Jump to content

Bejan

Medlem
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bejan last won the day on September 28 2016

Bejan had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutralt

1 Follower

About Bejan

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 11/26/1989

About me

 • Kön
  Man

My music online

 1. Jag brukar använda denna teknik på leadsång som jag vill göra fylligare men då använder jag ett stereodelay med två olika tider (fortfarande inom Haas-området) som jag justerar tills det låter bra. Tar bort en del diskant och sedan höjer upp godtyckligt. Då tycker jag att sången låter större...
 2. Tack för feedbacken! Jag skulle kanske kunna ge gitarrerna lite mindre top, möjligtvis syntharna med. Jag har inte mixat till någon specifik referenslåt. Smålyssnade lite på soptify emellanåt när jag mixade för att "nollställa" öronen. Jag uppleve då att jag hade gjort en dov mix innan jag skulle bounca och brightade till den lite snabbt här och där men då kanske jag lät det gå lite till överdrift eller var "osmart" i den processen. Ska mixa lite och känna efter!
 3. 17 downloads

  Hej! Har färdigställt en hemmainspelning av en låt jag knopat ihop. Gjorde hela låten på accgura och spelade in den med acken och sång. Efter det programmerade jag trummor, lade bas, gtr, synth etc. Tog bort ackeguran och la om sången. Har aldrig arrat en låt på detta sättet förut men funkade riktigt bra tycker jag. Vad tycker ni? Skål!

  Free

 4. Titel: In A Corner Of A Dream Av: Bejan Uppladdad: 12 sep 2016 Kategori: Rock/Metal Hej! Har färdigställt en hemmainspelning av en låt jag knopat ihop. Gjorde hela låten på accgura och spelade in den med acken och sång. Efter det programmerade jag trummor, lade bas, gtr, synth etc. Tog bort ackeguran och la om sången. Har aldrig arrat en låt på detta sättet förut men funkade riktigt bra tycker jag. Vad tycker ni? Skål! Klicka här för att ladda ner filen
 5. http://www.cambridge-mt.com/ms-mtk.htm Där har du alla möjliga genres
 6. Basljudet funkar ju uppenbarligen inte som det är nu, så förstår inte varför det skulle vara en dålig idé att hitta ett referensspår och testa gå efter det. Det värsta som kan hända är ju att det inte funkar. Och det varken funkar eller är bra som det är nu så varför inte prova?
 7. Ja verkligen. Lätt hänt att man snöar in sig på fel spår om man inte får lite utomstående input. Tack så mycket:)
 8. Tack du:) Nu när jag låtit låten "vila" några dagar sedan lyssnat på den igen så känner jag också att basen är för hög. känns som att den tar över och gör ljudbilden lite otydlig. Tack för feedbacken!
 9. Jag kan hålla med i det du säger, hade svårt att hitta rätt volym på pianot. Då det ligger ganska högt i frekvensregistret, spec gentemot akustiska gitarren på andra sidan, så då vågade jag inte riktigt peta på mer volym då jag var rädd att det skulle ta över. ang sången så brukar jag tendera till att lägga den för långt bak i mixen (för låg alt för mkt reverb), Försökte spräcka den bubblan nu men kanske tog i lite för mycket. Tack för feedbacken. Ska lyssna sen när jag kommer hem och se om jag blivit klokare!
 10. Hej! Har lyckats skrapa ihop en liten låt. Ni får gärna komma med kommentarer på arr och mix. https://soundcloud.com/henrikholstad/the-pineapple-outlaws-cool-down
 11. ja jo absolut, men det var inte riktigt det jag tänkte på. Genelec (har jag för mig att det är) har en app till iphone som man mäter ut vinkeln man ska ha på monitorerna för att enkelt och smidigt att hitta sweetspot. Det har alltså inget med någon ljudupptagning eller mätning att göra. Bara hur man skall vinkla monitorerna mot den utmätta punkten (där man planerar att ha sitt huvud största delen av tiden)
 12. Hej! Jag är ute efter en app till Adroid som liknar Genelecs app för att mäta ut sweet spoten till monitorerna. Finna det några tips? MVH
 13. 10 downloads

  Lekte runt lite i studion mitt i natten. Blev en rätt avslappnad med en aning mystik över sig. dela gärna med er om vad ni tycker:)

  Free

 14. Ja det va nära nog. Hade funkat. Jag brukar sätta mitt högsta pris 1000-2000 kr under vad jag egentligen har råd med bara för att jag vet att jag oftast stretchar budgeten när det väl gäller^^ Haha, sry, var bara tvungen att dubbelkolla;) Jag köpte förövrigt en Lenovo, det var den billigaste jag kunde hitta. Skulle gentligen ligga på 9500:- men var nedsatt till 7800:- har ingen aning om Lenovo är ett bra märke så jag chansade. Nu får det bära eller brista^^ Den hade iaf alla specifikationer jag ville ha. https://www.dustinhome.se/product/5010853821/z50-70#specifications
 15. ssl disk? menar du ssd eller vet du nåt som jag inte vet? Jag tycker det är skumt att en mac kan vara så pass mycket dyrare än en pc. Den billigaste pc jag hittar med i7 pricessor, 16gb ram och en 256gb ssd disk ligger på ca 7 800:- När jag, inne på apples hemsida, kollar efter en dator med samma komponenter kostar den nästan 19 000:- Kan en mac med samma komponenter verkligen vara värd så mycket mer?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.