Jump to content
Annons

Samplingar från tidningen studio


Muncken87 (oregistrerad)

Recommended Posts

Muncken87 (oregistrerad)

Hej

Hittade en skiva från studio med lite olika samples på, det står att dom får användas till både kommersiellt och okommersiellt bruk.

Men jag förstod inte riktigt hela texten man fick till, och det finns kanske nån snäll som hade kunnat förklara till 100% vad detta menas och hur jag får använda dom.

Text:

The music files included in this folder may be used for non-commercial or commercial purposes; the latter only if the original files has been fundamentally modified or transformed sufficiently that it constitutes an original work entitling the author or artist to copyright protection under applicable law, and where the primary value of such transformed or derivative work is not recognizable as the file nor is the file capable of being downloaded, extracted or accessed by a third party as a stand-alone file.

Mvh Alexander

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Tänker du inte tjäna pengar på de låtar du gör där du har använt samplingarna, kan du strunta i hela texten.

Ska du göra kommersiella låtar får du använda samplingarna men du måste baka in dem i låtarna så att man inte kan åter-utvinna samplingarna ur dina låtar så att någon annan kan sprida samplingarna som de låter på skivan du har fått med tidningen. Du ska också maipulera samplingarna på ett sådant sätt att de låter annorlunda än vad samplingarna på skivan gör; det kvittar hur.

I praktiken behövs ingen mer "lagtext" än så. Om någon gris vill polisanmäla eller stämma dig för att du använt samplingar på ett "felaktigt" sätt, måste det ändå behandlas av en domstol. Det går inte att förutse vad en domstol skulle kunna fälla för utslag; det är ju föremål för vad som framkommer ur domstolsförhandingarna. Det händer i praktiken inte med en sådan samplingsskiva som medföljer en studiotidning. Om någon idiot skulle stämma dig för samplingar som finns på den skivan, är det idiotens eget problem. Han gör bäst i att dra tillbaka en sådan anmälan för hans chans är noll. Inte är han i realiteten intresserad av det heller -- han vet ju hur samplingarna har spridits och vill gärna att de ska användas.

Kort sagt; det är bara att köra på.

[borttaget: utvikning som inte har med din fråga att göra]

Redigerat av Fredrika
Link to comment
Dela på andra sajter

Musikfilerna inkluderade i den här mappen får användas till icke-kommersiella eller kommersiella syften, det senare endast om originalfilen har blivit fundamentalt modifierad eller förvandlad tillräckligt för att utgöra ett originellt arbete berättigat upphovsmannen eller artisten upphovsrätt under gällande lag, och där det primära värdet av ett sådant förvandlat eller avledande arbete inte är igenkännbart då filen inte är möjliggjord för nedladdning, extraherad eller tillgänglig för tredje part som en fristående fil.

Lättare att förstå?

Edit; Fredrika förklarade så himla mycket bättre och utförligare, så tog bort min förklaring.

Redigerat av Fertan
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...