Jump to content
Annons

mjullander

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mjullander

  • Födelsedag 1992-01-02

Om mig

  • Stad/plats
    Göteborg
  • Intressen
    Musik, sport

Socialt

  • Skype
    markus_jullander@hotmail.com
  1. Detta låter spännande. Jag tar gärna emot en invite. m.jullander@telia.com
  2. Tog mig an bidragen lite halvsegt på fredagkvällen. Här är vad jag har kommit fram till: 6 poäng – My Electric Heart Riktigt snygg musik, även för mig som är väldigt långt bort från den genren. Snygg ljudbild, trots de knappa instrumentala resurserna, och utan att göra reglerna till ett handikapp. Detta var riktigt imponerande. 4 poäng – And Then I Become A Golden Monk Mycket sväng och snyggt arr. Tonerna är rena, med tanke på hur svårt det är att enbart förlita sig på rösten. Glad, trevlig och härlig låt. 2 poäng – Human Girl Bloodhound Enkel, men med en illusion som får den att låta instrumenterad. Refrängen påminde mig om någonting jag har hört på radio när jag var yngre, eller någon låt från Kents 'Tillbaka till samtiden'. 1 poäng – A Capella Cool rap med genomtänkt text och felfri produktion. Det håller bra för en poäng. Och lite specialpriser: Festivalens… …självdistans – Min Vocoder "Jag kan inte sjunga så jag kommer att använda vocoder." …hårdaste – Gun Barrell Helt utan konkurrens. …mest lekfulla – Inte The Dark Om man ska vara lite elak så påminner den refrängen mig om Björnen sover eller något annat man lekte när man var liten. …mest mystiska – Ät inte gul snö Hypnosartad. Rösterna på Space-låten är inte långt efter.
  3. Jag har fram till nu kört med Apotekets för 20 :-. De har funkat bra till övning hemma (jag spelar trummor), men på konserter är de i princip värdelösa. Dessutom är det ingen rak dämpning. Bestämde mig för att investera i Bellman & Symfons gjutna, men de tyckte jag skulle vänta eftersom mina öron vid 16 års ålder fortfarande växer. Så jag gav mig på samma företags granar ER-20, som fått mycket bra kritik här på forumet. Problemet är att jag inte alls får de att dämpa mycket. Jag får helt enkelt inte in de i öronen. De skaver och släpper igenom mer ljud än de dämpar. Så vad ska jag göra för att skydda mina öron någorlunda seriöst tills de växt färdigt?
  4. Varmt välkommen! Diggar er musik och jag hoppas att du ska trivas på forumet!
  5. Det är inte det jag hävdar heller. Jag säger att många kommer till tro genom vetenskapen, andra gör det inte. Personligen vet jag inte vad som är rätt eller fel med vad många säger, men jag tror, och jag är inte ensam, att det som kommer ut till allmänheten om till exempel evangeliernas trovärdighet inte alltid är det enda rätta. För medierna är det också mycket bekvämare att publicera saker som motsäger religion än bekräftar, och samtidigt är det ofta det mest radikala som får plats. Många av de händelser som vi idag kallar historia är bara bekräftade av en enda källa. Att Jesus har gått omkring på jorden bekräftas av flera källor, även icke-kristna. Men, som sagt, min tro grundar sig inte på vetenskapliga bevis, utan min personliga erfarenhet.
  6. Jag är kristen. Det vill säga att jag tror att Jesus kom som Guds son för attt rädda alla som vill tro på honom. Har inte läst igenom ens en femtedel av tråden, men vill ändå svara på några vanliga påståenden. "Kristendomen är sedan länge överbevisad." Svar: nej. Väldigt många vetenskapsmän har, istället för att stirra sig blinda på gamla testamentets texter ord för ord, blivit kristna på grund av insikten om att något måste ligga bakom naturens skönhet, vårat sätt att tänka etc. Det finns tre typer av kristna: Kreationister, intelligent design och teistiska evolutionister. De som hör till teistisk evolutionism anser att första delen av första mosebok inte ordagrannt visar vad som hände, utan har en symbolisk betydelse. "Värderingarna som kristna står för är helt absurda." Jag kan ibland hålla med där. Andra delen av andra mosebok och tredje mosebok, som är lagböcker, kan verka väldigt konstiga. Men när Jesus kom till jorden och undervisade blev det plötsligt lite mindre viktigt att följa lagarna til punkt