Jump to content
Annons

fredrik @ mi7

Medlem
  • Antal inlägg

    128
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av fredrik @ mi7

  1. Hej på er, Den första versionen av Cubase som officiellt är godkänd och testat av Steinberg är version 4.1. Det är fullt möjligt att tidigare versioner rullar med Steinberg garanterar eller supportar det inte.
  2. Hallå, Sedan version 4.1 av Cubase kommer du åt alla ljud som följer med Sequel inne i Cubase och Cubase Studio. Dessutom kan du öppna projekt gjorda i Sequel direkt i Cubase för att eventuellt forsätta att jobba vidare på dem i Cubase. Helt lysande då man kan köra Sequel som ett skissblock och bara "labba" fram idéer.
  3. Eller varför inte lite av båda? :-) http://www.mi7.com/products_item.asp?id=21...w&from=tree Denna funkar grymt bra på gitarrstärk. Jag lånade ut ett ex till en av de anställda hos en av våra återförsäljare här i stan för ett par veckor sedan. Han konstaterade att det var det bästa gitarrljudet han någonsinn haft och beställde en egen ATM250DE på direkten.
  4. Hallå, Den första versionen av Cubase som officiellt rullar under Vista och som av Steinberg har testats på Vista är Cubase och Cubase Studio 4.1, dessutom kommer Cubase Essential 4 som kommer om ca. 2 veckor oxå att vara OK för Vista.
  5. Jag skulle vilja tipsa om en ny lur från Audio-Technica som heter ATH-M50. Det är en sluten studiolur som har fått lysande feedback.
  6. Jag vet inte varför men order "hycklare" dyker upp i huvudet på mig.
  7. Jasså? Är det så? Om jag laddar ner 5 filmer som egentligen hade kostat mig 500:- och istället skänker dom pengarna till Rädda Barnen och du å andra sidan väljer att köpa dessa filmer istället för att tänka på fattiga och svältande barn medan du sitter där, lite småfet i soffan och myser med en påse pocorn i famnen, vem tror du får mest Karma i slutänden? 😐 Som sagt, du har verkligen en grym förmåga att vrida och vända på verkligheten. Fascinerande, sanslöst fascinerande!!!
  8. Sonix, Du har verkligen en grym förmåga att vrida och vända på verkligheten. Fascinerande, sanslöst fascinerande!!!
  9. Här finns en artikel om den nya VST3 standarden: http://knowledgebase.steinberg.de/147_1.html
  10. Hallå där. Jag brukar rekommendera folk som är osäkra att börja med CS4 och sedan uppgradera till C4 om man känner att det behövs. Skillnaden i pris mellan att gå denna "omväg" är endast ett par hundra så det finns mycket att vinna och litae att förlora.
  11. Hallå Den nya uppdateringen till 4.1 erbjuder en hel rad nya fina funktioner så som den så efterlängtade sidechain-funktionen. Testa att gå in på www.steinberg.net idag och regga din licens, det kan varit som så att deras server var nere igår kanske.
  12. Hallå Tigerman I Cubase SX3 och Cubase 4 följer det med ett filter som heter Tonic. Detta är en av min personliga favoriter tillsammans med TBK från Sonalksis.
  13. Hallå Altzi Den uppdatering som du har köpt skall innehålla en nyckel som redan har en licens. Du borde med andra ord kunna köra ditt CS4 direkt utan något extra nerladdande eller annat. Börja med att updatera mjukvara till nyckel för at eliminera att det är där felet ligger. Senaster versionen finns här: http://steinberg.net/469_1.html. Kolla sedan i programmet Licence Control Center om det inte finns någon licens. Om det nu är så att det inte finns så skall vi börja med att kolla så att du fått rätt produkt. I botten på lådan står det ett artikelnummer, detta skall vara 502012210. Kolla om det stämmer. Om detta nummer inte stämmer måste du gå tillbaka till butiken och få den utbytt till rätt produkt. Om artikelnumret stämmer och du inte har någon licens på din nyckel så ber jag dig att dra ett mail till support@mi7.com så löser Emil ditt problem, du kan hänvisa till denna tråd så slipper du förklara allt i detalj. Det brukar inte ta speciellt lång tid att få det löst, om nu inte Steinberg kräver att få tillbaka den felaktiga lådan och du får en ny.
