Jump to content
Annons

Morganfield

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Morganfield

  • Födelsedag 1968-03-04

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Bollnäs
  • Intressen
    Bygger rör-gitarrförstärkare, rörmickar, kompressorer och andra rörrelaterade studioprylar. Gitarrist.
  1. Skulle tro att du måste justera mickens höjd till strängarna. Sänk den berörda micken och lyssna om det blir bättre. Har du mickar med hög output så kan det lätt bli så.
  2. Supertack för tips o engagemang! Ack om man va' gjord av pengar... Jag har ju visserligen som sagt en Alesis Dat-bandare som jag använder som "länk" från ett annat mixerbord som är tänkt som trummixer. Adat in i ljudkortet. Kanske skulle hitta en till? Smidigt med lyssning från ljudkortet, monitor och hörlurslyssning, men tänkte att det skulle finnas enklare alternativ. Borde dessutom vara billigare utan preamps. Alternativen ovan tåls att kolla upp. Tack o bock!
  3. Tackar för input! ;-) Apollo har jag ju läst om. Det verkar som om det skulle vara något. Men den kostar lite väl mycket. AI3 kanske skulle kunna duga. Prismässigt helt ok! Kollar upp! Jag bygger egna rörbaserade mickar, preamps och kompressorer, Pultec och Teletronix tex (Redd47 på G) så kvalite'n är det inget problem med :-) Det känns som om det är lättare att ratta bort sig med ljudkortspreamps efter alla fina grejer. Svårt att veta nivåerna och lätt att det klipper innan eller efter dem. Har man bara mick-pre-komp på inspelningen så vet man precis hur det ska låta utan en ev. extra preamp.
  4. Jag har ett gäng fina preamps i repan/studion och sitter idag med ett Alesis IO26. Tycker att det är en aning besvärande att den har preamps på sina kanaler. Den har visserligen adat ingångar men då måste jag köra dem genom en gammal a-d omvandlare, en Alesis det med - Dat bandare. Men det borde väl finnas ljudkort utan preamps som "bara" är a-d omvandlare där man kan sköta volymen endast från de egna preampsen? Borde dessutom vara billigare. Eller?
  5. Precis! Jag har en liten hobbystudio/replokal där jag, pga uselt datakunnande, byggt nästan allt själv (skryt...) och kör helt analogt. Rörmickar (Gyraf G7:or), Preamps (Pultec MB1:or och Gyraf G9), kompressorer (LA2:a och en 1176) Mixerbordet är ett gammalt hemmabygge med 8 st Quad preamps, rör raktigenom, förutom i 1176:an då. Visserligen in i datorn men det är bara för att det är så lämpligt. MEN... Det som gör det så trevligt är att alla säger att det låter så bra direkt :-) Duktiga musiker och bra ljud gör susen för kreativiteten, och inspelningstekniker arbetslösa... ;-) By the way: Härlig arbetsplats ni har!
  6. Ah! Tack. Huserar inte här så ofta så jag är inte riktigt hemma på detta... Bättring utlovas ;-)
  7. Någon som provat cubase ic pro? Jag har suttit ett par dagar och försökt att få det att fungera... Har datorn i studion och har där inte någon internetanslutning. Därför har jag, för att få Cubase ic att fungera, varit tvungen att köpa 2 saker. Först en "Wireless USB adapter" och sedan en router. Skaffade sedan IC pro och inget fungerade längre... Installerade Win 7 (hade tidigare XP) inget hände. Av en slump hade jag stängt av min router (för att koppla upp min telefon direkt till datorn via adaptern) Fungerar numer perfekt :-) Jag har kollat på alla forum som finns tror jag, och gjort allt som beskrivits, men inte hittat denna lösning. "Cubase IC" - MED router och "IC Pro" utan. Hoppas det hjälper någon.
  8. Det skiljer från verkstad till verkstad, det finns ganska varierande prisbilder beroende på kostnadsnivå mm. Och sen beror det ju på vad/hur mycket som är trasigt i nuvarande skick, felsökninsgtid, materialåtgång mm. Så att ge dig en summa bara så där går inte. Speciellt inte eftersom det är svårt att avgöra vad som eventuellt gått snett när du grejat med mikrofonen själv. Att den är helt död med alla tre rören, som du säger, tyder ju på att något mera inträffat. Du kan ju alltid lämna in och begära ett kostnadsförslag, det brukar inte kosta så många hundralappar oavsett var du lämnar den. Jag har byggt en rörmick och bygger nu ett par mickförstärkare till denna. Naturligtvis rör det med 🙂 Jag kan ta en titt på din mick om du vill. Jag kostar gratis. Du betalar för frakt och ev komponenter. Jag hade en sådan mick innan jag byggde min och kan verkligen säga att TSM:en inte låter särskilt trevligt. Jag vet inte om det är kapseln eller kretsen men kan skryta med att min har fått bra respons från de som provat den. Nåja, det är ingen reklam för mina byggen. Jag bygger inte för att sälja. Ny kapsel kostar 175$ från Peluso. Billigt, och skitbra kapslar! OM det skulle vara den som pajjat så vet du ungefärlig kostnad. Min mick: Och innuti: Hasse.
  9. Med risk för att fullkomligt idiotförklara mej själv så undrar jag helt enkelt hur jag använder samplingarna på skivan. 😛 Hilfe!
×
×
  • Skapa ny...