och pricka. Till exempel är det många kristna som inte omskär sig idag, då Paulus säger i ett av breven att man inte blir hindrad fräsning för att man inte är omskuren. Tyvärr är jag för dåligt påläst om kristendomens syn på homosexualitet för att kunna ge ett svar där, men min uppfattning är att Jesus älskar alla, oavsett sexuell läggning. "Kristna har i århundraden krigat i Guds namn och dödat människor." Jag, som kristen, kan inte försvara korstågen, krigen, förtryckningarna. Jag tror inte att man kan tvinga folk till tro och hota med tortyr och tyvärr är det många som säger sig göra vad Gud vill, men har helt fel. Till sist vill jag bara säga att religionskunskapen i skolan är alldeles för dålig. Jag kan känna att jag vet alldeles för lite om andra religioner, och att många lärare säger helt felaktiga saker om olika religioner. Jag tycker man ska ifrågasätta saker och jag gillar när man ställer konstruktiva frågor, så gör gärna det i den här tråden. Kommentarer som "lol tror du att jesus botade sjuka? tönt!" kan jag inte ta på allvar som ni förstår. Allra sist: Ett boktips är "Fallet Jesus", skriven av en före detta ateistisk journalist vid namn Lee Strobel som ställer historiker och arkeologer mot väggen för att motbevisa den kristna tron. Dock, min övertygelse grundar sig inte på bevis utan på personliga erfarenheter. Ställ frågor!
  7. Det är en del. På metalfronten blir det mest Dream Theater, men också Linkin Park och Evanescence. Ett band som jag nyss upptäckt och blivit förtjust i är Porcupine Tree. Jag är lite ny i genren jazz, men det finns en del favoriter där också. Framförallt Brian Blade Fellowship, Klabbes Bank och Joshua Redman. Måste också nämna Coldplay som en favorit trots att det inte passar in bland det övre.
  8. Har svängt om lite nu, då det kanske finns en möjlighet att använda en bärbar mac i huset (som tyvärr flyger och far lite ibland 😲 ) som musikdator. Grejen med det är att ett ljudkort kostar lika mycket som en porta, men att man får ut mer av musiken i datorn, eller har jag fel? Funderade också på ett tag på att använda Logic Express som program, men kom på att GarageBand 3 är ett billigare alternativ som är lättare att börja med. Eftersom jag är bekant med GarageBand sedan innan känns det som det bästa i nuläget, för att senare kanske skaffa Logic eller något annat mer avancerat. Tack för alla svar, förresten!
  9. Inser nu att jag avslöjer min extrema okunnighet inom det här området, men: vad är en preamp? Räcker det inte att ansluta micken direkt till ett externt ljudkort och lägga på effekter i datorn?
  10. Nej, noter är tråkigt, men kan vara användbart beroende på vilka mål man har. Jag kan läsa noter, men knappast spela flytande till dem. Men har du ställt in dig på att lära dig noter, bered dig på att det kan ta lite tid, men lycka till!
  11. När man tänker efter låter inte det så mycket, nej. Problemet med dator är att vi har två datorer i familjen, båda macar. Den stationära står vid skrivbordet på övervåningen och blir troligen svår att ta ner ofta. Den bärbara är hemma var tredje vecka, eftersom pappa har den till jobbet, och det kan bli lite svårt att ha den som musikdator. Alternativet är att köpa en helt ny dator, men då får man betala lite mer. Jag har två mycket simpla musikprogram i den stationära, Audacity och GarageBand. Min idé är att spela in trummor och mixa ihop enbart dem och föra över till datorn, sedan göra likadant med de övriga instrumenten, och sedan göra slutmixningen i något av de två programmen ovan. Lite småkrångligt, möjligtvis. Kanske bättre att göra som Gizmozis sa, eller skaffa en bättre porta. Eller, att vänta några år och sedan skaffa en musikdator, men det har jag alldeles för dåligt tålamod för…
  12. ja ber förstås om ursäkt ja ska ite skrive så igen lol 🙂 Nejmen jag är faktiskt 15, tro det eller ej. Jag har visserligen en annan dröm också, jag vill bli tidningsjournalist och ska man skriva, även om det är nätforum, är det väl lika bra att formulera sig som vilken vettig person som helst? Vill du ha bevis så PM:a isåfall. 😮 Tack för välkomnandet!
×
×
  • Skapa ny...