hellre ha ett headset så kan du välja PRO8HEcW, riktpris SEK 979,-. http://www.mi7.com/products_item.asp?from=start&id=1474 Fast det var kanske handhållen mick du ville ha? Onödigt vetande: Beträffande kvalitet och pålitlighet så påminner jag gärna om att Audio-Technica levererat stora delar av mikrofonerna till sommarens Olympic Games och det amerikanska presidentvalet.
×
×
  • Skapa ny...