  14. Lycka till med det nya jobbet och tack för alla underbara Cubase tips under åren! 😊
  15. Tänkte just fråga vart dom håller hus... Dom brukar vara snabba i en sån här tråd... Hej på er. De som jobbar med support här på MI7 måste prioritera de kunder som kontaktar oss via telefon eller mail. Finns det sedan tid över brukar de skumma igenom diverse olika forum för att se om det går att hjälpa till, men det är långtifrån alltid som denna tid finns. Dessutom finns det en uppsjö av olika forum att hålla koll på numera, så det bästa är alltid att kontakt vår support direkt via mail, telefon eller kontaktformuläret på vår site. Själv jobbar jag inte med support och brukar därför försöka hålla mig ifrån dessa trådar då jag oftast inte har svar på frågorna ändå. 🙂
  16. Den heter Zendrum. En riktigt grym pryl!! http://www.zendrum.com/
  17. Jag har hört väldigt mycket gott om det BlackLion gör med sakerna. Det kostar tyvärr en del att få det gjort om man räknar med frakt och allt.
  18. Hallå igen. Jag vill börja med att framhålla att jag inte vill säga att produkterna från t.ex. MOTU är dåliga produkter, ser man till vad man får för pengarna så är det väldigt prisvärda produkter, speciellt med tanke på alla funktioner och in/utgångar men får för pengarna.. Däremot har de sina brister som gör att de inte når upp till den nivå som man kunde ha gjort med ett bättre av komponenter, men det hade säkert resulterat i ett högre pris. Det är just p.g.a. av möjligheter till förbättring som företag som BlackLion existerar. Just när det gäller MOTU så är det, precis som BlackLion påpekar, deras val av OP-ampar gör att analogdelen är en flaskhals mellan in/utgången och själva omvandlaren.
  19. Hallå Jag tror att du missuppfattade mig. När jag säger att de inte har publicerat specar men at jag signal värden. Inte vad det är för komponenter. Vad det sitter för saker i en Ensemble/Duet är ju inte s svårt att ta reda på , det behövs bara en stjärnmejsel. 🙂 Att sedan vissa konkurrent som jag nämnde inte har gjort de bästa valen alltid när det gäller komponenter är ganska allmänt känt. Läs t.ex. på BlackLion vad de har att säga om olika ljudkort som de "moddar". http://www.blacklionaudio.com/
  20. Nej, jag pratar om hörbara skillnader. Precis som när Apogee bygger sina produkter så litar jag på det jag hör, inte det jag ser. Apogee har inte ens publicerat några specar på varken Duet eller Ensemble. Detta då man inte vill att kunder skall "dömma boken efter omslaget". Bra specar gör inte en bra produkt, ett exempel är att Apogee's PSX100 har bättre specar än Rosetta 200 men R200 låter klart bättre. Specar har ju dessutom spelat ut in roll idag då många tillverkare inte är helt ärliga med de siffror de publicerar. Yepp, jag är övertygad till 100%! Jag vet att du skulle höra skillnad. Jag skulle nog t.o.m. våga sätta pengar på det. 😛 Nej! Dyrare AD = Bättre låtar 😄
  21. Hej på er. Anledningen till att många butiker i USA inte vill skicka till Europa är helt enkelt för att de enligt sina kontrakt med tillverkare och distributörer inte får lov att sälja produkterna utanför det territorium som kontraktet anger. Ibland kan detta vara hela USA och i vissa fall bara en specifik stat.
  22. Hallå Tänk på att alla produkter från Apogee som någon återförsäljare i USA exporter inte har någon som helst garanti. Detta då dessa återförsäljare inte har rätt att exportera produkterna enligt sina kontrakt med Apogee. Just när det gäller Duet så är priset i Sverige är i linje med USA om man räknar in skatter och andra kostnader som det innebär att ta hem produkten. Så det är inte säkert att det är lönt att gå över ån...
  23. Så länge man inte kör Pro Tools så kör alla program på Mac med CoreAudio.
  24. Hej på er. Jag har kört Duet med Cubase 4, Nuendo 4.1, Reason 3 samt Live 6 utan att stöta på några som helst problem.
×
×
  • Skapa ny...