Jump to content
Annons

nattvaktaren

Medlem
  • Antal inlägg

    1 831
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    17

Inlägg av nattvaktaren

  1. Intressant att se lite konkreta siffror. Ersättningen från Spotify var förvånansvärt hög. Lyssnar någon på en skiva ca 35 gånger så blir det 1 euro i ersättning för den skivan, vilket såvitt jag vet är en ganska vanlig ersättning per såld skiva.

    Hos Deezer (som jag aldrig använt) räcker det med knappt 20 gånger för samma ersättning.

    With Spotify, we’ll get 0.003 EUR/play.

    Så vi ska jämföra demoband som får hela eller nästan hela ersättningen från Spotify, med skivförsäljning av akter som ligger på majorbolag och får tio procent?

    För mina masterdealar får jag 50% royalty, inkomst minus kostnader, av skivbolagen. Det handlar om tusenlappar för några hundra sålda tolvor. Inte direkt jämförbart med tre kronor från Spotify.

  2. Jaha den där jävla norrlänningen 😄 han minns jag. men ändå vad är din poäng? allt är möjligt, och vill du bli töjd så får det stå för dig. olsberg, dom har redan sveriges största musiktidning typ, och intäkterna för reklamen i tidningen borde då räcka, han kommer komma snart och säga att dom behöver betala bandbredd och datorkraft, eftersom dom "tillhandahåller" sveriges bästa och största musikforum, där användare "fritt" kan få ladda upp sina verk, vilket kostar dom pengar, som dom inte har, som vi måste ge dom, genom att bli töjda. så det är inte så himla kul ändå i slutändan.... jag tycker det är fegt gjort, att reklamisera upp saker och ting speciellt i smyg, man kan väl förfan hålla en debatt med sina läsare, vi är väl förfan inte några jävla inavlade skogsdjur som sitter och pillar in treklanger i en midi-seq från 83'? vi är väl kännande varelser, som blir påverkade av färger och reklam, och att hålla saker och ting cleant, tror jag också olsberg gör, jag tror inte olsberg uppskattar olika tapeter i varje rum i hans lya, och olika stämda gitarrer varje gång han ska spela, det gör att man sjunger falskt, coh då blir slutresultatet skitdåligt, och det kommer sprida sig, så alla andra också får samma skit, och så blir det slagsmål, elände och falskhet o.s.v, nä bättre är då att hålla saker och ting stilrent och vettigt, och det tycker jag inte den här nya jävla stockholmsskiten är på något sätt, utan jag tycker det ska bytas tillbaka, och gör det inte det, så får väl jag installera nån jävla ad-block skit, och då är ju hela syftet ett "misslyckande" i alla fall eftersom ingen reklam visas alls, och då är den lilal chansen till att ge oss "BRA" reklam borta, dom får väl nischa sig lite och visa att dom kan, i stället för att sälja ut sig till en jävla aftonbladare och förvirra allt och skapa JÄVLA SKIT MUSIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Är du en av dom där som snart kommer att skriva "Ja alltså jag har ju asperger"?

    Orka hålla på och gapa om konst och känsla, det här är ett forum på internet, inget annat. Om din musik står och faller med designen på en hemsida är det kanske dags att lägga ner, alternativt lägga in dig.

    • Gilla 3
  3. Tramsfaktor ett hundra.

    Vilken tur för dig Valle, att datorn inte var uppfunnen då det var du som var okunnig och plågsamt oinsatt i allt det här. Dina pinsamma nybörjarfrågor finns inte på nätet, du slapp hånas av tusentals dryga farbröder med för mycket fritid.

    • Gilla 1
  4. Tänk va´svårt det är ....ES erbjuder någonting som kanske passar en del....en del inte. Gillar ni det inte?? Skippa ES.

    Tycker det är ett jäkla hackande på ES...

    Forumets största kärring strikes again. Man FÅR uttrycka åsikter på internet. Fattar du?

    För övrigt är detta en mycket större fråga än "Vad smakar bäst, Zoegas eller Gevalia?"

    ES affärsidé bygger på att upphovsmännens ställning försvagas. I förlängningen, om det sättet att göra business sprider sig, påverkas vi alla.

    Vi måste våga ifrågasätta och inte hela tiden stå med mössan i hand och vara tacksamma för de smulor som erbjuds.

    • Gilla 3
  5. Jag gillar Benny-citatet!

    Klart man ska behandla rum som låter skit, men hur ofta är det egentligen så?

    Jag tror dåliga inspelningar i större utsträckning handlar om dom som lirar och dom som placerar mickarna.

    Akustiktramset och alla anala tekniker som tourettesbabblar om mätvärden och stående vågor börjar fan gå mig på nerverna.

  6. https://www.studio.se/index.php/topic/85518-svenskt-musikliv-naer-svenskar-aer-en-minoritet-i-landet/

    Så jag är borta ett par veckor, och ni alla blir upplurade på läktaren av ett nazitroll?

    När folk börjar posta sån där skit ska moderator direkt 1. låsa tråden 2. banna fanskapet. Det är ju alldeles tydligt att det inte handlade om musik, utan en helt vanlig skitkampanj av nån halvtokig muslimhatare.

    Nu får ni fan i mig vara lite vakna, släpp inte in sådana där.

  7. Men om man försöker tänka lite längre så är det väl inte så svårt att se att nedladdningar definitivt kan leda till mer pengar för artisten. Fler konsertbesökare, mer trafik till hemsidan (positivt speciellt om man säljer annonser där), mer hjälp att sprida budskapet om hur bra artisten är o s v.

    Det där är bara din och alla andra piratfjantars runkfantasier. Fakta däremot är att de artister som fildelas mest är samma artister som säljer mest. Det enda man gör när man kopierar är att ta bort en del av inkomsten, man tillför inte ett skit rent ekonomiskt och den som påstår något annat blir tvungen att övertyga med hårda fakta.

    Bättre vara ärlig: Jag kopierar musik och film för att slippa betala. Jag lägger inte motsvarande pengar på konsertbiljetter eller merch, och detsamma gäller de allra flesta. Fråga artisterna och resten av branschen.

  8. Inlägg från "de visa" väger tyngre av en anledning. Om jag vill lära mig hur en kompressor fungerar, ska jag då lyssna på dig som skriver att ration bestämmer hur snabbt kompressorn jobbar eller en av veteranerna som säger att ration bestämmer förhållandet mellan nivån på insignalen och utsignalen (dvs hur mycket den ska komprimera när man passerat tresholdnivån)?

    Bästa inlägget i år. 😆

  9. massproducerad slit-och-släng-musik som är utpumpad av radiostationer som ägs av skivbolagen, som trycker musik

    på ett format som köps upp av dom själva och som sen säljs ut i diverse reabackar i desperata försök att få in ett

    par spänn till innan skiten körs iväg till tippen, har ju ingen större plats i världen egentligen. När dom är

    klara med att äta upp sitt eget huvud korkar jag upp en skumpa och bjuder laget runt.

    Du borde väl fått med ett "feta skivbolagsdirektörer" i högen av bajs här ovan?

  10. Hej. Du har betydligt mer info från analog vinhyl än vad du kan få ut med den gamla CDskivan mwen nu kan man få tag i sk högupplöta cdskivor med måga gånger högre info och då låter det RIKTIGT BRA.

    Tjörnis.

    😆

×
×
  • Skapa ny...