Jump to content
Annons

Snygga Gibson P94 eller splitbara humbuckers?


suprapappa

Recommended Posts

Hallå!

Har en gammal japansk flying-V av märket Pro-Martin som är en riktigt bra gitarr men som bara har stått och skräpat jättelänge. Jag ska slänga på nya mickar på den och tänkte att jag inte har ngn gitarr med P90 mickar och den skulle då kunna få Gibson P94 vilket är P90 i humbuckerformat. Gitarren är en blå metallic med kromfärgad mekanik och vitt plektrumskydd. Jag tror kombinationen med denna http://www.thomann.de/se/gibson_p94_r_cremechrome.htm skulle bli sjukt snygg vilket ändå är viktigt för mig.

I mitt band spelar jag oftast på en Ibanez Les Paul med Seymour Duncan Pearly Gates mickar men ibland är det lite för fett och jag tänkte att P90 skulle vara en bra kompromiss.

Samtidigt kunde jag kanske få det bästa av två världar om jag slängde på splitbara humbuckers och en push-pull omkopplare och gitarren skulle kanske bli mer all-around men tyvärr inte lika snygg som med P94...jag har ingen aning om vad jag ska ha...är löjligt dålig på gitarrelektronik och tycker oxå det är rätt tråkigt. Musiken det ska användas till kan iaf höras på http://www.myspace.com/supralunarmusic

Åsikter?

Val av splitbara humbuckers? Kan detta vara ngt? http://www.thomann.de/se/seymour_duncan_ss...d_humbucker.htm

Tack

Petri

Redigerat av suprapappa
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • 2 veckor senare...

Ett tips annars, de låter inte lika dant men de kan bli coolt, ta ett par p90 fast humbucker storlek, fast ena har omvänd polaritet, vilket innebär att när du har båda mickar igång så är dom kopplade som två spolar i en humbucker mick, fast sen när du bara har en mick igång så haru bara p90, googla runt lite på de, jag är rätt säker på att det finns!

Link to comment
Dela på andra sajter

En gitarrs ljud är mer än bara mickar också, splitbara humbuckers i LPs eller andra gibson guror som ska ha humbuckers är för mig en total gåta, man vinner inget på det, men en strata me splitbara humbuckers tycker jag kan vara riktigt fint, plus att man får helt plötsligt en jävla massa olika ljud i den.

Link to comment
Dela på andra sajter

testade några schecter-gitarrer för några veckor sen som hade splitbara.....tyckte det lät rätt bra om singlecoil-läget....det lät förvisso inte i närheten av en strata men ändå rätt bra.

någon som har erfarenhet av dessa http://www.thomann.de/se/seymour_duncan_ss...d_humbucker.htm ?

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...