Jump to content
Annons

Manipulation

Medlem
  • Antal inlägg

    50
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Välkommen till forumet 😆 Fan det dära med böcker måste jag börja med. Jobbar som Gradare/maskin operatör, blir jävligt trist i längden med radio.
  2. Mysteriet på Greveholm är väll det som ligger innom minna"tids" ramar, jävligt ballt. Sunes jul Såg jag aldrig på tv eftersom jag inte var född, men sett på vhs efter sjukt jälva roligt. Men röstade på Mysteriet på Greveholm.
  3. Varför knackar sångaren alltid på dörren? -Han vet aldrig när han ska komma in.
  4. Låter som om du borde skaffa en förstärkare med cd och någon ingång på framsidan så du kan koppla in en freestyle eller något liknande. För kasset är ju inte tyvär så populärt längre. Bara massa punkband som släpper på kasset och dansband.
  5. HÄR finns instruktioner om hur du kopplar. 😄 Ahh tack så mycke:) Ha det bra trevlighälj!
  6. Ahh okej, om det är före eller efter eq spelar ingen roll för mig då jag ska ha det som ett 8 kanaligt preamp till ljudkortet. Men då funkar alltså den modifikationen jag vill om jag hajjat allt rätt=]
  7. Det beror på vad jag får tag på men just nu lutar det åt en gammal Amtech. Men om jag löder på en tele hona på insert hanen blir det väll bara en kopia på singnalen som jag stoppar in? Vill att den går igenom strippens preamp för att förstärka singnalen 😎
  8. Tjabba, skulle man kunna modda ett mixerbord så att man kan använda kanalstripparna för sig? Min fråga är alltså om jag kan använda en kanalstrip som preamp och skicka ut till ljudkortet eller bandspelaren. Öm jag hoppas ni förstår annars är det bara fråga. Men det jag vill är att få så kallade direkt ut kanaler på ett mixerbord som inte har det från början någon ner mix funktion behövs inte. Eddit=Lödning har jag inga problem med.
  9. Det där är ju något du får lyssna dig fram till det skiljer alltid mellan olika inspelningar fins ingen stanard volym. Men vad är det för punk? När jag hobby mixar demos och sådant(oftast kängpunk eller crust) så lägger jag virveln rätt högt, OH lite lägre, baskaggen någonstans i mitten och pukorna i samma volym som OH. Hoppas det hjälpte lite, men prova dig fram och är det detta du menar?
  10. att använda "låtsasrum" i efterhand är ett gammalt knep.. redan hr. Joe Meek började experimentera med det.. Coolt! Vilkan jävla särskrivning jag fick till dära.. Spela in trummorn med en gitarr mick, någon som provat? Har bara hört när man linat live,låter rätt sjukt. Ska prova på "riktigt" någon gång. om man kan plocka upp akustiska ljud med en gitarrmikrofon är micken inte riktigt som den ska vara.. en gitarr mick ska bara plocka upp strängens störning av det magnetiska fältet som magnetspolen(micken) avger.. ngt som är enkelt att göra och skoj dessutom är att hitta resonansfrekvenser.. enklaste sättet man kan göra det på är o ta en gitarr och sjunga strägarnas toner..och på så sätt resonerar strängen och de olika övertonerna som stämmer in med tonen.. och man får en slags låtsasefterklang.. jo, din sär sk r i vni ng var ganska galen.. 🙂 Hmm då är nog min gitarr lite knasig för jag hör jävligt tydligt trummorna. kan ju lägga upp ett ljudklipp.
  11. att använda "låtsasrum" i efterhand är ett gammalt knep.. redan hr. Joe Meek började experimentera med det.. Coolt! Vilkan jävla särskrivning jag fick till dära.. Spela in trummorn med en gitarr mick, någon som provat? Har bara hört när man linat live,låter rätt sjukt. Ska prova på "riktigt" någon gång.
  12. Läste en gammal studio tidning i går nr 1 2005. där är det en kille som spelar in syntar med massa roliga effekter. trappupgång som reverb. Han körde oxå en gammal skol rullbandare och mikade upp inbyggda högtalaren å så..=] Eddit: särskrivning och stavningar...
  13. Höhö, det gjör jag redan ju. Fast inte med flit kanske, kör trummor genom den fast jag har en rätt cool porta värsting modelltyp... 🙂 Men det funkar ju hyffsat bra. Ibland brukar jag löda på tele sladdar på subbbasar och använda som baskagge mick gjärna med ett subbbasfilter fast lyckades inte så bra förra gången. Men värt ett försök. att använda en bashögtalare som mick framför bastrumma eller basförstärkare är ett gammalt knep inom dub och reggaemusik!! jag byggde om en diskant till mikrofon för ett tag sen, och den lät skitskumt.. kommer inte ihåg exakt, men det var skumt ljud som fan!! Åfan.. ja det är ju lite snabbare jag märkte att ljudet inte hinner med när man kör lite snabbt spelade in kängpunk.. Tror jag byggte om ett dome mellanregister för ett tagsedan, blev sjukt det oxå.
  14. Höhö, det gjör jag redan ju. Fast inte med flit kanske, kör trummor genom den fast jag har en rätt cool porta värsting modelltyp... 😉 Men det funkar ju hyffsat bra. Ibland brukar jag löda på tele sladdar på subbbasar och använda som baskagge mick gjärna med ett subbbasfilter fast lyckades inte så bra förra gången. Men värt ett försök.
  15. Men du kan ju tippsa bandet som ska ha grejorna pressade. Inte så kul å få tillbaka en testpress som inte alls stämmer med omslaget i låt årdningen..=)
×
×
  • Skapa ny...