Jump to content
Annons

Frexwix

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja, att det finns olika tekniker ska gudarna veta. Du gör det i alla fall mycket lättare för dig om du tränar på att få bra ton utan att anstränga dig så. Spelar du gitarr på basen kan det ha något med rasslet att göra också.
  2. Mig kan du höra spela på diverse inspelningar jag gjort under de femton år jag spelat 😄
  3. Finns det inga markeringar över huvud taget så kan du ju prova att stoppa den där det ser bäst ut... 😲 Skillnaden skulle väl kunna vara att den ena ingången har ett lågpassfilter för att fungera som botten till en stack med ytterligare en låda som innehåller en tweeter.
  4. Jag tror att jag lämnar den här tråden nu 😕
  5. Icke! Anledningen till att man trycker ner till halsen på en gitarr är att det är möjligt tack vare tunnare strängar och mindre spända strängar tack vare kortare mensur. Olika toner får man ju för att man förkortar strängen genom att trycka den mot bandstavarna - med tillräckligt tryck ska jag givetvis tillägga. Prova själv när du spelar både bas och gitarr att trycka ner strängen närmre bandstaven. Lättare att få ton, och mindre risk för sura toner på grund av oavsiktliga bändningar. Greppbrädan sitter ju där för att hålla bandstavarna, punkt 😄 Angående rasslet verkar det konstigt att en bas inte justerats från fabrik. Det man KAN göra är ju att köpa en annan stallsadel att montera, som får upp strängen ytterligare en bit, samt att som sagt justera halsen.
  6. Nu är det bandstavarna jag menar. Och det finns ALDRIG någon anledning att trycka ner strängarna till "halsen". Den har inget att göra med att få rätt ton, utan det fixar ju bandstaven 😄 Alltså, tryck ner strängen till första och sista bandstaven, och kolla avståndet mellan sträng och bandstav på tolfte band.
  7. En dragstång i halsen finns i stort sett på alla basar och gitarrer, av den anledningen att annars skulle halsarna inte hålla för strängtrycket utan att vara mycket tjockare. Dragstångsmuttern brukar dock vara dold av en plastbricka på huvudet, eller annat otyg. Justeras med lätthet själv, så fort muttern är lokaliserad. Tryck ner strängen på första och sista bandet, kolla avståndet mellan tolfte bandet och strängen. På en elgitarr ska avståndet vara mellan 0.2 och strax under 1 millimeter. På en bas ska nog avståndet vara minst en millimeter i alla fall, men ta inte mitt ord för det, utan jag lär säkert bli rättad av någon snart. Är avståndet lägre; släpp lite på dragstångsmuttern - motsols, och vice versa 😄 Lycka till!
  8. Frexwix

    En störande Elbas

    En liten anekdot: Jag röjde loss sent på nätterna emellanåt med min gamla elgitarr och Fender rörhäck. En kväll (natt snarare, runt klockan två) testade jag ett par nya brutala, slutna lurar, och höjde REJÄLT. "Vilka lurar! Det här är ju helt annorlunda. En rent fysisk upplevelse." tänkte jag. Tills jag tog av mig lurarna... Jag hade glömt att slå av speakerutgången på förstärkaren. Halv volym på en Fender Twin Reverb Silverface med 100 starka rörwatt. Grannarna tittade surt på mig i en vecka.
  9. Vad som kan vara knivigt med rörförstärkare är utgångstransformatorn. Den kan brinna upp, och kostar stora summor pengar. Det absolut bästa är att provspela exemplaret innan köp, och att lukta på den. Dock INTE medans den är påslagen!!! Rörförstärkare huserar dödliga spänningar, och man ska vara varsam med att hantera en rörförstärkare som är kopplad till elnätet.
  10. Alternativ ett kan vi utesluta om det handlar om en transistorförstärkare. Det låter mer som dropouts tack vare dålig spänningsstabilitet eller någon övernitisk skyddskrets. Alternativ tre låter också trovärdigt, liksom nummer fyra. Se till att lådan - eller kombinationen av lådor - inte underskrider rekommenderad impedans för toppen; tex, om du parallellkopplar två 4 ohmslådor får du två ohms impedans. Något som kan få vilken transistortopp som helst att brinna upp. Behringer har sällan överdriven kvalitetskontroll på sina produkter, något som jag upplevt efter tio år i diverse projektstudios. Lycka till med den nya förstärkaren.
  11. Jag kör .013 - .068 i följande stämning: D A F C F Bb På Gibsonmensur. Kul och tungt på samma gång 😉
  12. Jag skulle säga Nexus. Den är lite av ett CPU-monster dock.
  13. Precis vad jag också undrar, eftersom jag vill köra dassigt inspelade trummor genom XLN AD.
×
×
  • Skapa ny...