Jump to content
Annons

gene

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för infon! Det jag tänke mig är mjukvaruinspelning. Har testat Camstasia och Adobe Captivate men är inte nöjd men kvaliten i det första fallet och fil storleken i det andra. Det måste ju finnas massor som har gjort detta tidigare som kanske kan tipsa om ett bra fungerande "screen recorder". Jag har bara kört det ett par gånger, men jag tycker aldrig det blir bra kvalitet utan kör istället med split från projektorn alt sätter en kamera som konstant kör projektorn Spelar du in med DV kamera? Blir det inte väldigt stora filstorlekar med en kamera på föreläsaren och en på duken? Har tänkt att spela in ca: 2 tim föreläsning åt gången. Det jag får med min DV kamera är 1 Gig för 5 min till datorn. Därefter komprimerat till flash video (.flv) blir det 30 MB. Antar att det blir 24 Gig (0,2 Gig/min x 120) för en föreläsning på 2 timmar. Blir inte det extremt svårt/lång tid att göra en flash video i Premiere Pro? Finns det något smartare/enklare sätt att skapa en webb video föreläsning med hyfsad kvalité. Det jag vill göra är som: Har frågat hur de gör men inte fått något svar. Hur kör man "split från projektorn"?
  2. Tack för infon! Det jag tänke mig är mjukvaruinspelning. Har testat Camstasia och Adobe Captivate men är inte nöjd men kvaliten i det första fallet och fil storleken i det andra. Det måste ju finnas massor som har gjort detta tidigare som kanske kan tipsa om ett bra fungerande "screen recorder".
  3. Tack för svaret. Priset är dock mer än vad som är budgeterat. En till fråga dock, blir ljudet (för användaren) verkligen bättre med ett 9 000 kr system då det ändå kommer att komprimeras till flash video?
  4. Ska köpa en trådlös mikrofon för inspelning av olika föreläsningar. Vad jag förstår finns det 3 olika system: 1. Sennheiser Trådlös mygga ME4 med kameramottagare EW122-P G2 6000 kr inkl. moms http://www.scandinavianphoto.se/product/it...spx?iID=3022333 2. Shure, Trådlös myggsystem PGWL PG14E/PG185-M10 2300 kr inkl. moms http://www.musikborsen.se/frameset.aspx?id...165047&fm=1 3. Samson AM1/AL1 3590 kr inkl. moms http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyber...article=AM1/AL1 Det jag har är en Panasonic DV kamera NV-GS280 med mikrofon ingång (3,5 mm) och en nyare bärbardator. Ska spela in video, ljud och skärminspelning (av powerpoint bilder). Därefter redigerar i Premiere Pro. Output filen är en flash video (.flv) som ska visas på webben. Med andra ord kommer allt att komprimeras ganska kraftigt. Frågor: A. Är det någon som har testat det 3 ovanstående systemen och kan ge en rekommendation? B. Är det bäst att spela in ljudet på DV kameran eller på datorn? C. Kanske fel forum men kan någon rekommendera en bra "Skärminspelare" för powerpoint som kan tas in i Premiere Pro?
×
×
  • Skapa ny...