Jump to content
Annons

djRon2D2

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Kungsör
  1. tackar för tippset....letade men missade den tråden... Well....efter lite trixande så löste det sig: devise setup - midi - markera usb input istället för all midi input och saken var fixad 😉
  2. Har dykt upp ett underligt fel när jag spelar in midi i cubase. Om man trycker rec och spelar in så blir det spelade förskutet ett antal takter (lite olika) till höger. Det inspelade kommer alltså lång fram i parten som man ens inte kommit till. det handlar altså inte om den "vanliga" latency problemet där tangenten inte reagerar på direkten. det funkar fint bara att det blir förskutet långt åt höger i "korven" som man spelar in i. Drar man i den så dycker det upp 8-10 takter senare. Någon som känner till problemet och har en lösning?
  3. Kom på mig själv att jag inte gjort några backupper på den musik jag vart inblandad i de senaste åren. Blev faktist lite rädd på vad som skulle kunna hända så jag tänkte det är dags att att sätta igång det projektet. Tänkte mappar så här: 1. Rena audiospår 2. mixade audiospår 3. Presets för synthljud 4. kanalinstälningar + backtrack & mastermix och en Cubase fil på hela projektet. Varkar detta vettigt eller har jag glömt något? Hur brukar ni göra era?
  4. wow ...snygg men aningens dyr 🙂
  5. Tjenna! Undersöker lite alternativa cdfodral för en limited ed. Vad jag söker är typen en cdbox, metalbox eller liknade. Har gjort en googelsökning utan större framgång. Iden är att hitta någon typ av standardbox för en billig slant och sätta på nogt klistermärke eller liknade så att den matchar innehållet. Är tänkt att innehålle en vanlig cd samt några tillbehör typ, knapp, klistermärke eller liknade. Inte riktigt bestämt då allt fortfarande är på idestadiet. Någon som gjort något liknande eller vet någon bra hemsida?
  6. djRon2D2

    Uno 60

    ooo tack för tipset.....gratis är alltid godast 😱
  7. tittar i brevlådan var dag...men inget specialnummer där inte 🙂 När kommer den?
  8. har själv funderat i samma banor en del. Sysslar med någon slags synthmusik men är kanske mest inpirerad av punk. En ide är att låta bli att kvantisera vst instrument utan behålla de manuellt inpelade spåren. En annan som jag bara provat lite är att lina ut och micka upp tex synthar i en förstärkare. har själv bara provat en gång och spontant känndes det som en kul grej...gjorde det med en synth* 2 och pannorerade ut det och fick ett ganska jyst och fett ljud tillsammans med vst-synthen. blev en del annan karaktär tycker jag.
  9. [ska kolla in den artikeln ...tack
  10. kannon...har väntat på denna som kompletering till special numret om inspelning 🙂
  11. Sitter och försöker förstå mig på alla dessa rattar på Vst-syntharna. Offtast är det samma termer och rattar som dyker upp. Fattar ju dock inte vad de flesta är till för....sitter mest och rattar i blindo och får ibland till ett ljud som man tycker om. Det hela skulle antagligen vara mycket lättare om man hadde lite synthljudteori med sig när man bläddrar runt bland presetsen. Så till frågan....någon som vet någon bra sida med pedagogiskt upplägg gärna på svensk då fikonspråket är krångligt nog?
  12. kolla in: http://www.swedishmerch.com/ Har bra erfarenheter av dom och bra priser, i alla fall senast jag kollade runt.
×
×
  • Skapa ny...